Chat with us, powered by LiveChat
telephone
Помощ при настройката
+49 69 173261340
 
MICROSOFT SQL SERVER 2017 STANDARD
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

С всяка покупка от Wiresoft вие подкрепяте Kinderschutzbund.

MICROSOFT SQL SERVER 2017 STANDARD

Готов за незабавна експедиция, срок на доставка 24 часа

 • SW10101
 • 228-11135
 • Постоянно валиден
 • Всички езици
 • EU
P Получавате Бонус точки
ИЗТЕГЛЯНЕ НА СОФТУЕР + ЛИЦЕНЗ
796,90 Лв. * 883,90 Лв. * (9,84% запазено)

с ДДС.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

С всяка покупка от Wiresoft вие подкрепяте Kinderschutzbund.


Вие сте бизнес клиент
или имате правни въпроси?

Аз съм тук за вас.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

ПОДРОБНОСТИ  
Core -
Минимално лицензиране Няма
CAL User CAL/устройство CAL
Среден Изтегляне
Време за изпълнение Неограничен
Езици Всички езици
Обхват на доставката Изтегляне + лиценз


Изданието SQL Server 2017 Standard от Microsoft предоставя всички мощни функции за бази данни, отчети и анализи, които малките и средните компании очакват от една система за управление на релационни бази данни.

За допълнителни въпроси относно продукта, моля, свържете се с нашата служба за обслужване на клиенти.

 

 

Информация за продукта "MICROSOFT SQL SERVER 2017 STANDARD"

Microsoft SQL Server 2017 Standard

Стандартното издание на SQL Server 2017 от Microsoft предоставя всички мощни функции за бази данни, отчети и анализ, които малките и средните компании очакват от една система за управление на релационни бази данни.

В допълнение към многото подобрения и усъвършенствания на съществуващите функции - например в Master Data Services и Reporting Services - тази версия предлага и много нови функции. Те включват Business Intelligence и технология Always Encrypted - съчетани с висока мащабируемост за сигурно и надеждно изпълнение на типични критични работни натоварвания.

Със SQL Server 2017 Standard получавате нови прозрения за вашите данни: с разширени анализи в базата данни за R и - ново: също Python, допълнени от значими интерактивни визуализации. Разширеният избор между различни езици за разработка и операционни системи позволява приложенията на SQL Server да бъдат внедрявани не само за Windows, но и за Linux, включително базирани на Linux контейнери Docker - освен в локално изпълнение, те са достъпни и в облака.

По този начин SQL Server Standard Edition отговаря на всички изисквания за модерна, мощна система за управление на релационни бази данни, каквито обикновено се срещат в ERP софтуера, CRM и системите за управление на стоки - Microsoft SQL Server 2017 Standard предлага всички необходими предпоставки за надеждна и сигурна платформа за съхранение на данни.

Изданието SQL Server 2017 Standard се предлага от Wiresoft на изгодна цена като използван софтуер - на значително по-ниска цена от сравним нов продукт - доколкото все още е редовно наличен. Този използван лиценз за сървър може да се използва пълноценно и предлага максимална производителност и сигурност, характерни за изданието, което го прави особено привлекателен за компании или организации, които използват такива сървъри, за които комбинацията от лиценз за сървър и CAL е идеална. Лицензирането на използвания Microsoft SQL Server 2017 Standard Edition също се извършва в съответствие с условията за управление на лицензи на Microsoft. Подробна информация за това, както и за всички нови функции, съдържащи се в SQL Server 2017 Standard, и важни оптимизации ще намерите в следващите раздели.

Какво е новото в SQL Server 2017 Standard?

По-специално, по-малките или средните компании се възползват от функциите на Standard Edition на SQL Server 2017, които са необходими за разработването и използването на приложения в масиви от данни със съответния размер и които освен висока мащабируемост очакват и сигурна, безпроблемна работа. Тук версията Standard Edition вече предлага високо ниво на виртуализация, както и висока наличност за отказ, усъвършенстван OLTP и съхранение на колони в паметта - наред с други неща също и с оперативни анализи в реално време и технологията PolyBase, с която могат да се комбинират релационни данни и Big Data за разнообразното им използване.

Актуализираните функции за бизнес разузнаване предоставят многомерни и основни таблични модели за анализ на големи количества данни, както и функции за съхранение в паметта и основни отчети и анализи. Усъвършенстваните анализи поддържат интегрирането на функции за машинно обучение с SQL Server Machine Learning Services, както и свързаност с - новост: Python с отворен код - и R; те предлагат и последователна среда не само под Windows, но и за Linux и Docker, както и хибридна обработка на транзакции и анализи в реално време.

SQL Server 2017 Standard също така поддържа много инструменти за разработка както на място, така и в облака, включително T-SQL и SQL CLR. А по отношение на сигурността Always Encrypted предлага усъвършенствана защита, включително Always On висока наличност и възстановяване след бедствие за Windows, а вече и за Linux.

По-долу е представена допълнителна информация за новостите в SQL Server 2017 Standard в ключови функционални области:

Двигател на базата данни SQL

Двигателят на базата данни в SQL Server 2017 предлага нови функции за сложни анализи - включително адаптивна обработка на заявките с подобрения за адаптивни обединения и обратна връзка за разпределението на паметта в пакетния режим - в допълнение към по-високата производителност, оптимизирайки работните процеси. CLR сглобките вече могат да се добавят към положителен списък. Възможно е и припокриване на изпълнението на функциите за стойности на таблицата с няколко оператора. Освен това новите динамични списъци за управление, включващи автоматична оптимизация, също осигуряват по-добра производителност; проблемите с производителността на заявките се показват незабавно и се създават подходящи предложения за решения, които също се изпълняват автоматично.

Услуги за анализ на SQL Server

За SQL Server Analysis Services (SSAS) SQL Server 2017 включва някои актуализации на съществуващи важни функции, както и подобрения на табличните модели: Например режимът Tabular Mode вече е наличен като опция за инсталиране по подразбиране. Модерният потребителски интерфейс Get Data (функция: Извличане на данни) поддържа различни източници на данни и предлага разнообразни функции в конструктора на заявки за извличане на данни и M-изрази по време на трансформирането на данни - наред с други неща Get Data използва съществуващи източници на данни в Power BI за заявки в езика за формули Power Query M.

Интеграционни услуги на SQL Server

Подобрената свързаност дава възможност за свързване между каналите за OData на Microsoft Dynamics AX Online и Microsoft Dynamics CRM Online с помощта на актуализирани компоненти за OData.

Функцията Scale Out опростява изпълнението на пакети SSIS на няколко компютъра, като изпълнението и работниците могат да се управляват от един главен компютър. Главният модул Scale Out поддържа висока наличност и оптимизирана обработка на логовете за изпълнение при отказ.

Използване на Linux

Потребителите вече могат да използват  операционната система Linux в SQL Server 2017 Standard Edition, за да получат достъп до SQL Server чрез нея. Връзката се осъществява чрез Open Database Connectivity Interface - за Linux и C++ приложения. Интеграционните услуги са налични и под Linux, така че пакетите SSIS могат да се изпълняват на компютри с Linux. Освен това драйверът за свързване на бази данни Java е оптимизиран за съответните приложения Java.

Когато използвате Linux, имайте предвид, че следните услуги и функции не са достъпни: SQL Server Reporting Services, SQL Server Analysis Services, Machine Learning Services, PolyBase и Stretch Database.

Ново: Услуги за машинно обучение на SQL Server

Наречена SQL Server R Services в предишните версии на SQL Server 2017, тази област вече е преименувана на SQL Server Machine Learning Services - основната причина за това е добавянето на поддръжка на Python наред с предишния език за програмиране R. Следователно за изпълнение могат да се използват скриптове на R или Python. Предпоставка за предоставяне на модели на R и Python е инсталирането на Microsoft Machine Learning Server. Разработчиците все още имат достъп до библиотеки за ML и AI за Python, които са достъпни в среда с отворен код.

Информация за максималната налична производителност и отделните компоненти на SQL Server 2017 Standard Edition

Следващият преглед съдържа информация за производителността и съответните включени функции.

Поддържани размери на паметта за инстанция

 • SQL Server 2017 Standard Edition поддържа максимален брой от 24 ядра и максимален размер на базата данни от
 • максимален размер на базата данни от 524 PB
 • За данни, оптимизирани за паметта, максималният размер е 32 GB
 • Максималният размер на буферния фонд е 128 GB
 • Максималният кеш на сегмента на хранилището на колони е 32 GB

Производителност на OLTP (онлайн обработка на транзакции)

За стандартното издание на SQL Server 2017 са налични следните функции или се прилагат следните горни граници:

 • Разширен OLTP с OLTP в паметта, както и оперативен анализ
 • Основната висока достъпност поддържа отказ в една база данни с два възела, както и вторична реплика, която не може да се чете.
 • Поддържат се и Management Studio и управление, базирано на политики.

Функции за съхранение на данни

 • За масивите от данни и складовете за данни се предлагат разделяне, компресиране на данни и улавяне на промени, включително моментни снимки на базата данни.
 • OLTP в паметта и съхранението на колони в паметта са ограничени от мащаба на наличната памет.
 • Columnstore и оперативните анализи в реално време са ограничени до максимум две степени на паралелизъм (две ядра за заявка).
 • Трябва също да се отбележи, че хоризонталното мащабиране на заявките не е възможно в SQL Server Standard Edition за PolyBase.

Функции на Business Intelligence

 • За Analysis Services максималното използване на памет за инстанция е 16 GB за табличен и 64 GB за MOLAP (Multidimensional OLAP).
 • За Reporting Services максималното използване на памет за инстанция е 64 GB.
 • SQL Server 2017 Standard Edition предоставя възможности за бизнес разузнаване за основни многомерни модели и основен табличен модел, както и режим на съхранение в паметта, основни отчети и анализи.
 • За интегриране на данни са налични SQL Server Integration Services и интегрирани конектори.

Други спецификации и бележки

Това се отнася и за стандартното издание на SQL Server 2017 или е налично:

 • Основна интеграция на машинното обучение за разширен анализ
 • Свързаност с Python и -R с отворен код и ограничен паралелизъм
 • За програмируемост и инструменти за разработка: T-SQL, SQL CLR, Service Broker, JSON, XML, както и графични данни
 • Разширена сигурност Винаги криптирана, сигурност на ниво ред, маскиране на данните и отчитане на съвместимостта с SQL Server Audit

Изисквания за хардуер и софтуер за SQL 2017 Standard

При инсталиране на стандартното издание на MS SQL Server 2017 се прилагат следните спецификации, които са необходими като минимум, за да се осигури оптимална работа. Като общо правило:

 • При 64-битова клиентска операционна система се поддържат всички функции на SQL Server 2017 Standard.
 • От друга страна, при 32-битова клиентска операционна система се поддържат само следните функции на SQL Server 2017 Standard: комплектът за разработка на софтуер за свързаност на SQL Client, интеграционните услуги, клиентът за качество на данните, свързаността или обратната съвместимост на клиентските инструменти или комплектът за разработка на софтуер за клиентски инструменти, компонентите за разпределено възпроизвеждане, контролер и клиент, както и компонентите за документация.

Изисквания за хардуер:

 • Твърд диск: поне 6 GB свободно място за съхранение - в зависимост от инсталираните компоненти на SQL Server
 • Памет: мин. 4 GB, като паметта трябва да се увеличава с увеличаване на размера на базата данни, за да се осигури оптимална производителност на SQL Server
 • Тип процесор: x64 процесори - AMD Opteron или AMD Athlon 64, Intel Xeon или Intel Pentium IV с поддръжка на EM64T
 • Скорост на процесора: мин. 1,4 GHz; препоръчва се 2,0 GHz или по-бърз
 • Моля, обърнете внимание: Инсталирането на SQL Server се поддържа само на процесори x64 (процесорите x86 вече не се поддържат): Освен това се препоръчва SQL Server да се инсталира на компютър с файлов формат NTFS или ReFS

Изисквания към софтуера:

 • .NET Framework 4.6, настройката на SQL Server .NET Framework се инсталира автоматично, Master Data Services и Replication
 • Поддържани операционни системи: Windows Server 2016 Datacenter, Standard и Essentials; Windows Server 2012 R2 Datacenter; Standard, Essentials и R2 Foundation; Windows Server 2012 Datacenter, Standard, Essentials и Foundation 
 • Инсталирането на SQL Server 2017 в режим Server Core се поддържа от следните издания на Windows Server: Windows Server 2017 Standard and Datacenter; Windows Server 2016 Standard and Datacenter; Windows Server 2012 R2 Standard and Datacenter; и Windows Server 2012 Standard and Datacenter

Лицензиране на SQL Server 2017 Standard според модела Server/CALs

Това издание SQL Server 2019 Standard Edition предлага лицензиране на сървъра в комбинация от описания тук лиценз за сървър и допълнителни лицензи за клиентски достъп (CAL) - последните не са включени тук и следователно трябва да бъдат закупени отделно за всеки потребител или крайно устройство. Ето преглед на лицензионните условия на Microsoft:

 • Необходим е един лиценз за сървър за всеки сървър (физически или виртуален), на който ще се стартира SQL Server 2017 Standard.
 • Екземплярите на SQL Server, които се използват в контейнери, също трябва да бъдат лицензирани, тъй като тези виртуални машини са равностойни.
 • Освен това за всеки потребител или крайно устройство, което има достъп до лицензиран SQL Server, се изисква отделен лиценз за клиентски достъп (CAL) с поне идентична версия или евентуално по-висока версия; CAL трябва да се закупят отделно и се предлагат като отделен продукт тук.

Следователно този модел на лицензиране е подходящ за компании, които лицензират управляем брой потребители или крайни устройства и при които общите разходи за лицензиране са по-ниски, отколкото при лицензиране на базата на ядро.         

Ако имате някакви въпроси относно индивидуалното лицензиране на SQL Server 2017 Standard с CAL, моля, не се колебайте да се свържете с нас.

Често задавани въпроси относно SQL Server 2017 Standard Edition като използван софтуер

Лицензът за SQL Server 2017 Standard, предлаган от Wiresoft като употребяван софтуер, не се различава от съответния лиценз за нов сървър - освен факта, че софтуерът не може да се изхабява по принцип, но най-вече не и по отношение на неговата използваемост и функционалност. По-долу ще намерите всички отговори на типични въпроси за използвани лицензи за SQL Server:

Откъде идва използваният софтуер SQL Server 2017 Standard, предлаган от Wiresoft?

Употребяваният софтуер, предлаган от Wiresoft за SQL Server 2017 Standard или от друга версия или издание, идва от компании, които преди това са го закупили като нов и по-късно са го препродали на Wiresoft - по различни причини, например защото е излишен или е заменен от друг софтуер. Такива лицензи са маркирани като използван софтуер в магазина на Wiresoft, но по принцип могат да се използват като нов лиценз.

Дали използваният лиценз за SQL Server 2017 Standard предлага и сигурност на купувача?

Да: С използвания софтуер на Wiresoft, като например лиценза за SQL Server 2017 Standard, вие като клиент имате същите предимства при закупуване, както при съответния нов сървърен софтуер: със сигурност за купувача чрез незабавно изтегляне след успешно завършена покупка и незабавно активиране на лиценза с предоставения валиден лицензионен ключ.

Законно ли е закупуването, а също и използването на SQL Server 2017 Standard като използван софтуер?

Да: С употребявания софтуер от Wiresoft можете да сте сигурни, че като клиент не нарушавате никакви закони нито при закупуването на такъв лиценз за SQL Server 2017 Standard, нито при реалното му използване - това важи и за Wiresoft - тъй като този употребяван софтуер идва от лицензионния склад на компанията. Това е важно, тъй като валидната юрисдикция не само позволява търговията с използвания софтуер на Microsoft, но и неговото действително използване; тези факти вече са потвърдени няколко пъти от различни съдебни решения.

Има ли използван софтуер от Wiresoft, като например лицензът SQL Server 2017 Standard, някакви други предимства?

Употребяваният софтуер на Wiresoft предлага на нашите клиенти по-специално икономично решение, ако искат да допълнят или актуализират своите софтуерни запаси възможно най-евтино, тъй като цената е по-ниска от тази на подобен нов софтуер. Това важи особено за по-стари версии на сървърни лицензи, които вече не се предлагат редовно. Употребяваният софтуер от Wiresoft се отличава и с пълното доказателство за одит на всички купувачи!

В магазина на Wiresoft за употребяван софтуер ще намерите не само SQL Server 2017 Standard Edition на изгодна цена, но и Standard Edition с Core Licensing, както и други издания на SQL Server 2017; освен това и по-нови версии на Microsoft SQL Server. Портфолиото на Wiresoft за използван софтуер включва и много предложения от други програми на Microsoft - с всички споменати предимства. Ако имате някакви въпроси относно лицензирането на SQL Server 2017 Standard incl. CALs или друго издание, моля, не се колебайте да се възползвате от нашите компетентни съвети чрез чат или по имейл или телефон.

Допълнителни връзки към "MICROSOFT SQL SERVER 2017 STANDARD"
Отзиви на клиенти за "MICROSOFT SQL SERVER 2017 STANDARD"
Напишете преглед
Отзивите ще бъдат активирани след проверка.

Полетата, отбелязани с *, са задължителни.

Запознах се с разпоредбите за защита на данните.

Категории