Chat with us, powered by LiveChat
telephone
Помощ при настройката
+49 69 173261340
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 STANDARD 16-CORE
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

С всяка покупка от Wiresoft вие подкрепяте Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 STANDARD 16-CORE

Готов за незабавна експедиция, срок на доставка 24 часа

 • SW10459
 • P73-08330
 • Постоянно валиден
 • Всички езици
 • EU
P Получавате Бонус точки
ИЗТЕГЛЯНЕ НА СОФТУЕР + ЛИЦЕНЗ
1 017,90 Лв. * 1 129,90 Лв. * (9,91% запазено)

с ДДС.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

С всяка покупка от Wiresoft вие подкрепяте Kinderschutzbund.


Вие сте бизнес клиент
или имате правни въпроси?

Аз съм тук за вас.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

ПОДРОБНОСТИ  
Core 16 Core
Устройства 1x
Виртуални машини 2x
Среден Изтегляне
Време за изпълнение Неограничен
Езици Всички езици
Обхват на доставката Изтегляне + лиценз


Windows Server 2022 е новата сървърна операционна система от . Той е базиран на 10 и предлага още по-голяма сигурност и възможности за споделяне на данни, приложения и , което отговаря на най-високите изисквания. Със съответен лиценз за достъп (Client Licence), с 2022 лиценз два виртуални компютъра могат да използват хост на Hyper-V за виртуализация. Standard Microsoft Windows Services Access User Microsoft Windows Server Standard Plus

За допълнителни въпроси относно продукта, моля, свържете се с нашата служба за обслужване на клиенти.

Информация за продукта "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 STANDARD 16-CORE"

Microsoft Windows Server 2022 Standard - по-висока сигурност за мрежите

Windows Server 2022 Standard е новата сървърна операционна система на Microsoft. Тя е базирана на Windows 10 и предлага още повече сигурност и възможности за споделяне на данни, приложения и услуги, които отговарят на най-високите изисквания. Със съответен лиценз за клиентски достъп потребителите с лиценз Microsoft Windows Server 2022 Standard могат да използват два виртуални компютъра и хост на Hyper-V за виртуализация.

Windows Server 2022 Standard е обогатен с много нови функции, особено в областта на сигурността, а съществуващите функции са разширени или подобрени. Те включват, наред с другото, активирането на най-новата версия на Transport Layer Security (TLS): 1.3, новото AES-256 криптиране за SMB, както и поддръжката на криптиране през RDMA мрежи чрез SMB Direct с използване на AES-128.

Освен това има разширени възможности за интегриране и администриране на хибридни функции, многобройни подобрения в Центъра за администриране на Windows и подобрения в производителността на контейнерите на Windows, както и на UDP и TCP, оптимизации на съхранението за Storage Spaces Direct и Microsoft Edge като стандартен браузър.

Стандартното издание на Windows Server 2022 с операционна система Windows 10 предлага много възможности за виртуализация, особено за по-малките центрове за данни, които надеждно защитават данните и приложенията в многооблачни среди чрез подобрена мащабируемост, висока производителност и ефективни функции за сигурност.

Лицензирането на Windows Server 2022 Standard Edition отново е базирано на ядрата, с минимум 16 ядра на сървър.

В Wiresoft вече можете да намерите Windows Server 2022 Standard на ниски цени като използван софтуер - без никакви ограничения в работата на това издание по отношение на виртуализацията, сигурността или производителността. За повече информация относно всички характеристики и функции на Windows Server 2022 Standard Edition, както и относно лицензирането, моля, прочетете следния преглед или се свържете директно с представител на Wiresoft.

Какво е новото в Windows Server 2022 Standard? Най-важните функции накратко

Новата версия на сървърната операционна система на Microsoft Windows Server 2022 е базирана на Windows 10, което е видимо и визуално, така че потребителите ще намерят всички функции на познато място. Новият Windows Server 2022 получава и 10-годишна поддръжка на продукта от Microsoft под формата на поддръжка и актуализации.

В сравнение с предишната версия Windows Server 2022 има много нововъведения в трите важни области: Сигурност, платформа за приложения и миграция.

Сигурност в Windows Server 2022 Standard

Със своята нова многопластова защита Windows Server 2022 предлага цялостна защита, от която корпоративните сървъри сега спешно се нуждаят, за да гарантират наличността на данни и услуги. Това се осигурява от следните нови функции и подобрения, наред с други:

 • TPM 2.0 (Trusted Platform Module 2.0) осигурява хардуерно защитено съхранение на криптографски ключове и данни, както и измерване на целостта на системата, включително проверка на легитимността или надеждността на кода при стартиране на сървъра Windows. Тази хардуерно базирана надеждност се използва и при криптирането на дискове BitLocker, наред с други неща.
 • Защитата на фърмуера се осигурява от сървърните процесори Secured Core, които поддържат проверка при стартиране с технологията Dynamic Root of Trust for Measurement (DRTM), както и изолиран достъп на драйверите до паметта чрез защита от директен достъп до паметта (DMA).
 • Сървърите със защитено ядро поддържат също така цялостност на кода в съответствие със стандарта VBS (сигурност, базирана на виртуализация) и чрез HVCI (сигурност, базирана на хипервайзор). По този начин функциите за хардуерна виртуализация, използвани от VBS, създават защитена област на работната памет, която е изолирана от операционната система, като по този начин защитават сървъра от рискове като тези, породени от атаки при добива на криптовалути.
 • Освен това VBS дава възможност за използване на Credential Guard, при което информацията за влизане на потребителя в системата се съхранява във виртуален контейнер, до който операционната система няма пряк достъп.
 • HTTPS и TLS 1.3 вече са разрешени по подразбиране в Windows Server 2022 Standard, за да се осигурят сигурни връзки. TLS1.3 (Transport Layer Security) е най-новата версия на най-широко използвания протокол за сигурност в интернет при криптиране на данни за осигуряване на сигурен канал за комуникация между две крайни точки.
 • Secure DNS в Windows Server 2022 Standard поддържа DoH (DNS-over-HTTPS) за криптиране на DNS заявките с помощта на протокола HTTPS, което предотвратява подслушването и подправянето на DNS данни и допринася за сигурността на трафика.
 • SMB (Server Message Block - блок за съобщения на сървъра) в Windows Server 2022 вече използва стандартите AES-256-GCM и AES-256-CCM за криптиране, които се използват автоматично, щом се установи връзка с друг компютър, който също ги поддържа.
 • Шифроването чрез SMB Direct и RDMA (Remote Direct Memory Access) в Windows Server 2022 осигурява по-висока пропускателна способност, както и по-ниска латентност за директно съхранение, реплика за съхранение, Hyper-V и SQL Server и др.
 • Освен това клъстерите с преобръщане при отказ в Windows Server 2022 позволяват подробен контрол на криптирането на CSV (Cluster Shared Volumes,) и SBL (Storage Bus Layer).

Контейнерни приложения в Windows Server 2022 Standard

Има и многобройни оптимизации на платформата при използване на контейнери на Windows, например по отношение на съвместимостта на приложенията, както и на потребителския интерфейс на контейнерите на Windows с Kubernetes.

 • Размерът на изображението на контейнерите на Windows е намален с до 40%, което увеличава времето за стартиране с 30%, както и подобрява производителността.
 • Използването на Kubernetes е опростено, наред с други неща, чрез по-добра поддръжка на контейнери за хост процеси при конфигурирането на възли, IPv6, както и прилагането на мрежови политики с приложението с отворен код Calico.
 • Освен това Центърът за администриране на Windows беше актуализиран, за да се опрости създаването на контейнери за .NET приложения.

Съхранение и миграция в Windows Server 2022 Standard

Много подобрения в услугите за миграция на хранилища в Windows Server 2022 улесняват мигрирането на хранилища към Windows Server, както и от други изходни местоположения за съхранение към Azure, наред с други неща. За тази цел оркестраторът Storage Migration Server в Windows Server 2022 предоставя следните опции:

 • Мигриране на местни потребители или групи към Windows Server
 • Мигриране на хранилище към и от клъстери при отказ и мигриране между самостоятелни сървъри и клъстери при отказ
 • Мигриране на хранилище от сървъри на Linux с помощта на Samba
 • Мигриране към мрежите на Azure
 • Мигриране от NetApp CIFS сървъри или NetApp FAS масиви към Windows Server

Други характеристики:

 • Възможността за персонализиране на скоростта на поправка на хранилището осигурява по-голям контрол върху процеса на синхронизиране на данните: по този начин ресурсите могат да бъдат разпределени за поправка на копия на данни (устойчивост) или за изпълнение на активни работни натоварвания (производителност). По този начин клъстерите могат да се управляват по-гъвкаво и ефективно.
 • Кешът на шината за съхранение вече осигурява съхранение на данни в самостоятелни сървъри, като подобрява производителността при четене и запис и повишава ефективността чрез свързване на по-бързи носители като NVMe или SSD към по-бавни носители като HDD.
 • Компресирането на SMB премахва необходимостта от ръчно компресиране на файловете при прехвърлянето им по мрежата, например за да се осигури по-бързо прехвърляне в натоварени мрежи.

Други подобрения в Windows Server 2022 Standard

Освен това новата версия на Windows Server 2022 включва цяла поредица от индивидуални оптимизации, които също увеличават производителността:

 • Поддръжката на вградена виртуализация за процесори AMD в Windows Server 2022 предоставя повече възможности за хардуерна среда за стартиране на Hyper-V на виртуална машина (VM) с Hyper-V.
 • Microsoft Edge е включен по подразбиране в Windows Server 2022. Edge е базиран на отворения код Chromium и предлага повече сигурност от Internet Explorer, който заменя.
 • Производителността на протокола за контрол на предаването (TCP) е подобрена с използването на TCP HyStart++, който намалява загубата на пакети, и с RACK (Recent ACKnowledgment) за намаляване на времето за препредаване (Retransmit TimeOuts - RTO) по време на препредаване.
 • RSC (Receive Segment Coalescing) осигурява оптимизации за виртуалните комутатори в Hyper-V, така че пакетите да могат да се комбинират в мрежата на хипервайзора и по този начин да се обработват като по-големи сегменти. Това намалява циклите на процесора и подобрява производителността на мрежовия трафик.

Изисквания за хардуер за работа с Windows Server 2022 Standard

Windows Server 2022 е базиран на операционната система Windows 10. За да се възползвате от всички функции на сървърното приложение и да осигурите сигурност, базовият хардуер трябва да отговаря на всички минимални изисквания, изброени по-долу. Допълнителните изисквания зависят от съответната системна конфигурация, както и от други инсталирани приложения.

 • Процесор: 1,4 GHz 64-битов
 • Памет: 512 MB (2 GB за сървър с опция за инсталиране на десктоп дисплей)
 • Твърд диск: 32 GB свободно място на твърдия диск
 • BIOS: система UEFI със защитено зареждане (UEFI 2.3.1c) за определени функции
 • Графична карта и монитор: 1 024 x 768 пиксела

Лицензиране на Windows Server 2022 Standard

Лицензирането на сървър с новия Windows Server 2022 Standard Edition също се извършва като използван софтуер в съответствие с правилата за лицензиране на Microsoft, като броят на ядрата се използва като основа за изчисляване на необходимия лиценз. Прилагат се следните разпоредби:

 • Windows Server 2022 Standard Edition обикновено се лицензира на базата на използвания физически хардуер. За тази цел броят на виртуалните сървъри се взема предвид в допълнение към броя на физически наличните ядрени процесори.
 • Лицензът за сървър винаги обхваща 2 физически процесорни ядра.
 • Съгласно лицензионните разпоредби на Microsoft за основа винаги се взема минимален брой от 8 ядра на процесор - дори ако действително съществуващият хардуер има по-малко от 8 ядра.
 • Предполага се, че за всеки физически сървър има поне 2 процесора, което води до минимален брой от 16 ядра.
 • Сървърите с повече от 16 ядра трябва да бъдат допълнително лицензирани със съответните пакети за Windows Server 2022 Standard.

Допълнителни разпоредби, например за лицензиране на инстанции на Hyper-V, както и на клиенти - потребители и крайни устройства - с достъп до Windows Server 2022 Standard, можете да получите от служител на Wiresoft. Съответните лицензи/CAL за Windows Server 2022 Standard също се предлагат от Wiresoft.

Купете Microsoft Windows Server 2022 Standard като използван софтуер в магазина за софтуер на Wiresoft

Публикуваната в момента 2021 версия на MS Windows Server Standard 2022 Edition вече се предлага като използван софтуер в софтуерния магазин на Wiresoft. Цената на употребявания софтуер е по-ниска от цената на съответното ново издание на Windows Server Standard 2022. Когато купувате употребяван софтуер от Wiresoft, вие се възползвате от тези предимства:

 • При закупуване на Microsoft Windows Server 2022 Standard от Wiresoft получавате оригинален единичен лиценз, който преди това е бил закупен от дадена компания и продаден на Wiresoft.
 • При препродажба този лиценз за MS Windows Server 2022 Standard се маркира като използван, без "използван" да означава някакви ограничения на функционалността на софтуера Windows Server или да означава, че този лиценз вече е бил използван.
 • Ако първият купувач вече е инсталирал или активирал софтуера MS Windows Server 2022 Standard, лицензът е бил изтрит отново, когато е бил продаден на Wiresoft, така че съответният софтуерен лиценз отново е 100% свободно достъпен.
 • Предлаганият лиценз MS Windows Server 2022 Standard, както и другите употребявани лицензи на Microsoft, предлагани за продажба от Wiresoft, не са нито ограничени за използване, нито ограничени във времето пробни версии, не съдържат вече активиран лицензионен ключ, а са софтуерен продукт, разрешен след покупката ви само за вас.
 • Всички използвани лицензи, закупени от Wiresoft и предлагани за препродажба, като MS Windows Server Standard 2022, също са тествани от нас за пълната им използваемост преди продажбата.
 • Правното основание за препродажбата на използвания лиценз Microsoft Windows Server 2022 Standard е приложимото законодателство, което позволява продажбата и покупката, както и използването на използван софтуер.
 • Незабавно след успешно завършената покупка вашето приложение MS Windows Server 2022 Standard е на ваше разположение чрез електронна доставка на софтуер (ESD).
 • Така че, когато купувате използван лиценз, например Standard Edition на Windows Server 2022 от Wiresoft, можете да сте сигурни, че винаги купувате и използвате законен и оригинален продукт на Microsoft.

Ако имате някакви допълнителни въпроси относно закупуването на Microsoft Windows Server 2022 Standard като използван софтуер или друго издание на MS Windows Server 2022, както и по-стари версии на MS Windows Server или друг софтуер на Microsoft, моля, не се колебайте да се свържете с нас по имейл, телефон или чат.

Допълнителни връзки към "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 STANDARD 16-CORE"
Отзиви на клиенти за "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 STANDARD 16-CORE"
Напишете преглед
Отзивите ще бъдат активирани след проверка.

Полетата, отбелязани с *, са задължителни.

Запознах се с разпоредбите за защита на данните.

Категории