Chat with us, powered by LiveChat
telephone
Помощ при настройката
+49 69 173261340
 
Trustmask
Не бяха намерени резултати за филтрирането!
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 25 PACK DEVICE CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 25 PACK DEVICE CAL
25 пакета - CAL за устройства за Remote Desktop Services за Windows Server 2016 купувайте употребявани За да може да се използват услугите за отдалечен работен плот (Remote Desktop Services - RDS) на Windows Server 2016, за всеки...
1 615,90 Лв. *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 10 PACK DEVICE CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 10 PACK DEVICE CAL
10 пакета - CAL за устройства за Remote Desktop Services за Windows Server 2016 За да може да се използват услугите за отдалечен работен плот (Remote Desktop Services - RDS) на Windows Server 2016, за всеки потребител е необходим...
655,90 Лв. *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 5 PACK DEVICE CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 5 PACK DEVICE CAL
5 пакета - CAL за устройства за Remote Desktop Services за Windows Server 2016 За да може да се използват услугите за отдалечен работен плот (Remote Desktop Services - RDS) на Windows Server 2016, за всеки потребител е необходим...
332,90 Лв. *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 25 PACK USER CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 25 PACK USER CAL
25 пакета - Потребителски лицензи за услуги за отдалечен работен плот за Windows Server 2016 За да може да използва услугите за отдалечен работен плот на Windows Server 2016 , всеки потребител се нуждае от лиценз за клиентски достъп до...
1 615,90 Лв. *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 10 PACK USER CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 10 PACK USER CAL
10 пакета - Потребителски лицензи за услуги за отдалечен работен плот за Windows Server 2016 За да може да използва услугите за отдалечен работен плот на Windows Server 2016 , всеки потребител се нуждае от лиценз за клиентски достъп до...
655,90 Лв. *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 5 PACK USER CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 5 PACK USER CAL
5 пакета - Потребителски лицензи за услуги за отдалечен работен плот за Windows Server 2016 За да може да използва услугите за отдалечен работен плот на Windows Server 2016 , всеки потребител се нуждае от лиценз за клиентски достъп до...
332,90 Лв. *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 USER CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 USER CAL
Remote Desktop Services Лицензи за потребители за Windows Server 2016 купувайте употребявани За да може да използва Remote Desktop Services на Windows Server 2016 , всеки потребител се нуждае от лиценз за клиентски достъп до RDS...
71,90 Лв. *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 DEVICE CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 DEVICE CAL
Seadme CAL-id Remote Desktop Services kuni Windows Server 2016 osta kasutatud Selleks, et saaks kasutada Remote Desktop Services (RDS) Windows Server 2016, on igale kasutajale vaja vastavat RDS Client Access License (RDS CAL), et pääseda...
71,90 Лв. *

Лицензи за клиентски достъп за Microsoft Remote Desktop Services (RDS) 2016

 Услугите за отдалечен работен плот на Microsoft (RDS) 2016 са цялостна платформа за предоставяне на виртуализирани приложения на таблети, лаптопи и смартфони. Те осигуряват на крайните потребители сигурен мобилен и отдалечен достъп до работния плот, за да използват функции и приложения и да имат достъп до настолни компютри и данни в облака от различни работни станции или в движение.

RDS 2016 на Microsoft дава възможност за гъвкаво предоставяне и разширяване на услугите и е икономически ефективен, защото не само опростява ИТ администрацията, като намалява тежестта на предоставянето и поддръжката на работните станции, но и намалява разходите, като оптимизира необходимостта от лицензи за места (CAL).

Възможностите за внедряване с Remote Desktop Services 2016 включват Windows Server 2016 за локална наличност и Microsoft Azure за работа в облака. За да се използват всички функции на Remote Desktop Services 2016, освен валиден лиценз за сървър, е необходим и актуален лиценз за клиентски достъп (CAL) за всеки потребител или крайно устройство - наличен на разумна цена от Wiresoft.

Предимства на Microsoft Remote Desktop Services 2016

Услугите за отдалечен работен плот на Microsoft Remote Desktop Services 2016 могат да се предоставят или като настолни компютри, базирани на сесия, или като инфраструктура за виртуални настолни компютри (VDI); възможна е и комбинация от двете опции. При сесийно базираната виртуализация на настолни компютри потребителите споделят една виртуална машина, което е особено изгодно за приложения, ориентирани към задачите. VDI, от друга страна, е особено подходяща за проекти, при които сигурността на средата и данните играе важна роля.

Предимства на Remote Desktop Services 2016 накратко

  • Терминалният сървър, лицензиран с RDS 2016, може да работи с актуална User CAL или Device CAL да се използва от много крайни устройства: например персонални компютри с Windows или компютри на Apple, таблети и смартфони, както и ThinClients.
  • По-старите персонални компютри се възползват от голямата изчислителна мощ на терминалния сървър и по този начин могат да използват и всички услуги на RDS 2016.
  • Усилията на ИТ специалистите се намаляват благодарение на централната поддръжка на терминалния сървър, което увеличава наличността и същевременно намалява разходите.
  • Необходимостта от софтуерни лицензи е оптимизирана.
  • Повишава се и сигурността на данните от неоторизиран достъп и зловреден софтуер.
  • Чрез RemoteApps потребителите получават достъп само до приложенията, които са били пуснати за тях.
  • Чрез VPN RDS 2016 на терминалния сървър са достъпни и в движение. По този начин лесно се създават гъвкави работни станции.
  • Контейнерите на Windows Server са налични с Windows Server 2016.

Висока мащабируемост и наличност

RDS 2016 също така намалява усилията, необходими за администриране на терминалните сървъри, в сравнение с мрежите клиент-сървър. Администраторите, както и потребителите с CAL, се възползват от мащабируемостта и индивидуално определяемата автоматизация с Windows Server 2016 RDS. Няколко сървъра могат да бъдат свързани към една работна среда, за да се увеличат производителността и надеждността с Hyper-V и да се предоставят настолни компютри и приложения независимо от местоположението. С нея може да се използва и Linux.

Инструментите за автоматизация, като Desired State Configuration и PowerShell, улесняват администрирането на администраторите и по този начин спестяват и време. Хибридните облачни решения на Remote Desktop Services 2016 са идеални за съхранение, архивиране, възстановяване и сценарии за виртуални машини. А правилата за качество на услугата могат да се използват, за да се определи на кои приложения да се даде приоритет.

Висока гъвкавост и осигуряване на Remote Desktop Services 2016

Виртуализационните среди на RDS 2016 предлагат висока степен на гъвкавост при осигуряването на приложения за всеки отделен потребител: служителите могат да използват и програмите, инсталирани на терминалния сървър, чрез ThinClients или ZeroClients след влизане в системата. Чрез RemoteApp отделните приложения се предоставят на работния плот на потребителя, което не само дава възможност за определяне на индивидуален достъп до отделните услуги, но и предлага предимство, особено при работа в защитена отдалечена среда.

Remote Desktop Services 2016 може да се използва и с по-стари компютри чрез CAL

С RDS 2016 изчислителната мощ на сървъра на Windows е еднакво достъпна на всички работни станции, независимо от скоростта на отделните крайни устройства. Благодарение на виртуализацията на приложенията дори по-стари компютри с лиценз за клиентски достъп могат да се възползват пълноценно от Remote Desktop Services.

По-добра защита на данните

Високото ниво на сигурност на Remote Desktop Services 2016 също така намалява рисковете, които могат да възникнат при неправилна работа на потребителите. Многопластовата система за сигурност открива атаки и ги предотвратява. В допълнение към Windows Defender Windows Server 2016 предлага и детектори, които съобщават за прониквания и свеждат до минимум възможните щети. В допълнение към криптирането на виртуалните машини, други инструменти също допринасят за гарантиране на сигурността на чувствителните данни. Сред тях са Credential Guard, който защитава данните за вход, и функции като Just Enough Administration (Достатъчно администриране) и Just-In-Time Administration (Администриране точно в момента). Hyper-V, виртуализационна технология на Microsoft, базирана на хипервайзор, може да се използва за изолиране на особено чувствителни приложения.

Работа с Windows Server Containers с Remote Desktop Services 2016

Windows Server Containers бяха интегрирани и с Windows Server версия 2016. Те са базирани на платформата с отворен код Docker и се предлагат като Windows Server Containers или Hyper-V Containers. Контейнерите позволяват изолирана работа на приложения на физически и виртуални машини или в Hyper-V. Те се управляват или с клиента Docker, или с PowerShell.

Лицензи за клиентски достъп за Remote Desktop Services 2016

За да можете да използвате всички приложения, предоставени с RDS 2016, като потребител, е необходим CAL (лиценз за клиентски достъп), или като User CAL или като Device CAL. Това означава, че всички услуги, включително технологиите за VDI (Virtual Desktop Infrastructure), могат да се използват навсякъде и винаги, когато е наличен интернет.

Системата за лицензиране на Microsoft се основава на лицензи за клиентски достъп за потребителите, не само за Windows Server 2016, но и за Remote Desktop Services. Поради това използването (за лиценз) на даден софтуер не зависи от неговата реализация. Операционната система Windows Server предоставя само две права за отдалечен достъп по подразбиране, които могат да се използват само за администриране на сървъра. На потребителите не е разрешено да ги използват. В лицензионните условия на Microsoft е посочено, че за да има достъп до определените услуги, е необходим RDS CAL за потребител или крайно устройство. Това правило се прилага и ако потребителят иска да получи достъп до сървър на Windows чрез софтуер на трети страни; за това също се изисква съответен лиценз за RDS. Тези ограничения означават и допълнителна сигурност за данните, тъй като по този начин се отказва достъп до тях на неупълномощени трети страни или нарушители.

Разлики между лицензите за потребители и лицензите за устройства за RDS 2016

Както обикновено, Microsoft предлага и две различни форми на лицензиране за Windows Remote Desktop Services 2016. В зависимост от това дали фокусът е върху потребителя или върху устройството, това са User CALs (лицензи за потребители) или Device CALs (лицензи за устройства). Това означава, че или един потребител, или едно крайно устройство е оторизирано за достъп до Remote Desktop Services. Не е възможно да се превключва между двата вида лицензи.

На адрес User CAL винаги е предназначен за един конкретен потребител, независимо от устройството, което се използва за тази цел. Следователно този потребител може да получи достъп до сървърните услуги чрез User CAL от напълно различни устройства. Няма значение дали той прави това от своя настолен компютър на работна станция в офиса, или от друг компютър, например на друго място или в домашния офис, или от преносим компютър, когато е на път.

В Device CAL е лиценз, зависещ от устройството, обвързан с конкретно единично устройство, напр. настолен компютър в офиса ИЛИ преносим компютър, независимо от съответния му потребител. Това означава, че всеки потребител, който е упълномощен да използва това лицензирано крайно устройство, може да използва и предоставените за него услуги за отдалечен работен плот.

Разбира се, кой тип CAL е най-подходящ за дадена компания, може да се различава в отделните случаи. От една страна, тук роля играе броят на служителите в компанията, които използват RDS, а от друга - преобладаващият метод на работа: Ако например различни служители използват приложенията и услугите на Windows на стационарен компютър на работното място ИЛИ алтернативно на лаптоп, Device CAL е по-подходящата форма на лицензиране.

RDS-CAL 2016 се присвоява физически на всяко устройство и се проследява от лицензионния сървър независимо от членството в Active Directory. RDS-CAL не могат да бъдат претоварвани.

Ако служителят използва приложенията RDS 2016 редовно, но гъвкаво, т.е. с различни устройства и от различни места, т.е. и в домашния офис или на път, User CAL е по-практичният вид лиценз.

RDS-CAL се присвоява на потребител в Active Directory и се проследява от лицензионния сървър. RDS-CAL не могат да се проследяват в рамките на работна група. RDS-CAL за потребителите също могат да бъдат претоварени.

Може да се препоръча и комбинация от User CALs (лицензи за потребители) и Device CALs (лицензи за устройства).

Ако имате някакви въпроси относно нуждите си от лицензиране за Microsoft Remote Desktop Services 2016, просто се свържете с нас - с удоволствие ще съставим вашия персонализиран лицензионен пакет - включително изгодна оферта.

Завършете нуждата си от CAL за RDS 2016 на разумна цена с Wiresoft

С покупката на CAL за потребители и устройства за Microsoft Remote Desktop Services 2016 при Wiresoft спестявате пари! Имате възможност или да допълните съществуващото си лицензиране с CAL за RDS 2016, или да надстроите от по-стара версия на Microsoft Server към версия 2016. С CAL-ите за потребители или устройства се възползвате от разнообразните възможности за виртуализация и мащабируемост, които Microsoft ви предлага - и от благоприятните цени, които Wiresoft ви предлага в сравнение с други доставчици. Това е така, защото всички наши продукти на Microsoft са с оригинални лицензионни права, които произхождат от европейския регион и са законно придобити от нас от компаниите като неизползвани софтуерни лицензи. Те са тествани от Wiresoft за автентичност и функционалност - много от нашите ентусиазирани клиенти потвърждават предимството на закупуването на CAL за Remote Desktop Services 2016 от Wiresoft. Просто се свържете с нас за повече информация.