Chat with us, powered by LiveChat
telephone
Помощ при настройката
+49 69 173261340
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 DATACENTER 16-CORE
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

С всяка покупка от Wiresoft вие подкрепяте Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 DATACENTER 16-CORE

Готов за незабавна експедиция, срок на доставка 24 часа

 • SW10454
 • P71-09391
 • Постоянно валиден
 • Всички езици
 • EU
P Получавате Бонус точки
ИЗТЕГЛЯНЕ НА СОФТУЕР + ЛИЦЕНЗ
5 712,90 Лв. * 6 346,90 Лв. * (9,99% запазено)

с ДДС.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

С всяка покупка от Wiresoft вие подкрепяте Kinderschutzbund.


Вие сте бизнес клиент
или имате правни въпроси?

Аз съм тук за вас.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

ПОДРОБНОСТИ  
Core 16 Core
Устройства 1x
Виртуални машини Неограничен
Среден Изтегляне
Време за изпълнение Неограничен
Езици Всички езици
Обхват на доставката Изтегляне + лиценз


Windows Server 2022 е новата сървърна операционна система, предназначена специално за по-големи компании. Тази версия на сървърния софтуер, базирана на 10, предлага още по-голяма сигурност и възможности за предоставяне и споделяне на данни, приложения и в сложни мрежи и по този начин отговаря на най-високите изисквания. Освен това изданието предлага повече възможности за интегриране и администриране на хибридни функции, както и виртуализация и различни подобрения на производителността за контейнери. Datacenter Microsoft Windows Services Datacenter Windows

За допълнителни въпроси относно продукта, моля, свържете се с нашата служба за обслужване на клиенти.

Информация за продукта "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 DATACENTER 16-CORE"

Microsoft Windows Server 2022 Datacenter - подобрена сигурност за големи мрежи

Windows Server 2022 Datacenter е новата сървърна операционна система на Microsoft, предназначена специално за по-големи компании. Тази версия на сървърния софтуер, базирана на Windows 10, предлага още по-голяма сигурност и възможности за предоставяне и споделяне на данни, приложения и услуги в сложни мрежи и по този начин отговаря на най-високите изисквания. Освен това версията Datacenter Edition предлага повече възможности за интегриране и управление на хибридни функции, както и виртуализация и различни подобрения на производителността за контейнерите на Windows.

Мрежовата сигурност е централна тема на Windows Server 2022 Datacenter Edition. Тук той предлага много нови функции, както и разширения и оптимизации на съществуващите функции. Те включват използването на TLS 1.3, най-новата версия на Transport Layer Security, както и нова поддръжка за криптиране през RDMA мрежи чрез SMB Direct с използване на AES-128 и AES-256.

Изданието Datacenter Edition на Windows Server 2022 предлага на големите центрове за данни разширени възможности за виртуализация на данни и приложения: подобрена мащабируемост, още по-висока производителност и ефективни функции за сигурност, които надеждно ги защитават в среди с множество облаци.

Лицензирането на Windows Server 2022 Datacenter Edition също се основава на ядра, като минималният брой ядра на сървър е 16. Достъпът на потребителите се осигурява чрез лиценз за клиентски достъп (CAL).

В Wiresoft вече можете да намерите Windows Server 2022 Datacenter Edition на изгодна цена като използван софтуер - с пълна производителност по отношение на възможностите за виртуализация, производителността и сигурността. За повече информация относно новите характеристики и функции на Windows Server 2022 Datacenter Edition, моля, прочетете следващия преглед, както и се свържете директно със служител на Wiresoft.

Какво е новото в Windows Server 2022 Datacenter?

Подобно на своя предшественик, новата версия на сървърната операционна система на Microsoft Windows Server 2022 отново е базирана на Windows 10, което означава, че потребителите ще намерят познат десктоп интерфейс във визуално отношение, като всички функции са достъпни на обичайното място. Новият сървърен софтуер на Windows 2022 получава и 10-годишна поддръжка на продукта от Microsoft под формата на поддръжка и актуализации.

В сравнение с предишната версия сървърният софтуер Windows Server 2022 предлага много нововъведения в трите важни области - сигурност, платформа за приложения и миграция на данни.

По-специално, изданието Windows Server 2022 Datacenter отново предлага предимства с Hyper-V, SDN, Storage Spaces Direct и Storage Replica и поддръжка на Shielded Virtual Machines за създаване на силно защитени инфраструктури за виртуализация, с:

 • Поддръжка на неограничен брой виртуални машини и един Hyper-V хост за лиценз
 • Неограничена реплика на хранилището за синхронна и асинхронна репликация на томове между сървъри или клъстери за възстановяване след бедствие
 • Хиперконвергирана инфраструктура за софтуерно дефинирана консолидация на компютърни, сторидж и мрежови функции в клъстер
 • Виртуална среда на операционната система (OSE)
 • Екранирани виртуални машини (SVM)
 • Софтуерно дефинирани мрежи (SDN)
 • Софтуерно дефинирано съхранение (SDS)

Допълнителни характеристики на Windows Server 2022 Datacenter Edition

Освен това има и много други функции, които отчитат повишените изисквания при експлоатацията на сложни мрежи.

По-висока сигурност в Windows Server 2022 Datacenter

Windows Server 2022 вече разполага с нова многопластова защита, която осигурява на корпоративните сървъри цялостна защита на данните и услугите. Това се осигурява от следните нови функции и подобрения, наред с други:

 • TPM 2.0 (Trusted Platform Module) осигурява хардуерно базиран архив за защита на криптографски ключове, включително измерване на целостта на системата и проверка на надеждността на кода при стартиране на сървъра Windows. Този модул се използва и при криптирането на дискове с BitLocker.
 • Защитените сървърни процесори осигуряват защита на фърмуера, като технологията Dynamic Root of Trust for Measurement (DRTM) поддържа измерване и проверка на зареждането, а защитата Direct Memory Access (DMA) осигурява изолиран достъп на драйверите до паметта.
 • Освен това сървърите Secured Core поддържат целостта на кода съгласно VBS (сигурност, базирана на виртуализация), както и HVCI (сигурност, базирана на хипервайзор). VBS използва различни функции за хардуерна виртуализация, за да създаде защитена област от паметта, която е изолирана от нормалната операционна система, като по този начин защитава сървъра от рисковете, свързани с атаките за добив на криптовалута.
 • VBS също така поддържа Credential Guard за съхраняване на информация за влизане на потребителя във виртуален контейнер, до който операционната система няма пряк достъп.
 • HTTPS и TLS 1.3 са разрешени по подразбиране в Windows Server 2022 Datacenter за установяване на сигурни връзки. TLS1.3 (Transport Layer Security) е най-новата версия на най-широко използвания протокол за сигурност в интернет за криптиране на данни с цел осигуряване на сигурен канал за комуникация между две крайни точки.
 • Secure DNS поддържа DoH (DNS-over-HTTPS) за криптиране на заявките за DNS с помощта на протокола HTTPS, за да се предотврати подслушването и манипулирането на данните за DNS, което допринася и за сигурността на трафика на данни.
 • SMB (Server Message Block - блок за съобщения на сървъра) използва AES-256-GCM и AES-256-CCM за криптиране, които се използват автоматично в Windows Server 2022 веднага щом се установи връзка с друг компютър, който също поддържа тези стандарти.
 • Шифроването чрез SMB Direct и RDMA (Remote Direct Memory Access) предлага по-висока пропускателна способност, както и по-ниска латентност в Windows Server 2022 за директно съхранение, реплика за съхранение, Hyper-V и SQL Server.
 • Клъстерите с прекъсване в Windows Server 2022 позволяват диференциран контрол на криптирането за CSV (Cluster Shared Volumes,) и SBL (Storage Bus Layer).

Контейнерни платформи в Windows Server 2022 Datacenter

При използването на Windows Containers в Windows Server 2022 Datacenter също има различни оптимизации, например по отношение на съвместимостта на приложенията и на потребителския интерфейс на Windows Container с Kubernetes.

 • За контейнерите на Windows размерът на изображението е намален с до 40%, което увеличава времето за стартиране с 30% и подобрява производителността.
 • Използването на Kubernetes е подобрено с по-широка поддръжка в процесите на хостовете за конфигуриране на възли, както и на IPv6 , а също и с прилагане на мрежови политики с помощта на софтуера с отворен код Calico.
 • Актуализацията на Центъра за администриране на Windows вече опростява създаването на контейнери за .NET приложения.

Услуги за съхранение и миграция в Windows Server 2022 Datacenter Edition

Сред многото подобрения в Windows Server 2022 са тези в Storage Migration Services, които улесняват мигрирането на хранилище към Windows Server, както и от други изходни места за съхранение към Azure. Оркестраторът на сървъра за миграция на съхранение на Windows Server 2022 вече предоставя следните опции:

 • Мигриране на местни потребители или групи към Windows Server
 • Мигриране на хранилище към/от клъстери при отказ
 • Миграция между самостоятелни сървъри и клъстери с отказ
 • Мигриране на хранилище от сървъри с Linux с помощта на приложението с отворен код Samba
 • Мигриране към мрежите на Microsoft Azure
 • Мигриране на NetApp CIFS сървъри, както и FAS масиви към Windows Server

Други характеристики:

 • При поправката на хранилището персонализираната скорост вече осигурява по-добър контрол на синхронизирането на данните: ресурсите могат да бъдат разпределени по избор за поправка на копия на данни (устойчивост) или за изпълнение на активни работни натоварвания (производителност). Това позволява управлението на клъстерите да бъде по-гъвкаво и ефективно.
 • Кеш шината за съхранение осигурява съхранение на данни в самостоятелни сървъри, като свързва по-бързи носители като SSD или NVMe с по-бавни като HDD, подобрявайки производителността при четене и запис и по този начин повишавайки ефективността.
 • Новата компресия SMB премахва необходимостта от ръчно компресиране на файловете при прехвърлянето им по мрежата, което позволява по-бързо прехвърляне в натоварени мрежи.

Индивидуални подобрения в Windows Server 2022 Datacenter

В допълнение към вече изброените подобрения новата версия на Windows Server 2022 предлага цяла гама от други оптимизации, които също увеличават производителността на сървърите:

 • Поддръжката на вложената виртуализация от процесорите на AMD вече предоставя повече възможности в средите за стартиране на Hyper-V върху виртуална машина (VM) на Hyper-V.
 • Microsoft Edge замества Explorer. Edge е базиран на Chromium Open Source и по този начин предлага по-голяма сигурност от Internet Explorer.
 • Има подобрения в производителността на протокола за управление на предаването (TCP) чрез използването на TCP HyStart++, който намалява загубата на пакети, и с RACK (Recent ACKnowledgment) за намаляване на времетраенето на препредаването (RTO) по време на препредаването.
 • RSC (Receive Segment Coalescing) оптимизира производителността на виртуалните комутатори в Hyper-V, като комбинира пакети в мрежата на хипервайзора и по този начин ги обработва като по-големи сегменти. По този начин се намаляват циклите на процесора и се подобрява производителността на мрежовия трафик на данни.

Изисквания към хардуера за работа с Windows Server 2022 Datacenter

Windows Server 2022 е базиран на операционната система Windows 10. За да се използват пълноценно всички функции на тази версия на сървъра и да се гарантира сигурността на сървъра, базовият хардуер трябва да отговаря на минималните изисквания, изброени по-долу. Допълнителните изисквания зависят от съответната системна конфигурация, както и от допълнително инсталираните приложения.

 • Процесор: 1,4 GHz 64-битов
 • RAM: 512 MB или 2 GB за сървър с опция за инсталиране "десктоп дисплей
 • HDD: 32 GB свободно дисково пространство
 • Графична карта и монитор: 1 024 x 768 пиксела
 • Също така за BIOS: система UEFI със защитено зареждане (UEFI 2.3.1c) за определени функции

Лицензиране на Windows Server 2022 Datacenter

Лицензирането на сървър с Windows Server 2022 Datacenter Edition се извършва и за използвания софтуер в съответствие с лицензионните правила на Microsoft, като броят на ядрата се използва като критерий за изчисляване на необходимия лиценз. Прилагат се следните разпоредби:

 • Софтуерът Windows Server 2022 Datacenter винаги се лицензира на базата на действително използвания физически хардуер. В допълнение към броя на физически наличните ядрени процесори се взема предвид и броят на виртуалните сървъри.
 • Лицензът за един сървър покрива 2 физически процесорни ядра.
 • Съгласно лицензионните условия на Microsoft минималният брой от 8 ядра на процесор винаги се взема за основа - дори ако действително съществуващият хардуер има по-малко от 8 ядра.
 • За всеки физически сървър винаги се използват поне 2 процесора, което води до минимален брой от 16 ядра.
 • За сървъри с повече от 16 ядра допълнителните ядра трябва да бъдат лицензирани със съответните пакети Windows Server 2022 Datacenter.

За допълнителна информация, например относно лицензирането на инстанции на Hyper-V, както и на клиенти - потребители и крайни устройства - които имат достъп до Windows Server 2022 Datacenter, моля, свържете се със служител на Wiresoft. Съответните лицензи/CAL за Windows Server 2022 Datacenter също се предлагат от Wiresoft.

Купете Microsoft Windows Server 2022 Datacenter като използван софтуер в магазина за софтуер на Wiresoft

Актуалната версия на MS Windows Server Datacenter 2022 Edition вече се предлага като използван софтуер в софтуерния магазин на Wiresoft. Цената на този употребяван софтуер е по-ниска от тази на сравним нов софтуер Windows Server Datacenter 2022. Когато купувате употребяван софтуер от Wiresoft, вие се възползвате от тези предимства:

 • При закупуването на Microsoft Windows Server 2022 Datacenter от Wiresoft клиентите получават оригинален единичен лиценз, който преди това е бил закупен от един клиент и впоследствие продаден на Wiresoft.
 • При препродажба този лиценз за сървър MS Windows Server 2022 Datacenter е маркиран като използван, като "използван" не означава никакви ограничения на функционалността на този софтуер Windows Server или че той действително е бил използван.
 • Ако предишният собственик вече е инсталирал или активирал този софтуер MS Windows Server 2022 Datacenter, съответният лиценз е бил изтрит отново преди продажбата на Wiresoft, така че съответният софтуерен лиценз отново е 100% свободно достъпен.
 • Предлаганият лиценз за софтуер MS Windows Server 2022 Datacenter, както и други използвани лицензи на Microsoft, предлагани за продажба от Wiresoft, не са нито ограничени за използване, нито ограничени във времето тестови версии, поради което не съдържат активиран лицензионен ключ, а са софтуерен продукт, разрешен след покупката ви само за вас.
 • Всички такива употребявани софтуерни лицензи, закупени за първи път от Wiresoft и след това предлагани за препродажба, като този MS Windows Server Datacenter 2022, също са били тествани от нас за пълна използваемост преди продажбата.
 • Правното основание за препродажбата на употребяван софтуер Microsoft Windows Server 2022 Datacenter е приложимото законодателство, което позволява продажбата, както и закупуването и използването на употребяван софтуер.
 • Веднага след успешно завършената покупка приложението Windows Server 2022 Datacenter е на ваше разположение чрез електронна доставка на софтуер (ESD).
 • Когато купувате употребяван лиценз, например Datacenter Edition на Windows Server 2022 от Wiresoft, можете да сте сигурни, че винаги купувате и използвате оригинален и законен продукт на Microsoft.

Ако имате някакви допълнителни въпроси относно закупуването на Microsoft Windows Server 2022 Datacenter като използван софтуер или друго издание на MS Windows Server 2022, както и по-стари версии на MS Windows Server или друг софтуер на Microsoft, моля, не се колебайте да се свържете с нас по имейл, телефон или чат. 

Допълнителни връзки към "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 DATACENTER 16-CORE"
Отзиви на клиенти за "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 DATACENTER 16-CORE"
Напишете преглед
Отзивите ще бъдат активирани след проверка.

Полетата, отбелязани с *, са задължителни.

Запознах се с разпоредбите за защита на данните.

Категории