Chat with us, powered by LiveChat
telephone
Помощ при настройката
+49 69 173261340
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 STANDARD 2-CORE
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

С всяка покупка от Wiresoft вие подкрепяте Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 STANDARD 2-CORE

Готов за незабавна експедиция, срок на доставка 24 часа

 • SW10408
 • Постоянно валиден
 • Всички езици
 • EU
P Получавате Бонус точки
ИЗТЕГЛЯНЕ НА СОФТУЕР + ЛИЦЕНЗ
86,90 Лв. * 95,90 Лв. * (9,38% запазено)

с ДДС.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

С всяка покупка от Wiresoft вие подкрепяте Kinderschutzbund.


Вие сте бизнес клиент
или имате правни въпроси?

Аз съм тук за вас.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

ПОДРОБНОСТИ  
Core 2 Core 
Устройства 1x
Виртуални машини Изисква се основен лиценз
Среден Изтегляне
Време за изпълнение Неограничен
Езици Всички езици
Обхват на доставката Право на ползване


Windows Server 2016 г. е предназначен за нуждите на виртуализацията и ИТ на малкия бизнес и е версия на 10. С 2- пакета съществуващото лицензиране може да бъде гъвкаво разширено. Standard Server WindowsCore Server

За допълнителни въпроси относно продукта, моля, свържете се с нашата служба за обслужване на клиенти.

 

Информация за продукта "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 STANDARD 2-CORE"

Microsoft Windows Server 2016 Standard 2-ядрен

Windows Server 2016 Standard е разработен за нуждите на виртуализацията и ИТ на по-малките компании и е сървърната версия на Windows 10. С пакет от 2 ядра може гъвкаво да се разшири лицензиране на съществуващи сървъри.

Кратка информация за Microsoft Windows Server 2016 Standard

С Windows Server 2016 Standard компаниите получават надеждна операционна система за сървъри с възможност за работа в облак, която е предназначена за среди, в които виртуализацията на приложенията е само в малка степен и които използват предимно физически сървъри. В сравнение с предишната версия това издание Standard Edition предлага много нови функции и подобрения, които са предназначени да подпомогнат прехода към облачна среда и да гарантират сигурността на инфраструктурата чрез повишена стабилност и подобрена защита срещу повреди в мрежата и съхранението. Използването на Windows Server 2016 Standard е почти интуитивно чрез познатия интерфейс на Windows 10.

Сравнение на изданията: Какво предлага Windows Server 2016 Standard?

При вземането на решение за закупуване на стандартното издание на Windows Server 2016 решаващ фактор е необходимостта от виртуализация на приложенията в дадена компания. Standard вече предоставя много функции за разработване и управление на хиперконвергентни инфраструктури в по-малка компания. Те се допълват от услугите на Microsoft Azure, които позволяват по-тясна връзка на местните среди с облака с допълнителни практически функции.

Windows Server 2016 Standard предлага не само достатъчно предпоставки за създаване на виртуални мрежи, но и за използване за управление на ИТ инфраструктури в център за данни; сигурността на данните също е допълнително засилена чрез различни оптимизации за тази цел.

Лицензиране на стандартното издание на Windows Server 2016 с използван софтуер

От версията на Windows Server 2016 лицензирането на Standard Edition е изключително на базата на ядро: За всеки сървър винаги се посочва минимален брой от 16 ядра; допълнителни ядра могат да бъдат лицензирани с пакетите с 2 ядра - повече информация по-долу.

Wiresoft предлага 2-ядрения пакет на Windows Server 2016 Standard като използван софтуер. Преди всичко това има голямото предимство на по-ниската цена в сравнение с новите стоки - със същия набор от функции, например във виртуализацията, както и със същата производителност - освен това тази версия обикновено вече не се предлага нова. Следващият преглед предоставя подробна информация за функционалния обхват на Microsoft Windows Server 2016 Standard Edition, както и за точните условия за лицензиране.

Какво съдържа Windows Server 2016 Standard Edition?

На първо място, Windows Server 2016 Standard като цяло се характеризира с по-висока производителност при изпълнението на приложения и по-силна връзка с облака в сравнение с предходната версия. Освен това има нови функции, които подпомагат преминаването към облачна среда и създават предпоставки за виртуализиране на сървъри и приложения.

С помощта на Standard Edition могат да се създават сложни виртуални мрежи в определена степен, които имат по-голяма стабилност, съчетана с по-добра защита на инфраструктурите.

Когато използвате Windows Server 2016 Standard като център за данни за ефективно управление на ИТ инфраструктура в по-малка компания, това издание съдържа, наред с други неща, нови роли на сървъра, както и повече възможности за задаване на потребителски права; освен това подобрената защита в случай на повреда в мрежата или съхранението осигурява по-голяма сигурност и по-бързо възстановяване.

Windows Server 2016 Standard може да бъде стартиран и в по-простото приложение Core - като не се показва графичният десктоп интерфейс, производителността на по-стария хардуер може да бъде значително подобрена при стартирането на сървърния софтуер.

По-долу са представени по-подробно важните функции, налични в стандартната версия, които се отнасят главно до възможностите за виртуализиране на приложения.

Виртуализация с Hyper-V

Стандартното издание на Windows Server 2016 включва права за виртуализация за 2 виртуални машини или 2 Hyper-V контейнера, за които са налични максимум 24 TB RAM. За две допълнителни права за виртуални машини всички съществуващи физически активни ядра трябва да бъдат лицензирани отново.

Hyper-V предлага различни функции за съхранение, като например инициатор iSCSI за използване на протокола SCSI през IP мрежа, както и поддръжка на Storage Spaces за обединяване на дискове в логически пул за съхранение, който след това осигурява пространства за съхранение (Storage Spaces Direct не е наличен в стандартното издание), както и многопътно I/O (MPIO) за по-добро разпределение на натоварването между връзките и по-голям failover и балансиране на натоварването. И накрая, но не на последно място, функцията VM Storage Resiliency подобрява наличността на клъстерите Windows Server 2016 Hyper-V, като увеличава устойчивостта към откази на системата за съхранение.

Поддръжка на контейнери на Windows Server под Docker

Новост в Microsoft Windows Server 2016 е поддръжката на Windows Server Containers, както и на Hyper-V контейнери, базирани на Docker - софтуер с отворен код за лесно изолирано разгръщане на сървърни и облачни приложения с помощта на контейнерна виртуализация, който също така опростява тяхното внедряване. При Docker всички необходими за това компоненти са достъпни чрез хоста на контейнера.

Нано сървър в Windows Server 2016

Освен това е наличен Nano Server - операционна система за сървър с дистанционно управление, която е оптимизирана за Windows Server Containers или разширението Docker и може да бъде конфигурирана като хост за контейнери Docker. Nano Server позволява създаването на значително по-икономични сървъри, тъй като използването на виртуален двигател спестява до 90% от пространството за съхранение в компанията. Nano Server може да се използва не само за създаване на Hyper-V клъстери, но и за класически сървърни услуги, като например файлови сървъри.

Използване на услуги на Microsoft Azure с Windows Server 2016 Standard

Във версията Windows Server 2016 връзката между операционната система и облачната услуга Microsoft Azure е още по-силна. По този начин разпределените центрове за данни могат да бъдат свързвани още по-ефективно и надеждно, за да се формират високопроизводителни сървъри и клъстери с висока степен на наличност, тъй като Azure предлага специалното предимство на цялостна хибридна инфраструктура - с единни функции за идентичности, сигурност и администриране за всички компоненти, както и Cloud Witness, функцията за висока степен на наличност за клъстери с отказ, и RDS Connection Broker за предоставяне на виртуални десктопи.

Преглед на сървърните приложения и компоненти на Microsoft, налични с Windows Server 2016 Standard

Сървърните приложения, налични в Windows Server 2016 Standard, които могат да се инсталират чрез Server Manager (или PowerShell), включват:

 • Microsoft SQL Server: Версии 2016, 2014 до 2012
 • Microsoft System Center: Мениджър на виртуални машини 2016, Мениджър за защита на данните 2016, Мениджър на операциите 2016
 • Configuration Manager (1606)
 • SharePoint Server 2016
 • Exchange Server 2016
 • Project Server 2016
 • Интеграционен сървър на хоста 2016
 • Visual Studio Team Foundation Server 2017
 • Skype for Business Server 2015 и
 • BizTalk Server 2016

Поддържат се и следните компоненти:

 • .NET Framework 4.6 и 3.5
 • PowerShell
 • Криптиране на дискове с BitLocker и отключване на мрежата
 • BranchCache
 • Услуга за интелигентно прехвърляне на информация на заден план (BITS)
 • Клиент за NFS (мрежова файлова система)
 • Клъстер с отказ
 • Управление на групови политики

Следните функции и компоненти обаче НЕ се поддържат в стандартното издание на Windows Server 2016:

 • Софтуерно дефинирани мрежи (SDN)
 • Мониторинг на виртуални хостове Hyper-V
 • Реплика за съхранение
 • Директни пространства за съхранение
 • Реплика за съхранение
 • Екранирани виртуални машини
 • Нов мрежов стек (Protocol Stack)

Минимални изисквания за софтуер и хардуер за инсталиране и работа с Windows Server 2016 Standard Edition

За да се осигури безпроблемна работа на Windows Server 2016 Standard, използваният хардуер трябва да отговаря на минималните изисквания, изброени по-долу. Допълнителните изисквания зависят от конфигурацията на системата и всички други инсталирани приложения.

 • Място на твърдия диск: 32 GB
 • Оперативна памет: 512 MB (Server Core и Server Nano)
 • Инсталация с десктоп дисплей: 2 GB
 • Системен дял: 32 GB
 • Процесор: 64 бита
 • Скорост на процесора: 1,4 GHz
 • Графична карта: 1 024 x 768 пиксела, поддръжка на Super VGA
 • Мрежова карта: 1 Ethernet адаптер с минимална пропускателна способност 1x в гигабитов диапазон

Лицензиране с 2-ядрен пакет Windows Server 2016 Standard

Дори когато лицензирате сървър с Windows Server 2016 Standard Edition като използван софтуер, трябва да се спазват лицензионните разпоредби на Microsoft. За разширено лицензиране се изисква поне 2-ядрен пакет, като се прилагат следните правила.

Лицензионни условия на Microsoft за Windows Server 2016

С пускането на версията Windows Server 2016 Microsoft промени из основи и модела си на лицензиране. При лицензиране на сървър със стандартно или по-високо издание броят на ядрата на използвания физически хардуер е в основата. Прилагат се следните разпоредби:

 • Лицензът за един сървър покрива 2 физически процесорни ядра.
 • Винаги се прилага минимален брой от 8 ядра на процесор - дори ако съществуващият хардуер всъщност има по-малко от 8 ядра.
 • Освен това минималният брой процесори на физически сървър е 2.
 • Това води до минимален брой от 16 ядра, които се лицензират със съответния пакет, който също се предлага от Wiresoft като използван софтуер.
 • Ако сървърът има повече от 16 ядра, те могат или трябва да бъдат лицензирани с пакети за 2 ядра за Windows Server 2016 Standard.
 • Освен това всеки клиент - потребител или крайно устройство - който има достъп до Windows Server 2016 Standard, трябва да бъде снабден със съответния лиценз за клиентски достъп (CAL). Тези лицензи за потребители и устройства за Windows Server 2016 се предлагат и от Wiresoft на изгодни цени като използван софтуер.

Използване на Windows Server 2016 Standard в среда на виртуална операционна система

Инстанциите на Windows Server 2016 могат да се използват в Standard Edition в среда на физическа операционна система - 1 работеща инстанция - или в среда на виртуална операционна система - максимум 2 работещи инстанции. По този начин Windows Server 2016 може да бъде инсталиран и на виртуален компютър на съществуващ хост, но някои функции работят най-добре на физически хост с Windows Server 2016 и Hyper-V.

Често задавани въпроси за Microsoft Windows Server 2016 Standard Edition като софтуер, използван от Wiresoft

При употребяван 2-ядрен пакет на Windows Server 2016 Standard сървърните ядра могат да бъдат лицензирани по същия начин, както при нов 2-ядрен пакет - въпреки че това почти никога не се предлага като новост. По принцип софтуерът така или иначе не може да се изхаби, така че използваният софтуер от Wiresoft предлага същите функционалности и права като неизползван лиценз за сървър. По-долу са дадени отговори на често задавани въпроси относно свойствата на използваните лицензи за сървър на Windows.

Разрешени ли са законно продажбата, закупуването и използването на употребяван софтуер на Microsoft, като например Windows Server 2016 2-Core Package?

Да: Като клиент на Wiresoft можете да се доверите, че не само покупката на този Windows Server 2016 Standard 2-Core Package, но и редовната му употреба не нарушават никакви валидни закони. Действащото законодателство разрешава както търговията с използвания софтуер на Microsoft, така и неговото използване, тъй като в Wiresoft той произхожда от лицензионния фонд на дадена компания. Различни съдебни решения ясно потвърждават това многократно.

Откъде идва използваният софтуер за пакета Windows Server 2016 Standard 2-Core Package?

пакетите с 2 ядра за Windows Server 2016 Standard в Wiresoft следователно идват от компании или организации; те обикновено са го закупили нов и обикновено са го използвали, а след това са го продали на Wiresoft. Причините за това могат да бъдат например използването в цялата компания на по-нова версия на софтуера или използването на сървърен хардуер с по-малко ядра. Такива пакети с 2 ядра винаги се предлагат в магазина на Wiresoft като използван софтуер, дори ако могат да се използват като нов лиценз.

Каква е сигурността на купувача за използвания софтуер на Windows Server 2016 Standard?

Този пакет Windows Server 2016 Standard 2-Core, както и всеки друг използван софтуер на Wiresoft, ви предлага обичайната сигурност на купувача чрез незабавно изтегляне на софтуерния пакет след приключване на процеса на плащане, както и незабавно активиране на лиценза с валиден лицензионен ключ - точно както при нов софтуер.

Има ли употребяван софтуер от Wiresoft някакви други предимства?

Да: Клиентите на Wiresoft се възползват на първо място от значително по-ниската цена при закупуване на употребяван софтуер; по този начин се предлага икономическо предимство, тъй като компаниите, както и частните лица, могат да допълнят или актуализират своя софтуерен инвентар по-икономично, отколкото с нов софтуер. Следователно използваният софтуер от Wiresoft може да допринесе за намаляване на оперативните разходи, тъй като предлага и сигурност на одита благодарение на пълния регистър на всички купувачи!

В софтуерния магазин на Wiresoft ще намерите не само 2-ядрения пакет на Windows Server 2016 Standard Edition, но и съответния 16-ядрен пакет за основното лицензиране на вашия Windows Server. Ако нуждата ви от виртуализация на приложенията се увеличи, можете да се обърнете към Windows Server 2016 Datacenter Edition или към най-новата версия: Windows Server 2019, които също са налични в Wiresoft. Освен това в нашето портфолио от използван софтуер ще намерите и необходимите лицензи за клиентски достъп (CAL), както и много други програми на Microsoft - с всички споменати предимства на Wiresoft. Ако имате въпроси относно правилното лицензиране на Windows Server 2016 Standard с 2-ядрени пакети, просто използвайте нашите компетентни съвети в чата или по имейл или телефон.

Допълнителни връзки към "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 STANDARD 2-CORE"
Отзиви на клиенти за "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 STANDARD 2-CORE"
Напишете преглед
Отзивите ще бъдат активирани след проверка.

Полетата, отбелязани с *, са задължителни.

Запознах се с разпоредбите за защита на данните.

Категории