Chat with us, powered by LiveChat
telephone
Помощ при настройката
+49 69 173261340
 
Trustmask
Не бяха намерени резултати за филтрирането!
MICROSOFT WINDOWS 8.1 PROFESSIONAL MICROSOFT WINDOWS 8.1 PROFESSIONAL
Windows 8.1 Pro - мощната версия на иновативната операционна система на Microsoft като използван софтуер Windows 8.1 Professional е убедителният отговор на Microsoft за всички потребители, които не са доволни от предишната версия....
40,90 Лв. *
MICROSOFT WINDOWS 8.1 ENTERPRISE MICROSOFT WINDOWS 8.1 ENTERPRISE
Windows 8.1 Enterprise - osta maksimaalne tõhusus ühe litsentsina Windows 8.1 Enterprise on Microsofti operatsioonisüsteemi versiooni 8.1 kõige põhjalikum väljaanne - see pakub eelmise versiooni põhjalikku uuendust, säilitades samas...
65,90 Лв. *

Закупуване на Windows 8.1: Подробен преглед на операционната система

Windows 8.1 е еволюция на иновативната, но противоречива операционна система Windows 8. В тази статия ще разгледаме подробно Windows 8.1, нейните функции, подобренията спрямо Windows 8 и защо тя беше привлекателен избор за някои потребители.

Генезис на Windows 8.1

Windows 8.1 беше пусната от Microsoft през октомври 2013 г. и представляваше директна актуализация на Windows 8, предназначена да отговори на някои от критиките към Windows 8 и да подобри потребителското изживяване.

Най-важните функции и подобрения на Windows 8.1

  1. Връщане на бутона "Старт": Една от най-забележимите промени беше връщането на бутона "Старт". Тази промяна е подходяща за тези, които са свикнали и им липсва класическото меню "Старт".
  2. Подобрена персонализация: Windows 8.1 позволи на потребителите да персонализират в по-голяма степен екрана "Старт". Размерите на плочките могат да се променят, а фоновите изображения и цветовите опции са повече.

  3. Подобрена функция за търсене: Функцията за търсене беше подобрена и вече можеше да търси както в локални файлове, така и в уеб съдържание.

  4. Множество приложения в модерния потребителски интерфейс: Windows 8.1 позволяваше на потребителите да разглеждат няколко приложения едновременно в модерния потребителски интерфейс (преди Metro), което значително подобри възможностите за многозадачна работа на операционната система.

  5. Подобрена производителност: Windows 8.1 беше по-бърз и по-ефективен от Windows 8, което доведе до подобрена обща производителност на различни устройства.

Противоречия с Modern UI

Една от най-противоречивите промени в Windows 8 и 8.1 беше въвеждането на Modern UI, с който много от традиционните потребители на настолни компютри трябваше да свикнат. Интерфейсът с плочки беше оптимизиран за устройства със сензорни екрани, което го направи по-малко интуитивен на традиционните настолни компютри.

Адаптиране към Modern UI

Въпреки първоначалния скептицизъм и критики, някои потребители свикнаха и дори оцениха Modern UI. Той предостави нов, динамичен начин за достъп до приложения и информация, особено на таблети и лаптопи със сензорни екрани.

Използване в предприятия и настолни компютри

За корпоративните потребители и потребителите на настолни компютри Windows 8.1 предлагаше възможност до голяма степен да заобиколят Modern UI и да се съсредоточат върху класическия настолен компютър. Това спомогна за облекчаване на периода на преход от по-старите версии на Windows.

Защо да изберете Windows 8.1?

Въпреки че Windows 8.1 имаше някои предизвикателства с въвеждането на Modern UI, имаше основателни причини да изберете тази операционна система.

Подобрена производителност и сигурност

Windows 8.1 предлагаше по-добра производителност и сигурност в сравнение с Windows 7 и дори Windows 8. Тя беше по-ефективна по отношение на ресурсите и предлагаше усъвършенствани функции за сигурност като Windows Defender за защита на потребителите от заплахи.

Интеграция с услугите на Microsoft

Windows 8.1 беше тясно интегрирана с услугите на Microsoft, като OneDrive, Outlook и Xbox Live, което позволяваше безпроблемното използване на тези услуги на устройствата с Windows.

Поддръжка на съвременен хардуер

Операционната система беше по-подходяща за модерен хардуер, особено за устройства със сензорен екран. Това я направи привлекателен избор за потребителите, които търсят нови функции и възможности.

Заключение

Windows 8.1 беше важна еволюция на операционната система Windows. Въпреки че имаше някои първоначални предизвикателства, тя предложи разнообразни функции и подобрения, които много потребители оцениха. Възможността за превключване между модерния потребителски интерфейс и класическия работен плот я направи универсална и подходяща за различни сценарии на използване. Въпреки това е важно да се отбележи, че Windows 8.1 вече не се поддържа активно от Microsoft и потребителите трябва да преминат към по-нови операционни системи като Windows 10 или 11, за да се възползват от най-новите актуализации и функции за сигурност.