Chat with us, powered by LiveChat
telephone
Помощ при настройката
+49 69 173261340
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 USER CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

С всяка покупка от Wiresoft вие подкрепяте Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 USER CAL

Готов за незабавна експедиция, срок на доставка 24 часа

  • SW10073
  • R18-05123
  • Постоянно валиден
  • Всички езици
  • EU
P Получавате Бонус точки
ИЗТЕГЛЯНЕ НА СОФТУЕР + ЛИЦЕНЗ
33,90 Лв. * 36,90 Лв. * (8,13% запазено)

с ДДС.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

С всяка покупка от Wiresoft вие подкрепяте Kinderschutzbund.


Вие сте бизнес клиент
или имате правни въпроси?

Аз съм тук за вас.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

ПОДРОБНОСТИ  
Количество 1x User CAL
Система  Сървър на Windows 
CAL Потребителски CAL
Обхват на доставката Право на ползване
Продължителност Неограничен
Езици Всички езици
Терминален сървър не е съвместим(вижте RDS CAL )


За да може даден потребител да използва услугите, налични в изданията Standard и Datacenter на Microsoft Windows Server 2016, е необходим лиценз за клиентски достъп в допълнение към съответния лиценз за сървър: Потребителски CAL на Windows Server 2016. Това дава на определен регистриран потребител съответните права за достъп, които той може да използва на всяко крайно устройство с Windows.

За допълнителни въпроси относно продукта, моля, свържете се с нашата служба за обслужване на клиенти.

Информация за продукта "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 USER CAL"

Потребителски лицензи за Microsoft Windows Server 2016 като използван софтуер

За да може даден потребител да използва услугите, налични в Standard и Datacenter изданията на Microsoft Windows Server 2016, в допълнение към съответния лиценз за сървър е необходим лиценз за клиентски достъп: Windows Server 2016 User CAL. Това дава на определен регистриран потребител съответните права за достъп, които той може да използва на всяко крайно устройство, поддържащо Windows.

Тъй като според правилата на Microsoft за управление на лицензи сървърният лиценз за Windows Server 2016 не включва права за достъп за потребители, те трябва да бъдат закупени отделно под формата на User CAL.

Потребителските лицензи (User CALs) за Windows Server 2016 издания Standard и Datacenter, предлагани от Wiresoft, се предлагат на разумна цена като употребяван софтуер - освен това се предлагат и поотделно - за гъвкаво лицензиране на всички потребители според нуждите им. Тези употребявани лицензи за достъп на потребители за Windows Server 2016 имат същата функционалност като лицензите за достъп на потребители, предлагани като нови чрез редовната програма за лицензиране на обеми на Microsoft.

Използване на всички услуги на Windows Server 2016 с използван User CAL

С използвания User CAL можете да използвате всички функции, които са налични в

Версия 2016 на сървъра, наследник на Windows Server 2012: Windows Server 2016 поддържа Windows 10 и също така може да се използва за създаване на облачен сървър, който да предоставя и архивира данни на него.

Windows Server 2016 се предлага от Wiresoft в издания Standard и Datacenter. Те включват функции като внедряване на сървъри Core & Nano и услугата Host Guardian, като освен това предлагат използване на контейнери за виртуализация/Hyper-V в допълнение към контейнери за сървъри Windows. Ексклузивно в изданието Datacenter Edition на Windows Server 2016 използването на функции като софтуерно дефинирана мрежа (SDN), директни пространства за съхранение (S2D), реплика за съхранение, както и мрежови стекове (Protocol Stack) и защитени виртуални машини (Shielded VMs) е възможно при наличието на съответния User CAL, като това са предимно функционалности, които се изискват по-специално в по-големи компании с обширни работни натоварвания и няколко използвани виртуални системи.

Преглед на User CALs за изданията Windows Server 2016 Standard и Datacenter като използван софтуер

Потребителските лицензи за достъп, предлагани от Wiresoft като използван софтуер, са функционално същите като новите потребителски лицензи за достъп, тъй като съдържат същото използване на функциите и услугите, налични в Windows Server 2016 издания Standard и Datacenter съответно. Затова използваните лицензи за достъп на потребители са икономично решение за много компании и организации, които предоставят на потребителите личен лиценз за достъп до сървъра. За повече информация вижте следния преглед.

Управление на Microsoft на лицензите за клиентски достъп в Windows Server 2016

Microsoft License Management (Управление на лицензите на Microsoft) подробно описва допълнителното лицензиране на достъпа на потребителите на Windows Server 2016 издания Standard и Datacenter за достъп до имейл, контакти, календар и други услуги. Въпреки че лицензът за сървър включва и лицензи за достъп, те са предназначени само за администратори, така че не могат да се използват за типични за потребителите услуги. Те могат да се използват само със съответен лиценз за клиентски достъп, като например User CAL, който дава на конкретен, индивидуален потребител съответните права за достъп, до които той може да има достъп чрез избрано от него крайно устройство. Освен тези специализирани права за достъп на потребителя за средата клиент/сървър на Windows Server 2016, User CAL не съдържа никакъв допълнителен софтуер.

Какви типове CAL са налични за Windows Server 2016 Standard- и Datacenter издание?

Лицензионният модел на Microsoft Client Access Licensing за Windows Server 2016 предлага два вида CAL:

  • Лиценз за потребител за Windows Server 2016 - за един специален потребител
  • CAL за устройство за Windows Server 2016 за специално устройство за крайна точка (компютър, лаптоп, таблет, телефон)

Какви са разликите между User CALs и Device CALs за Windows Server 2016?

По принцип с лиценз за потребител за Windows Server 2016 могат да се използват същите функции и услуги, както и с лиценз за устройство. Двете се различават само по това кой или какво е лицензирано с него: User CAL позволява на специален потребител да има достъп до услугите на сървъра Windows на свободно избираемо крайно устройство, като се редува и не зависи от местоположението; в зависимост от броя и оборудването на работните станции в дадена компания това може да бъде преобладаващата работна ситуация - за разлика от случаите, когато няколко потребители използват едно и също крайно устройство със собствен акаунт.

По този начин потребителят, който е оторизиран чрез User CAL, може да използва всяко крайно устройство, поддържащо Windows, с подходяща версия на операционната система, за да се възползва от услугите на Windows. Например може да използва лаптопа си по време на път вместо стационарния компютър на работното си място, а в домашния си офис може да използва наличния там компютър или лаптоп. Особено ако служителите често работят мобилно и проверяват електронната си поща или имат достъп до данни на сървъра и т.н., лицензирането с User CAL може да бъде по-рентабилно от лицензирането с крайни устройства.

Какви конкретни опции за използване се предлагат от User CALs за Windows Server 2016 в изданията Standard и Datacenter?

В зависимост от това дали е инсталирано Standard или Datacenter Edition на Windows Server 2016, с User CAL са налични различни функционалности: Възможно е също така да се използва изданието Datacenter Edition на Windows Server 2016 с потребителски CAL за изданието Standard Edition - но с ограничението, че тогава е налична само функционалността на изданието Standard Edition. Защото само с User CAL за Datacenter Edition разширеният обхват от услуги и функции е достъпен с лиценза за сървър на Datacenter Edition.

Обратно, с User CAL за Datacenter Edition може да се използва само съответната дефинирана функционалност при достъп до сървър, лицензиран за изданието Standard.

Обърнете внимание на съвместимостта на версиите на User CAL за Windows Server 2016

С използвания User CAL за Windows Server 2016, както вече беше споменато, служителят може не само да използва функционалностите, които се съдържат в зависимост от изданието, но и правата за достъп до по-стари версии на Windows Server, като например 2013 (downgrade). Обратното обаче не е възможно, така че User CAL за Windows Server версия 2016 не може да се използва за достъп до по-високата версия 2019 (надграждане).

Ето защо при закупуване на User CAL за Windows Server 2016 трябва да се обърне внимание не само на съответните използваеми функции за всяко издание, но и на съвместимостта между лиценза за сървър и лицензите за клиентски достъп.

Какво още трябва да вземете предвид, когато лицензирате Windows Server 2016 с потребителски лицензи?

User CAL за Windows Server 2016 лицензира точно един потребител и му предоставя възможностите за използване на съответното издание на сървъра. След приключване на регистрацията този потребителски CAL вече не може да бъде прехвърлян на друг потребител. Също така не е възможно да се промени типът CAL и да се използва User CAL като Device CAL.

Целта на тези разпоредби, дефинирани в Microsoft License Management, е да се предотврати неоторизиран достъп до Windows Server 2016, което осигурява по-голяма сигурност както за комуникацията, така и за самите данни, тъй като без съответния User CAL трети страни не могат да получат достъп до услугите за електронна поща или до данните на сървъра.

Заключение за потребителските лицензи CAL

Кой тип лиценз за клиентски достъп за дадена компания предлага повече възможности за използване на Windows Server 2016 и представлява по-изгоден вариант за лицензиране, зависи от конкретния случай. В допълнение към броя на потребителите, решаващ фактор е колко крайни устройства се използват за достъп до сървъра Windows: Тъй като повечето потребители използват различни крайни устройства за достъп до услугите на Windows Server 2016, лицензирането с User CAL предлага повече предимства.

Ето защо, преди да закупите CAL, е препоръчително да проверите как изглежда типичният работен процес в дадена компания, за да намерите най-подходящия тип CAL за Windows Server 2016. Тогава лицензирането с User CAL може да бъде по-евтино от лицензирането с Device CAL, тъй като е необходимо да се закупят по-малко лицензи за клиентски достъп.

Потребителските лицензи за Microsoft Windows Server 2016 се предлагат като използван софтуер в онлайн магазина на Wiresoft, като цената им започва от един лиценз

Употребяваните потребителски лицензи за изданията Windows Server 2016 могат да бъдат закупени и поотделно в онлайн магазина на Wiresoft, тъй като няма степенуване, както обикновено се случва с лицензионните разпоредби на Microsoft; иначе употребяваният софтуер няма недостатъци или ограничения във функционалността - не на последно място, защото софтуерът не може да се изхабява по принцип.

Откъде идват използваните потребителски лицензи за Windows Server 2016, предлагани от Wiresoft?

Потребителските лицензи за лиценз за ползване за изданията на Windows Server 2016, предлагани от Wiresoft като използван софтуер, са оригинални лицензи, тъй като също се предлагат в рамките на лицензионната програма на Microsoft; единствената разлика е, че преди това са били част от потребителски лиценз за Windows Server 2016, който е бил закупен от дадена компания. Тези лицензи за обем или лицензи за достъп на отделни потребители са закупени от Wiresoft, като лицензите за обем са разделени на индивидуални лицензи. Получените индивидуални потребителски CAL-и се наричат използван софтуер. Въпреки че са обозначени като "употребявани", те могат да се използват като нов лиценз за достъп до Windows Server 2016, тъй като не се различават от тях по отношение на ограниченията на функционалността или времето за използване.

Използван софтуер с потребителски лицензи за Windows Server 2016 със сигурност на купувача

Дори при използваните потребителски лицензи CAL от Wiresoft клиентите могат да разчитат на обичайната сигурност на купувача с незабавно изтегляне след покупката, включително незабавно активиране на лиценза с валиден лицензен ключ за обем.

Законно ли е закупуването и внедряването на използван софтуер за потребителски лицензи за Windows Server 2016?

Закупуването на употребявани потребителски лицензи за Windows Server 2016, както и тяхното използване, е без възражения от страна на клиентите, тъй като при този процес не се нарушават никакви законови разпоредби. На първо място, потребителските лицензи за Windows Server 2016, предлагани в магазина на Wiresoft, както и други лицензи за клиентски достъп, идват от лицензионния списък на предприятията. Ето защо продажбата, както и покупката и използването на употребявани лицензи CAL се основават на приложимата съдебна практика, която изрично разрешава търговията и използването на употребявани лицензи на Microsoft; този факт е ясно потвърден няколко пъти от различни съдебни решения.

Друго предимство на използвания софтуер на Wiresoft е сигурността на одита поради пълното доказателство за всички предишни купувачи!

Обобщение на вашите предимства с използвания софтуер за User CALs за Windows Server 2016

Потребителските лицензи за ползване за Windows Server 2016, предлагани от Wiresoft като използван софтуер, са алтернатива на ниска цена в сравнение със сравними нови продукти от конвенционални доставчици на софтуер - това ценово предимство важи и за друг използван софтуер за Microsoft Server или лицензи за достъп от Wiresoft.

Тъй като лицензирането с използвани потребителски лицензи CAL елиминира иначе често срещаното подреждане по нива, с Wiresoft можете да съобразите нуждата си от лицензи за клиентски достъп с действителното използване на услугите на сървъра Windows във вашата компания. По този начин гъвкавото лицензиране на клиентски достъп на потребителите за Windows Server 2016 може да намали и разходите ви за придобиване.

Офертата на Wiresoft за употребявани лицензи е също така особено евтин начин за допълване на софтуерния ви инвентар, тъй като в процеса са налични няколко версии на даден софтуер, като по този начин се избягват проблеми със съвместимостта, които могат да бъдат причинени например от паралелното използване на различни версии на софтуера, което може да намали и разходите за закупуване на нов хардуер.

В магазина за софтуер на Wiresoft можете да намерите User CALs за наличните издания на Windows Server 2016, както и съответните Device CALs като използван софтуер. Освен това офертата на Wiresoft за използван софтуер включва и приложения за други области, в които се използва софтуерът на Microsoft - с всички споменати предимства. Ако имате някакви въпроси относно лицензите за потребители за MS Windows Server 2016 или за друг продукт на Microsoft, моля, не се колебайте да се свържете с нас чрез чат, имейл или телефон.

Допълнителни връзки към "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 USER CAL"
Отзиви на клиенти за "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 USER CAL"
Напишете преглед
Отзивите ще бъдат активирани след проверка.

Полетата, отбелязани с *, са задължителни.

Запознах се с разпоредбите за защита на данните.

Категории