Chat with us, powered by LiveChat
telephone
Помощ при настройката
+49 69 173261340
 
Trustmask
Не бяха намерени резултати за филтрирането!
MICROSOFT SQL SERVER 2014 USER CAL MICROSOFT SQL SERVER 2014 USER CAL
Потребителски CAL на Microsoft SQL Server 2014 SQL Server 2014 Standard е идеална система за управление на бази данни, с която можете да управлявате надеждно и сигурно всички данни във вашата компания. За да получите достъп до SQL...
152,90 Лв. *
MICROSOFT SQL SERVER 2014 DEVICE CAL MICROSOFT SQL SERVER 2014 DEVICE CAL
Microsoft SQL Server 2014 DEVICE CAL SQL Server 2014 Standard е идеална система за управление на бази данни, с която можете да управлявате надеждно и сигурно всички данни във вашата компания. За да получите достъп до SQL сървъра Windows,...
152,90 Лв. *

Лицензи за клиентски достъп (CAL) за Microsoft SQL Server 2014 - мощният софтуер за цялостно управление и виртуализация на данни и услуги

CAL за Microsoft SQL Server 2014 предлагат на потребителите в компаниите използването на многобройните функции и инструменти на тази мощна сървърна система, включително за администриране и съхранение на данни; те могат да бъдат предоставени както онлайн, така и за настолни приложения.

SQL Server 2014 поддържа все по-силната тенденция към облака със съответно по-висока производителност. Ето защо в новата версия работата в критични за бизнеса среди е не само значително оптимизирана - с нови или разширени функции за бизнес интелигентност в паметта и в облака. Освен това е налице още по-голяма мащабируемост и поддръжка на различни хибридни облачни сценарии. Тук SQL Server 2014 предлага още по-силна връзка с облачната платформа Azure, а архивирането и възстановяването след бедствие са налични с Azure Virtual Machine. Освен за локално използване, версията на SQL Server 2014 може да се използва и за Azure приложения или като хибридно облачно решение.

Както и преди, за SQL Server 2014 се предлага и сървърно лицензиране плюс лицензи за достъп на потребители или устройства (CAL) за изданието Standard- и двете се предлагат от Wiresoft. Изданието Standard на SQL Server 2014 вече осигурява на малките и средните предприятия с по-ниски изисквания за виртуализация на техните услуги всички важни инструменти за управление на данни и BI функции за работа с типични критични за бизнеса приложения. Това универсално сървърно решение изисква минимални ИТ ресурси, като същевременно осигурява максимална ефективност.

Wiresoft е вашият експертен партньор, който ще ви консултира относно лицензирането на SQL Server 2014 с лицензи за клиентски достъп. С Wiresoft можете да покриете и разширите индивидуалните си изисквания за лицензи за един потребител и едно устройство. Лицензите за клиентски достъп до устройства и потребители са рентабилна форма на лицензиране за много компании - и вие купувате само толкова лицензи, колкото действително са ви необходими във вашата компания.

Инструменти и функции на SQL Server 2014 за цялостно бизнес разузнаване

Базата данни за управление и бизнес разузнаване SQL Server 2014 на Microsoft предлага много инструменти за разработване на приложения и ефективно управление на вашите сървърни мрежи още в изданието Standard.

С лиценза за клиентски достъп потребителите се възползват от новите функции за сигурност и опции за заявки, както и от много други подобрения. В същото време мащабируемата хибридна платформа за бази данни SQL Server 2014 осигурява ефективни и същевременно сигурни фирмени процеси. По този начин Microsoft SQL Server 2014 предлага информационна платформа за разработване и предоставяне на стабилни приложения за облака.

В зависимост от изданието новите функции включват и OLTP функционалност в паметта, както и Column Store Index и StreamInsight; заедно със SQL Azure те подпомагат хибридната облачна стратегия на Microsoft. Други нововъведения в SQL Server 2014 включват новите SQL Server Data Tools for Business Intelligence (SSDT). С тези модерни инструменти за разработка на релационни инстанции на бази данни на SQL Server, наред с други неща, могат да се проектират и предоставят бази данни за SQL Server - също толкова лесно, колкото и с Visual Studio.

Услуги на SQL Server 2014 за ефективна работа в екип

Сървърната система на Microsoft SQL 2014 се състои от пет компонента, т.нар. услуги на Microsoft, които заедно формират основата за използване на функциите и администриране на данни и потребители:

  • Двигател на базата данни - той се използва за обработка, както и за съхранение и запазване, а също и за репликиране или предоставяне на данни
  • Analysis Services (Услуги за анализ) - те позволяват, наред с други неща, заявки OLAP (Online Analytical Processing) в рамките на анализи на тенденции, прогнози за продажбите и приложения за извличане на данни
  • Услуги за изготвяне на отчети - за създаване и предоставяне на отчети в различни форми: като матрица, графични или напълно безплатни
  • Интеграционни услуги - тези инструменти улесняват преместването, копирането или преобразуването на данни
  • Услуги за основни данни (Master Data Services - MDS) - позволяват ефективно и сигурно управление на домейни, клиенти, сметки и продукти, например, и осигуряват сигурност на транзакциите

Изисквания към хардуера за инсталиране и работа с Microsoft SQL Server 2014 Standard-издание

За безпроблемното инсталиране и работа на версията Microsoft SQL Server 2014 трябва да бъдат изпълнени следните минимални изисквания:

  • Памет: минимум 1 GB RAM, препоръчително е 4 GB или повече
  • Процесор: за 32-битови системи - поне 1 GHz, или за 64-битови системи - 1,4 GHz, препоръчително е 2 GHz
  • Място на твърдия диск: минимум 6 GB, може да е необходимо повече в зависимост от инсталираните компоненти на SQL Server
  • Операционна система: Windows Server 2012 или 2012 R2 в 32-битова или 64-битова версия

Лиценз Windows SQL Server 2014 Standard издание с CAL от Wiresoft

Ако решите да закупите Standard изданието на SQL Server 2014, в допълнение към лиценза за сървъра ще намерите необходимите лицензи за клиентски достъп в Wiresoft - както като потребителски CAL, така и като CAL за устройства. Със закупуването на Standard изданието на Microsoft SQL Server 2014 избирате напълно функционална система за релационни бази данни, чиито функции са напълно предназначени за много приложения от средно ниво, както и за съхранение на данни за марти от данни.

Настоящият лицензионен модел на Microsoft за SQL Server 2014 Standard с CALs

За версията SQL Server 2014 се прилага текущата лицензионна метрика на Microsoft, която определя различни варианти на лицензиране в зависимост от изданието на сървъра, за да могат да се използват функциите на SQL.

С предварителното издание на сървъра SQL 2014 Microsoft промени метода за изчисляване на

Сървърните лицензи. Докато дотогава броят на ядрата, с които разполагаше процесорът, не играеше роля, сега той е в основата на определянето на лицензирането за съответните издания на SQL Server. Това е така, защото постоянно нарастващият брой ядра увеличава производителността на процесорите, които по този начин могат да изпълняват все по-големи работни натоварвания. По този начин лицензирането на ядрата вече взема предвид и по-високата производителност.

При изданието Standard на SQL Server версия 2014 лицензирането на сървър/калони все още се предлага като опция - в допълнение към лицензирането на 2 ядра. Следователно компаниите и организациите, чиито сървъри отговарят на техните изисквания за по-ниска производителност и виртуализация, могат да се възползват и от всички предимства, включително облачните функции, на SQL Server 2014 Standard на ниска цена с лиценз за сървър плюс CAL.

За да сте сигурни, че нуждите на вашата компания от услуги и функции се покриват от CAL за SQL Server 2014 Standard Edition, е препоръчително да определите обичайните си изисквания по отношение на работните натоварвания и облачните услуги. Броят на служителите, които имат достъп до сървъра, също играе роля. Лицензионният модел Server/CAL е най-добрият избор, ако е известен броят на клиентите, които имат достъп до системата SQL Server. По този начин могат да се използват и CAL за устройства или потребители, за да се отговори на индивидуалните ви изисквания за ИТ система, работеща под SQL 2014.

Следващите обяснения също ще ви помогнат да изчислите правилното изискване като CAL за SQL Server 2014. Ако имате допълнителни въпроси относно най-благоприятната за вас конфигурация с лицензи за клиентски достъп, моля, свържете се с нас за съвет.

Лицензиране на SQL Server 2014 Standard с лицензи за клиентски достъп

С лицензирането на отделни потребители или устройства вземате решение за гъвкаво и в същото време икономично решение без допълнителни разходи, като например добавки от други производители, тъй като CAL на Microsoft ви дава право да използвате всички сървърни функции, налични за изданието Standard, без да се налага да се отказвате от производителността на софтуера SQL Server.

Състав на лицензирането на сървъра/CAL за SQL Server 2014 Standard

Лицензирането на сървъра с CAL разделя изпълнението на сървърния софтуер от използването на услугите на SQL Server 2014 от потребителя. За изданието Standard то се състои от компонентите сървърен лиценз плюс лицензи за клиентски достъп (CAL). Следователно за работа със SQL Server Edition 2014 Standard сървърът първо се нуждае от собствен лиценз - той също се предлага от Wiresoft на изгодна цена. Този лиценз за сървър включва само администраторски права, но не дава право на служителя да използва услугите и функциите на сървъра. За тази цел служителят трябва да има свой собствен лиценз за достъп до клиента. Налични са следните опции: като CAL за точно един потребител или като CAL за точно едно крайно устройство, или като CAL за устройство. И двата лиценза за достъп се предлагат от Wiresoft на специална цена. Без един от тези два CAL-а служителите ви не могат да използват функциите на SQL Server 2014 и данните, управлявани с него.

Разлики между User CAL и Device CAL за SQL Server 2014

Изборът между User CAL и Device CAL за Windows SQL Server предлага предимството на много гъвкаво лицензиране. Това е така, защото, от една страна, моделът на лицензиране на Microsoft съпоставя двата различни типа използване на услугите на SQL Server: Базирани на потребители или на устройства. Лицензът за устройство има различни права на достъп от лиценза за потребител.

От друга страна, лицензите CAL се предлагат като единични лицензи. Това означава, че трябва да закупите само толкова CAL-и, колкото са ви необходими, и можете лесно да увеличите изискванията си за лиценз на по-късна дата. Освен това имате възможност да комбинирате поотделно двата вида лицензи за достъп. Оборудването с двата лиценза за достъп е особено полезно, ако в компанията често се използват различни типове работни станции - вижте по-долу за повече подробности.

Разделянето на два типа клиентски достъп означава също, че единият User CAL не може да се използва като Device CAL - или обратното. По същия начин, след като веднъж е издаден лиценз, той не може да бъде прехвърлен на друго крайно устройство или друг потребител.

Използване на лиценз за достъп до устройство

Лицензът Device CAL за Microsoft SQL Server 2014 лицензира едно (1) съвсем конкретно крайно устройство, независимо дали е настолен компютър, преносим компютър или таблет, или мобилен телефон. С това устройство всеки служител, който има разрешение да го използва, може да има достъп и до всички услуги и данни на SQL Server 2014. Лицензирането с Device CAL е особено подходящо за работни станции, които са на разположение на различни служители в компанията, например при работа на смени.

Използване на лиценз за достъп на потребител

Сайтът User CAL дава право на един (1) точно определен потребител (служител) да има достъп до услугите на SQL Server 2014. За разлика от Device CAL, това

Потребител след това може да получи достъп до данните и услугите на сървъра с всяко крайно устройство, съвместимо с Windows - независимо дали става въпрос за настолен компютър, лаптоп, мобилно устройство и т.н. - и отвсякъде. По този начин User CAL предлага предимства на служителите, които редуват различни работни места и работят не само на територията на своята компания, но и например на терен, в домашния офис или на път.

Microsoft SQL Server 2014 на разумна цена с CAL в Wiresoft

В Wiresoft получавате Device and User CALs за изданието SQL Server 2014 Standard като оригинални лицензи на Microsoft на особено изгодна крайна цена. Подобно на много наши предишни доволни клиенти, вие също можете да се възползвате от ценовото предимство, което Wiresoft ви предоставя за тези и други лицензи за клиентски достъп до софтуер на Microsoft. От нас ще получите неизползвани лицензи за продукти на Microsoft, които идват от европейски компании и следователно са 100% използваеми. Wiresoft е придобила тези

придобила тези лицензи абсолютно законно и ги е проверила внимателно за автентичност. Според решение на Съда на Европейския съюз по този начин е разрешено да се продават или купуват софтуерни продукти като сървърни лицензи CAL. Затова можете да сте сигурни, че когато купувате от Wiresoft, купувате напълно използваем лицензионен пакет. Можете също така да се възползвате от нашите експертни съвети, ако имате някакви въпроси относно лицензирането си. Просто се свържете с нас.