Chat with us, powered by LiveChat
telephone
Помощ при настройката
+49 69 173261340
 
Не бяха намерени резултати за филтрирането!
MICROSOFT SQL SERVER 2014 USER CAL MICROSOFT SQL SERVER 2014 USER CAL
Потребителски CAL на Microsoft SQL Server 2014 SQL Server 2014 Standard е идеална система за управление на бази данни, с която можете да управлявате надеждно и сигурно всички данни във вашата компания. За да получите достъп до SQL...
152,90 Лв. *
MICROSOFT SQL SERVER 2014 DEVICE CAL MICROSOFT SQL SERVER 2014 DEVICE CAL
Microsoft SQL Server 2014 DEVICE CAL SQL Server 2014 Standard е идеална система за управление на бази данни, с която можете да управлявате надеждно и сигурно всички данни във вашата компания. За да получите достъп до SQL сървъра Windows,...
152,90 Лв. *

Microsoft SQL Server 2014 CAL - пътят към правилното лицензиране

Преглед на Microsoft SQL Server 2014 CALs

Microsoft SQL Server 2014 все още е широко използвано решение за управление на бази данни в компаниите. Ако използвате този софтуер, лицензите за клиентски достъп (CAL) на Microsoft SQL Server 2014 са от съществено значение. В този текст ви предлагаме лесен за разбиране поглед върху това какво означават те и как работят.

Значение на лицензите за ползване на Microsoft SQL Server 2014 CAL

Лицензите за достъп до Microsoft SQL Server 2014 CAL са лицензи, които позволяват на потребители или устройства да имат достъп до услугите и базите данни на SQL Server. Те са изключително важни, за да се гарантира, че вашата организация отговаря на изискванията на закона и че използването на SQL Server е регламентирано.

Защо са важни лицензите Microsoft SQL Server 2014 CAL?

Правилното лицензиране с Microsoft SQL Server 2014 CALs е от решаващо значение, за да се избегнат правни последици и оперативни смущения. Без правилните CAL-и може да не сте в състояние да получите законен достъп до SQL Server 2014.

Видове Microsoft SQL Server 2014 CALs

Съществуват два основни типа лицензи за Microsoft SQL Server 2014 CAL:

  1. Потребителски CAL: Тези лицензи са базирани на потребителя и позволяват на определен потребител да има достъп до SQL Server 2014. Потребителските CAL са подходящи, ако организацията ви има много устройства и по-малко потребители.

  2. CAL за устройства: CAL за устройства са лицензи, базирани на устройства, които са свързани с конкретно устройство. Те позволяват на всички потребители, които използват това устройство, да имат достъп до SQL Server.

Закупуване на CAL за SQL Server 2014

По правило лицензите CAL за Microsoft SQL Server 2014 трябва да бъдат закупени отделно от сървърния софтуер. Уверете се, че сте закупили подходящия брой и тип CAL според индивидуалните изисквания на вашата организация.

Заключение

CAL-ите за Microsoft SQL Server 2014 са от решаващо значение, за да се гарантира, че вашата организация е правилно лицензирана и работи в съответствие с нормативните изисквания. Изборът между User CALs и Device CALs зависи от конкретната ситуация във вашата организация. Правилно лицензираните CAL-и са ключът към безпроблемното функциониране и избягването на правни проблеми. Уверете се, че сте закупили правилните CAL-и, за да гарантирате съответствието и законността на използването на SQL Server 2014.

Категории