Chat with us, powered by LiveChat
telephone
Помощ при настройката
+49 69 173261340
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 25 PACK USER CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

С всяка покупка от Wiresoft вие подкрепяте Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 25 PACK USER CAL

Готов за незабавна експедиция, срок на доставка 24 часа

  • SW10421
  • R18-05123
  • Постоянно валиден
  • Всички езици
  • EU
P Получавате Бонус точки
ИЗТЕГЛЯНЕ НА СОФТУЕР + ЛИЦЕНЗ
655,90 Лв. * 727,90 Лв. * (9,89% запазено)

с ДДС.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

С всяка покупка от Wiresoft вие подкрепяте Kinderschutzbund.


Вие сте бизнес клиент
или имате правни въпроси?

Аз съм тук за вас.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

ПОДРОБНОСТИ  
Количество 25x User CAL
Система  Сървър на Windows 
CAL User CAL
Обхват на доставката Право на ползване
Продължителност Неограничен
Езици Всички езици
Терминален сървър не е съвместим(вижте RDS CAL )


За да може даден потребител да използва услугите, налични в Standard и Datacenter изданията на Microsoft Windows Server 2016, в допълнение към съответния лиценз за сървър е необходим лиценз за клиентски достъп Windows Server 2016 User CAL. Това дава на определен регистриран потребител съответните права за достъп, които той може да използва на всяко крайно устройство, поддържащо Windows.

За допълнителни въпроси относно продукта, моля, свържете се с нашата служба за обслужване на клиенти.

Информация за продукта "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 25 PACK USER CAL"

25 потребителски CAL за Microsoft Windows Server 2016 като използван софтуер

За да може даден потребител да използва услугите, налични в изданията Standard и Datacenter на Microsoft Windows Server 2016, освен съответния лиценз за сървър е необходим и лиценз за клиентски достъп: Windows Server 2016 User CAL. Това дава на конкретен регистриран потребител съответните права за достъп, които той може да използва на всяко крайно устройство, поддържащо Windows.

Тъй като лицензът за сървър за Windows Server 2016 не съдържа права за достъп за потребители съгласно разпоредбите, приложими в управлението на лицензи на Microsoft, те трябва да бъдат придобити отделно под формата на User CAL.

Потребителските лицензи за Windows Server 2016 Standard и Datacenter издания, предлагани от Wiresoft, се предлагат на изгодна цена като използван софтуер - освен това те се предлагат и поотделно - за гъвкаво лицензиране на всички потребители, основано на техните нужди. Тези използвани лицензи за потребителски достъп за Windows Server 2016 имат същите функционалности като потребителските лицензи за достъп, предлагани като нови чрез редовната програма за лицензиране на обеми на Microsoft.

Използване на всички услуги на Windows Server 2016 с използван User CAL

С използвания User CAL можете да използвате всички функции, които са налични в

Сървър версия 2016, наследник на Windows Server 2012: Windows Server 2016 поддържа Windows 10 и може да се използва за създаване на облачен сървър, който да предоставя и защитава данните в него.

Windows Server 2016 се предлага от Wiresoft в издания Standard и Datacenter. Те съдържат функции, като например внедряване на ядрени и нано сървъри и услугата Host Guardian, както и използване на Windows Server Containers и Virtualisation/Hyper-V Containers. Ексклузивно в изданието Datacenter на Windows Server 2016 използването на функции като софтуерно дефинирана мрежа (SDN), директни пространства за съхранение (S2D), реплика за съхранение, както и мрежови стекове (Protocol Stack) и защитени виртуални машини (Shielded VMs) е възможно при условие, че е налице съответен потребителски лиценз CAL; това са предимно функционалности, които се изискват по-специално в по-големи компании с обширни работни натоварвания и няколко използвани виртуални системи.

Преглед на потребителските лицензи за ползване за Windows Server 2016 Standard и Datacenter издания като използван софтуер

Потребителските лицензи за достъп, предлагани от Wiresoft като използван софтуер, не се различават функционално от новите потребителски лицензи за достъп, тъй като съдържат същите опции за използване на функциите и услугите, налични в изданията Windows Server 2016 Standard и Datacenter. Затова лицензите за достъп на потребители са икономично решение за много компании и организации, които предоставят на потребителите личен лиценз за достъп до сървъра. Повече подробности в следващия преглед.

Управление от Microsoft на лицензи за клиентски достъп за Windows Server 2016

В управлението на лицензите на Microsoft лицензите за допълнителен достъп на потребителите на Windows Server 2016 Standard и Datacenter издания са точно регулирани, така че те да имат достъп до имейли, контакти и календари, както и до други услуги. Въпреки че лицензът за сървъра съдържа и лицензи за достъп, те са предназначени само за администратори, така че не могат да се използват за типични за потребителите услуги. Те могат да се използват само със съответен клиентски лиценз за достъп, като например User CAL, който дава на конкретен, индивидуален потребител съответните му права за достъп, до които той може да има достъп чрез избрано от него крайно устройство. Освен тези специализирани потребителски права за достъп за средата клиент/сървър на Windows Server 2016, User CAL не съдържа никакъв допълнителен софтуер.

Кои типове CAL са налични за Windows Server 2016 Standard и Datacenter Edition?

Моделът на Microsoft за лицензиране на клиентски достъп за Windows Server 2016 предлага два типа CAL:

  • Лиценз за потребител за Windows Server 2016 - за един специализиран потребител
  • CAL за устройство за Windows Server 2016 за специално крайно устройство (компютър, лаптоп, таблет, телефон)

Какви са разликите между User CALs и Device CALs за Windows Server 2016?

По принцип с лиценз за потребител за Windows Server 2016 могат да се използват същите функции и услуги, както с лиценз за устройство. Единствената разлика между тях е кой или какво е лицензирано с тях: Лицензът User CAL позволява на специалния потребител да получава достъп до услугите на Windows Server на свободно избираемо крайно устройство последователно и независимо от местоположението; в зависимост от броя и оборудването на работните станции в дадена компания това може да бъде преобладаващата работна ситуация - за разлика от случаите, когато няколко потребители използват едно и също крайно устройство със собствен акаунт.

По този начин потребител, който е оторизиран чрез User CAL, може да използва всяко крайно устройство с Windows и подходяща версия на операционната система, за да използва услугите на Windows. Те могат например да използват своя лаптоп по време на път вместо стационарния компютър на работното място, а в домашния офис - наличния там компютър или лаптоп и т.н. Особено ако служителите често работят в движение и проверяват електронната си поща или имат достъп до данни на сървъра и т.н., лицензирането с User CAL може да бъде по-евтино от лицензирането с крайни устройства.

Какви конкретни опции за използване предлагат User CALs за Windows Server 2016 в изданията Standard и Datacenter?

В зависимост от това дали е инсталирано Standard или Datacenter Edition на Windows Server 2016, с User CAL са налични различни функционалности: Възможно е също така да се използва Datacenter Edition на Windows Server 2016 с User CAL за Standard Edition - но с ограничението, че тогава е налична само функционалността на Standard Edition. Това е така, тъй като само с User CAL за Datacenter Edition се предоставя разширеният обхват от услуги и функции с лиценза за сървър Datacenter Edition.

Обратно, с User CAL за Datacenter Edition при достъп до сървър, лицензиран за Standard Edition, може да се използва само съответната му дефинирана функционалност.

Обърнете внимание на съвместимостта на версиите на User CALs за Windows Server 2016

С използвания User CAL за Windows Server 2016, както вече споменахме, служителят може не само да използва функционалностите, които се съдържат в зависимост от изданието, но и правата за достъп до по-стари версии на Windows Server, като например 2013 (понижение). Обратното обаче не е възможно, така че потребителският CAL за версия 2016 на Windows Server не може да се използва за достъп до по-високата версия 2019 (надграждане).

Ето защо при закупуването на User CAL за Windows Server 2016 трябва да се обърне внимание не само на съответните използваеми функции за всяко издание, но и на съвместимостта между лиценза за сървър и лиценза за клиентски достъп.

Какво още трябва да вземете предвид, когато лицензирате Windows Server 2016 с потребителски лицензи?

Лицензът User CAL за Windows Server 2016 лицензира точно един потребител и му предоставя възможностите за използване на съответното издание на сървъра. След приключване на регистрацията този потребителски CAL вече не може да бъде прехвърлян на друг потребител. Също така не е възможно да се промени типът CAL и да се използва User CAL като Device CAL.

Целта на тези разпоредби, заложени в управлението на лиценза на Microsoft, е да се предотврати неоторизиран достъп до Windows Server 2016, което осигурява по-голяма сигурност както за комуникацията, така и за самите данни, тъй като без съответния User CAL трети страни нямат достъп до услугите за електронна поща или до данните на сървъра.

Заключение за потребителските лицензи CAL

Кой тип лиценз за клиентски достъп предлага повече възможности за използване на Windows Server 2016 за конкретна компания и представлява по-изгоден вариант за лицензиране, зависи от конкретния случай. В допълнение към броя на потребителите от решаващо значение е и колко крайни устройства се използват за достъп до Windows Server: Тъй като повечето потребители използват много различни крайни устройства за достъп до услугите на Windows Server 2016, лицензирането с User CAL предлага повече предимства.

Ето защо е препоръчително преди закупуване на CAL да проверите как изглежда типичният работен процес в дадена компания, за да намерите най-подходящия тип CAL за Windows Server 2016. Тогава лицензирането с User CAL може да бъде по-евтино от лицензирането с Device CAL, тъй като е необходимо да се закупят по-малко лицензи за клиентски достъп.

Потребителските лицензи за Microsoft Windows Server 2016 се предлагат като използван софтуер в онлайн магазина на Wiresoft, като се започне от един лиценз

Употребяваните потребителски лицензи за изданията на Windows Server 2016 могат да бъдат закупени и поотделно в онлайн магазина на Wiresoft, тъй като няма дипломиране, както обикновено се случва с лицензионните разпоредби на Microsoft; в противен случай използваният софтуер няма недостатъци или ограничения във функционалността - не на последно място, защото софтуерът не може да се изхабява по принцип.

Откъде идват използваните потребителски лицензи за Windows Server 2016, предлагани от Wiresoft?

Потребителските лицензи за лиценз за ползване за Windows Server 2016, предлагани от Wiresoft като използван софтуер, са оригинални лицензи, тъй като също се предлагат в рамките на лицензионната програма на Microsoft; единствената разлика е, че преди това са били част от потребителски лиценз за Windows Server 2016, който е бил закупен от дадена компания. Тези обемни лицензи или лицензи за достъп на отделни потребители бяха закупени от Wiresoft, като обемните лицензи бяха разделени на отделни лицензи. Получените индивидуални потребителски CAL-и се наричат използван софтуер. Въпреки че са обозначени като "употребявани", те могат да се използват като нов лиценз за достъп до Windows Server 2016, тъй като не се различават от тях по отношение на ограниченията на функционалността или времето на използване.

Използван софтуер с потребителски лицензи за Windows Server 2016 със сигурност на купувача

Дори при използваните потребителски лицензи CAL от Wiresoft клиентите могат да разчитат на обичайната сигурност на купувача с незабавно изтегляне след покупката, включително незабавно активиране на лиценза с валиден лицензен ключ за обем.

Законно ли е закупуването и използването на използван софтуер за потребителски лицензи за Windows Server 2016?

Закупуването на употребявани потребителски лицензи за Windows Server 2016, както и тяхното използване, е без възражения от правна гледна точка, тъй като при този процес не се нарушават никакви законови разпоредби. От една страна, потребителските лицензи за Windows Server 2016, предлагани в магазина на Wiresoft, както и други лицензи за клиентски достъп, произхождат от лицензионните запаси на компаниите. Поради това продажбата, както и покупката и използването на употребявани лицензи CAL, се основават на приложимата съдебна практика, която изрично разрешава търговията и използването на употребявани лицензи на Microsoft; този факт е ясно потвърден няколко пъти от различни съдебни решения.

Друго предимство на използвания софтуер на Wiresoft е сигурността на одита поради пълното доказателство за всички предишни купувачи!

Обобщение на предимствата ви с използвания софтуер за User CALs за Windows Server 2016

Потребителските лицензи CAL за Windows Server 2016, предлагани от Wiresoft като използван софтуер, са алтернатива на ниска цена в сравнение със сравними нови продукти от конвенционални доставчици на софтуер - това ценово предимство важи и за друг използван софтуер или лицензи за достъп до Microsoft Server от Wiresoft.

Тъй като лицензирането с използвани потребителски лицензи CAL не включва иначе често обичайното степенуване, с Wiresoft можете да съобразите нуждата си от лицензи за клиентски достъп с действителното използване на услугите на Windows Server във вашата компания. По този начин гъвкавото лицензиране на клиентски достъп до потребителите за Windows Server 2016 може да намали и разходите ви за придобиване.

Офертата за лиценз за употреба на Wiresoft е също така особено евтин начин за допълване на вашия софтуерен инвентар, тъй като в този процес са налични няколко версии на даден софтуер, така че се избягват проблеми със съвместимостта, които биха могли да бъдат причинени от паралелното използване на различни версии на софтуера, което може да намали и разходите за закупуване на нов хардуер.

В магазина за софтуер на Wiresoft можете да намерите User CALs за наличните издания на Windows Server 2016, както и съответните Device CALs като използван софтуер. Освен това офертата на Wiresoft за използван софтуер включва и приложения за други области, в които се използва софтуерът на Microsoft - с всички споменати предимства. Ако имате някакви въпроси относно User CALs за MS Windows Server 2016 или друг продукт на Microsoft, моля, не се колебайте да се свържете с нас чрез чат, имейл или телефон.

Допълнителни връзки към "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 25 PACK USER CAL"
Отзиви на клиенти за "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 25 PACK USER CAL"
Напишете преглед
Отзивите ще бъдат активирани след проверка.

Полетата, отбелязани с *, са задължителни.

Запознах се с разпоредбите за защита на данните.

Категории