Chat with us, powered by LiveChat
telephone
Помощ при настройката
+49 69 173261340
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DEVICE CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

С всяка покупка от Wiresoft вие подкрепяте Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DEVICE CAL

Готов за незабавна експедиция, срок на доставка 24 часа

  • SW10072
  • R18-05121
  • Постоянно валиден
  • Всички езици
  • EU
P Получавате Бонус точки
ИЗТЕГЛЯНЕ НА СОФТУЕР + ЛИЦЕНЗ
33,90 Лв. * 36,90 Лв. * (8,13% запазено)

с ДДС.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

С всяка покупка от Wiresoft вие подкрепяте Kinderschutzbund.


Вие сте бизнес клиент
или имате правни въпроси?

Аз съм тук за вас.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

ПОДРОБНОСТИ  
Количество 1x Device CAL
Система  Сървър на Windows 
CAL Устройство CAL
Обхват на доставката Право на ползване
Продължителност Неограничен
Езици Всички езици
Терминален сървър несъвместимо(Преглед на RDS CAL )


За да могат потребителите да използват всички услуги на Microsoft Windows Server 2016, налични в изданията Standard и Datacenter, в допълнение към лиценза за сървър за едно от изданията е необходим и лиценз за клиентски достъп за крайни устройства: Windows Server 2016 Устройство CAL. Това дава на един регистриран компютър (персонален компютър, лаптоп, таблет и т.н.) съответните дефинирани права за достъп.

За допълнителни въпроси относно продукта, моля, свържете се с нашата служба за обслужване на клиенти.

Информация за продукта "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DEVICE CAL"

CAL за устройства за Microsoft Windows Server 2016 като използван софтуер

За да могат потребителите да използват всички услуги на Microsoft Windows Server 2016, налични в изданията Standard и Datacenter, в допълнение към лиценза за сървър за едно от изданията е необходим и лиценз за клиентски достъп за крайни устройства: Windows Server 2016 Device CAL. Това дава на един регистриран компютър (персонален компютър, лаптоп, таблет и т.н.) съответните определени права за достъп.

Съгласно правилата за управление на лицензи на Microsoft в лиценза за сървър за Windows Server 2016 не са включени потребителски права, така че те трябва да бъдат закупени отделно под формата на лиценз за устройство. След това всяко крайно устройство, регистрирано в него, може да се използва от всеки оторизиран потребител за достъп до функциите на сървъра Windows.

Лицензите за устройства за Windows Server 2016 издания Standard и Datacenter се предлагат от Wiresoft на разумна цена като използван софтуер - те се предлагат и поотделно за гъвкаво лицензиране на крайните устройства според нуждите. Използваните лицензи за достъп до софтуер за крайни устройства имат същите функционалности като лицензите за достъп до устройства за Windows Server 2016, които се предлагат като нови продукти чрез редовната програма на Microsoft за лицензиране на обеми.

Използвайте всички функции на Windows Server 2016 дори с използван лиценз за устройство

С Device CAL можете да използвате - също и като използван софтуер - всички функции на

Версия 2016 на сървъра, наследник на Windows Server 2012: Той не само поддържа Windows 10, но и е готов за работа в облак, което дава възможност за създаване на сървър в облак, на който могат да се архивират данни чрез крайно устройство с разрешение за достъп.

Windows Server 2016 се предлага от Wiresoft в изданията Standard и Datacenter, както и в необходимите за всяко от тях CAL. Те включват също така внедряване на ядрени и нано сървъри и дават възможност за използване на контейнери за виртуализация/Hyper-V, както и на контейнери за сървъри Windows и услугата Host Guardian. Особено изданието Datacenter Edition на Windows Server 2016 предлага със съответния Device CAL използването на функции като софтуерно дефинирани мрежи (SDN), както и мрежови стекове (Protocol Stack), Storage Spaces Direct (S2D), Storage Replica и защитени виртуални машини (Shielded VMs) - функции, които са особено необходими в компании с големи работни натоварвания и множество виртуални системи.

Цялата информация за използваните лицензи за устройства за изданията Windows Server 2016 Standard и Datacenter накратко

Лицензите за устройства, предлагани от Wiresoft като използван софтуер, не се различават от съответните нови лицензи за устройства, те съдържат същите опции за използване на функциите, налични в Windows Server 2016 издания Standard и Datacenter. Следователно лицензите CAL за устройства като използван софтуер са икономична алтернатива за много компании и организации за оборудване на съществуващите крайни устройства, поддържащи Windows, с лиценз за достъп до сървъра. В следващия преглед са обяснени всички предимства и специални функции на този използван софтуер.

Управление на лицензите на Microsoft за CAL към Windows Server 2016

Управлението на лицензите на Microsoft определя всички приложими термини в допълнителното лицензиране на достъпа до крайни точки за Windows Server 2016 в Standard и Datacenter издания, така че потребителите да имат достъп до имейли, контакти и календари чрез тях. Въпреки че всеки лиценз за сървър включва лицензи за достъп, те са предназначени за администратори и не могат да се използват за типични за потребителите услуги. Те са достъпни само чрез лицензи за клиентски достъп, като например Device CAL, който предоставя на съответното крайно устройство съответните права, така че всеки потребител да може да използва типичните функции на сървъра Windows. Освен специалните права за достъп за средата клиент/сървър на Windows Server 2016, лицензът за устройство не включва никакъв допълнителен софтуер.

Какви типове CAL са налични за Windows Server 2016 Standard- и Datacenter издание?

Лицензирането на клиентски достъп за Windows Server 2016 се предлага чрез лицензионния модел на Microsoft в два вида CAL:

  • CAL за устройство за Windows Server 2016 за едно специално устройство за крайна точка (компютър, лаптоп, таблет, телефон)
  • Лиценз за потребител за Windows Server 2016 - за един специален потребител

Има ли разлики между лицензите за устройства и лицензите за потребители за Windows Server 2016?

По принцип лицензът за устройство за Windows Server 2016 предоставя същите функции и услуги като лиценза за потребител. Разликата е само в съответния вид достъп до сървъра Windows: С Device CAL едно крайно устройство може да се използва от няколко потребители, които редуват достъп до услугите на Windows Server чрез него; тази ситуация може да бъде дадена в някои компании - в зависимост от броя и оборудването на работните станции с компютър и типичните работни процеси - за разлика от ситуацията, когато един потребител използва предимно напълно различни крайни устройства с отделен акаунт за тази цел.

Следователно всяко крайно устройство, поддържащо Windows, оборудвано с Device CAL, може да бъде използвано от различни служители, за да се възползват от услугите на Windows. Типичен сценарий са компаниите с работа на смени, в които няколко служители ползват едно крайно устройство, за да проверяват електронната си поща и т.н.; в този случай са необходими по-малко лицензи за достъп до крайното устройство, отколкото User CAL.

По този начин лицензирано крайно устройство, което може да се използва в движение, като например лаптоп и таблет, но също и смартфон, може да се използва от съответния потребител независимо от местоположението - например у домаOffice, на път или на друго място - за достъп до сървъра Windows чрез интернет. Поради това Device CAL предлага и опции за мобилно използване.

Кои опции за използване са включени в лицензите за устройства за Windows Server 2016 в изданията Standard и Datacenter?

В зависимост от това дали е инсталирано изданието Standard или Datacenter на Windows Server 2016, лицензът за устройство предлага различни функционалности.

Въпреки това с лиценз за устройство за Standard Edition е възможен и достъп до Windows Server в Datacenter Edition - с тази разлика, че е налична ограничената функционалност, характерна за Standard Edition. Само лицензът за устройство CAL за Datacenter Edition предлага разширен обхват от услуги и функции, съответстващи на лиценза за сървър Datacenter Edition. Съответно с Device CAL за Datacenter Edition се предлага само функционалността на Standard Edition с лиценз за сървър Standard.

Обърнете внимание на съвместимостта на версиите за лицензите за устройства за Windows Server 2016

В допълнение към възможността за използване на функционалностите, налични в зависимост от изданието, с Device CAL за Windows Server 2016, това също така дава на крайното устройство права за достъп до по-стари версии на Windows Server, като например 2013 (downgrade). И обратното, лиценз за устройство за Windows Server версия 2016 не може да се използва за достъп до по-високата версия 2019 (надграждане).

Ето защо купувачите на лицензи за устройства за Windows Server 2016 винаги трябва да обръщат внимание на съвместимостта между съществуващия лиценз за сървър и лицензите за клиентски достъп в допълнение към наличните функции за съответното издание.

Какво още трябва да се има предвид при лицензирането на Windows Server 2016 с Device CALs?

Лицензът за устройство за Windows Server 2016 лицензира точно едно крайно устройство и му предоставя наличните за изданието права за достъп. След като регистрацията е завършена, този Device CAL не може повече да се прехвърля на друго крайно устройство. Също така не е възможно да се промени типът на CAL и да се използва CAL на устройството като CAL на потребителя.

Тези разпоредби, заложени в управлението на лицензите на Microsoft, служат за предотвратяване на неоторизиран достъп до Windows Server 2016, което също така осигурява на компаниите по-голяма сигурност за комуникацията и за данните, тъй като не е възможно да се получи достъп до услугите за електронна поща или до данните на сървъра чрез компютър без съответния Device CAL.

Заключение за CAL на устройствата

Следователно кой тип лиценз за клиентски достъп предлага повече възможности или по-изгодни опции за лицензиране в дадена компания за достъп до Windows Server 2019 се решава за всеки отделен случай. В допълнение към броя на крайните устройства, използвани за достъп до сървъра Windows, броят на потребителите също е от решаващо значение: щом няколко потребители се редуват да използват едно крайно устройство за достъп до сървъра Windows, лицензирането с Device CAL предлага повече предимства.

Ето защо точното познаване на процесите в компанията е най-добрата отправна точка за избор на правилния тип CAL за Windows Server 2016. При горните обстоятелства лицензирането с Device CAL е по-евтино за организацията, отколкото лицензирането с User CAL, тъй като в този случай е необходимо да се закупят по-малко лицензи за достъп на клиенти.

Използваните лицензи за устройства за Microsoft Windows Server 2016 се предлагат в онлайн магазина на Wiresoft, като се започне с един лиценз

Употребяваните Device CAL за изданията на Windows Server 2016 се предлагат и поотделно в онлайн магазина на Wiresoft - тъй като лицензионните правила на Microsoft не се прилагат по отношение на подреждането по нива; в противен случай няма никакви недостатъци или ограничения при употребявания софтуер - не само защото софтуерът не може да се износи по принцип, но и по отношение на общата му функционалност.

Откъде идват лицензите за устройства за Windows Server 2016, които Wiresoft предлага като използван софтуер?

CAL-ите за устройства за Windows Server 2016 издания, предлагани от Wiresoft като използван софтуер, са оригинални лицензи, тъй като са налични и чрез лицензионната програма на Microsoft; с тази разлика, че преди това са били част от лиценз за устройство за Windows Server 2016, който е бил закупен за първи път от дадена компания. Този лиценз за обем или индивидуалните лицензи за достъп до устройства, които не са били необходими, са били закупени от Wiresoft и лицензите за обем са били разтворени в индивидуални лицензи. Такива единични CAL на устройства се обозначават като използван софтуер. Въпреки това обозначение те могат да се използват като неизползван лиценз за достъп до Windows Server 2016, тъй като не се различават от новите лицензи нито по отношение на ограниченията на функционалността, нито по отношение на периода на използване.

Сигурност на купувача с използвания софтуер на Device CALs за Windows Server 2016

Офертата на Wiresoft за използван софтуер за Device CALs за Windows Server 2016 предоставя на клиентите сигурен вариант за лицензиране на достъп за Windows Server 2016! Това е така, защото дори използваните CAL-и за устройства в Wiresoft включват обичайната гаранция за купувача с незабавно изтегляне след покупката, включително незабавно активиране на лиценза с валиден лицензионен ключ за обем.

Законно ли е да се купуват и използват използвани лицензи за устройства за Windows Server 2016?

За клиентите на Wiresoft закупуването на употребявани лицензи за устройства за Windows Server 2016, както и тяхното използване, е законно сигурно, тъй като не нарушават никакви законови разпоредби. Това е така, защото лицензите за устройства за Windows Server 2016, предлагани в магазина на Wiresoft, както и други подобни лицензи за клиентски достъп, произхождат от лицензионния списък на компаниите. Поради тази причина търговията с употребявани лицензи CAL се основава на валидната съдебна практика, която изрично разрешава продажбата, както и закупуването и използването на употребявани лицензи на Microsoft; това също така е ясно потвърдено многократно от различни съдебни решения.

Употребяваният софтуер на Wiresoft също така предлага сигурност на одита благодарение на пълното доказателство за всички предишни купувачи!

Обобщение на предимствата на използвания софтуер за Device CALs за Windows Server 2016

Потребителските лицензи CAL за Windows Server 2016 от Wiresoft като използван софтуер представляват алтернатива на по-ниска цена в сравнение с подобни нови продукти от конвенционални доставчици на софтуер - това предимство важи и за друг използван софтуер или лицензи за достъп до сървъри на Microsoft.

Тъй като лицензирането с използваните Device CAL не е ограничено от иначе често срещаното степенуване, можете да лицензирате точния брой крайни устройства според реалното използване на услугите на сървъра Windows във вашата компания. Като клиент на Wiresoft това гъвкаво лицензиране на клиентски достъп до крайни устройства за Windows Server ви позволява да намалите разходите си за придобиване.

Използваните лицензи на Wiresoft също така предлагат особено практичен начин за допълване на вашия софтуерен инвентар на разумна цена, тъй като офертата включва и няколко версии на даден софтуер, като по този начин могат да се избегнат проблеми със съвместимостта, които биха могли да бъдат причинени от паралелното използване на различни версии на софтуера, и по този начин могат да се намалят разходите за закупуване на нов хардуер. В допълнение към лицензите за устройства за изданията на Windows Server 2016 можете да намерите и съответните лицензи за потребители като използван софтуер в магазина за софтуер на Wiresoft.

Офертата за използван софтуер на Wiresoft включва и софтуер на Microsoft за много други области - с всички горепосочени предимства. Ако имате някакви въпроси относно лицензите за устройства за MS Windows Server 2016 или за друг продукт на Microsoft, моля, не се колебайте да се свържете с нас чрез чат, имейл или телефон.

Допълнителни връзки към "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DEVICE CAL"
Отзиви на клиенти за "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DEVICE CAL"
Напишете преглед
Отзивите ще бъдат активирани след проверка.

Полетата, отбелязани с *, са задължителни.

Запознах се с разпоредбите за защита на данните.

Категории