Chat with us, powered by LiveChat
telephone
Помощ при настройката
+49 69 173261340
 
Trustmask
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 DEVICE CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

С всяка покупка от Wiresoft вие подкрепяте Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 DEVICE CAL

Готов за незабавна експедиция, срок на доставка 24 часа

 • SW10456
 • R18-01848
 • Постоянно валиден
 • Всички езици
 • EU
P Получавате Бонус точки
ИЗТЕГЛЯНЕ НА СОФТУЕР + ЛИЦЕНЗ
65,90 Лв. * 71,90 Лв. * (8,34% запазено)

с ДДС.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

С всяка покупка от Wiresoft вие подкрепяте Kinderschutzbund.


Вие сте бизнес клиент
или имате правни въпроси?

Аз съм тук за вас.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

ПОДРОБНОСТИ  
Количество 1x Device CAL
Система  Windows Server 
CAL Device CAL
Обхват на доставката Право на ползване
Време за изпълнение Неограничен
Езици Всички езици
Terminalserver не е съвместим(RDS CAL  view)


За всяко крайно устройство, с което потребителите имат достъп до услугите на Server Microsoft Windows Server 2022 в изданието Standard или Datacenter, е необходим допълнителен лиценз за клиентски достъп (Device CAL), който не е включен в лиценза за Server. Само така потребителят на Windows-съвместимото крайно устройство получава съответните права за достъп. Няма значение дали Device CAL се използва за лицензиране на Desktop персонален компютър, преносим компютър, смартфон или таблет с Windows операционна система. Така купувачът на Device CAL е свободен да реши кое лицензирано крайно устройство иска да използва за достъп до Windows Server 2022 .

За допълнителни въпроси, свързани с продукта, моля, свържете се с нашата служба за обслужване на клиенти.

Информация за продукта "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 DEVICE CAL"

Microsoft Windows Server 2022 Device CAL

За всяко крайно устройство, с което потребителите имат достъп до сървърните услуги на Microsoft Windows Server 2022 в Standard или Datacenter Edition, е необходим допълнителен лиценз за клиентски достъп (Device CAL), който не е включен в лиценза за сървъра. Само това дава на потребителя на оборудваното с Windows крайно устройство съответните права за достъп. Няма значение дали настолен компютър, преносим компютър, смартфон или таблет с операционна система Windows е лицензиран с Device CAL. По този начин купувачът на лиценз за устройство CAL може да реши с кое лицензирано крайно устройство иска да има достъп до Windows Server 2022.

Вече можете да намерите употребявани Device CAL за Windows Server 2022 в Wiresoft! Възползвайте се от по-ниската цена в сравнение с новите лицензи за клиентски достъп за крайни устройства, предлагани в търговията със софтуер, както и от възможността сами да определите точния брой CAL, от които се нуждаете за вашия софтуер за Windows Server!

Неограничено използване на Windows Server 2022 с използвани лицензи за устройства

Новата версия на Microsoft Windows Server 2022 е базирана на операционната система Windows 10 - тя вече съдържа много нови функции както в стандартната версия, така и в разширената Datacenter Edition, която предлага още по-голяма сигурност, особено за сложни мрежи, както и допълнителни възможности за споделяне на данни, приложения и услуги с други потребители. В зависимост от Windows Server 2022 Edition потребителите с Device CAL могат да се възползват и от многото възможности и подобрения на производителността в хибридни сценарии, що се отнася до виртуализацията и особено до използването на Windows контейнери.

Мрежова сигурност с Windows Server 2022

Сигурността продължава да бъде най-важната тема при създаването и администрирането на мрежи. Потребителите имат на разположение много нови функции в Windows Server Version 2022 с Device CAL, като например най-новата версия на Transport Layer Security - TLS 1.3 - , TPM 2.0 (Trusted Platform Module), цялостност на кода съгласно VBS (сигурност, базирана на виртуализация), както и HVCI (сигурност, базирана на хипервайзор),

както и стандартите AES-128 и AES-256 за криптиране на RDMA мрежи чрез SMB (Server Message Block), Virtual OSE (Operating System Environment) и само няколко важни функции.

В зависимост от изданието можете също така да използвате функции като Hyper-V, софтуерно дефинирани мрежи (SDN), Storage Spaces Direct (SSD), както и Storage Replica и Shielded Virtual Machines (SVM) с Device CAL, за да създавате високосигурни инфраструктури за виртуализация.

Използване на Device CAL за управление на контейнерни платформи в Windows Server 2022

Потребителите ще имат на разположение и подобрени функции, когато използват контейнери на Windows, както по отношение на съвместимостта на приложенията, така и на потребителския интерфейс на контейнерите на Windows с Kubernetes, което конкретно означава още повече подобрения в производителността и по-широка поддръжка. Създаването на контейнери в приложенията на .NET също е подобрено.

Услуги за съхранение и миграция в Windows Server 2022

Що се отнася до възможностите за мигриране на данни и услуги, Device CAL в Windows Server 2022 предлага допълнителни допълнения и подобрения в услугите за мигриране на хранилища, като например мигриране на локални потребители и групи, както и на хранилища, независими сървъри и клъстери при отказ, а също и на хранилища на Linux сървъри.

С CAL за крайна точка с Windows можете да се възползвате и от много отделни подобрения на производителността в Windows Server 2022, като например поддръжка на вложена виртуализация чрез процесори AMD, стандартно използване на Microsoft Edge, както и подобрения в протокола за контрол на предаването (TCP), Recent ACKnowledgment (RACK) и Receive Segment Coalescing (RSC).

За повече подробности се свържете с представител на Wiresoft.

Информация за лицензиране с Device CALs за Windows Server 2022 като използван софтуер

По принцип използваният софтуер предлага същия набор от възможности за достъп с Device CAL за Windows Server 2022, за да може да се използват всички функции, налични в съответното издание. Друго предимство на закупуването на лицензите CAL за използвани устройства е възможността сами да решите колко лиценза за клиентски достъп искате да закупите. Това означава, че вече не сте ограничени от обичайното разпределение на лицензите за устройства от страна на Microsoft. Това спестява средства за закупуване на софтуер, особено за самостоятелно заетите лица и по-малките компании, тъй като Wiresoft им позволява да изчислят своите изисквания за лицензиране по индивидуален начин.

Как се лицензира Windows Server 2022 с лицензи за устройства?

За достъп до едно от изданията на Windows Server 2022 - Standard или Datacenter - управлението на лицензите на Microsoft по избор предвижда лицензиране на всяко отделно крайно устройство със собствен лиценз за клиентски достъп. Както и при по-ранните версии на сървъра, този лиценз за устройства трябва да съответства на идентичната версия на сървъра Windows, за да може да се използват функциите му на крайно устройство с Windows. Следователно въпросният лиценз за устройства съдържа само правата за достъп за средата клиент/сървър на Windows Server 2022 - и никакъв софтуер, който трябва да се инсталира допълнително.

Лицензионният модел на Microsoft предлага два типа лицензи за Windows Server 2022:

 • Device CAL за Windows Server 2022: дава права за достъп до сървъра на специално крайно устройство (компютър, лаптоп, таблет, телефон)
 • User CAL за Windows Server 2022: предоставя права за достъп до сървъра на специален потребител

Възможно е също така да се използват паралелно CAL на потребителя и CAL на устройството.

Какви са предимствата на лицензиране на базата на CAL за Windows Server 2022?

Лицензирането на базата на CAL на Windows Server 2022 позволява предимно гъвкаво и по този начин основано на нуждите управление на правата за всички използвани крайни устройства в сравнение с лицензирането на базата на ядро. Особено при лицензите за достъп до използвани устройства от Wiresoft няма предписана, твърда лицензионна скала - следователно купувате точно толкова CAL за устройства, колкото са ви необходими, и можете да закупите допълнителни индивидуални CAL по всяко време.

Използвайте съвместимост на версиите с Device CALs за Windows Server 2022!

Лицензът за устройства за Windows Server 2022 понастоящем е най-актуалният лиценз за клиентски достъп, предлаган от Microsoft. Това не само осигурява на крайното устройство права за достъп до Windows Server 2022, но и включва възможност за достъп до по-стари версии, като например 2019 (понижаване). Това дава на актуалния Device CAL за Windows Server 2022 решаващо предимство пред по-старите версии на Device CAL, които са валидни само за съответната предишна версия на Windows Server, но не и за тази версия на Windows Server 2022 (надстройка).

Какво трябва да се вземе предвид при лицензирането на Windows Server 2022 с Device CAL?

Както вече беше споменато по-горе, с Device CAL само едно крайно устройство (едно устройство) получава права за достъп до Windows Server 2022, независимо дали става въпрос за използван или нов софтуер.

След като регистрацията на крайното устройство в Device CAL приключи, този лиценз вече не може да се прехвърля на друг компютър, лаптоп и т.н. Не е възможно също така да се промени типът на CAL, т.е. да се използва CAL на устройството като CAL на потребителя. Възможно е обаче паралелно използване на Device CALs и Device CALs за Windows Server 2022.

Тези разпоредби за управление на лицензите на Microsoft CAL помагат, наред с другото, за предотвратяване на неправилен достъп до Windows Server 2022. По този начин лицензите за устройства осигуряват по-голяма сигурност на компанията и нейните данни, тъй като крайните устройства, които не са правилно лицензирани, не могат да получат достъп.

Какви са предимствата на Device CAL за Windows Server 2022?

По отношение на наличните функции при използване на услугите на Windows Server 2022 лицензът за устройства не се различава от лиценза за потребители. Въпреки това лицензът за клиентски достъп, специфичен за дадено устройство, предлага други предимства поради различните начини за достъп до Windows Server: Крайно устройство с Windows, лицензирано с Device CAL, може да се използва от всеки упълномощен служител в компанията за достъп до сървъра. А ако лицензираното крайно устройство може да се използва и в движение, например лаптоп или таблет, съответният потребител може да го използва за локален достъп до сървъра на Windows независимо от него - например в домашния офис или на път. Следователно Device CAL предлага голямо предимство, ако лицензираното крайно устройство се използва последователно от няколко служители.

Сигурност на купувача с използвани лицензи за устройства за Microsoft Windows Server 2022 от Wiresoft

Лицензите за устройства за Windows Server 2022 като използван софтуер се предлагат в онлайн магазина на Wiresoft, като цената им започва от един лиценз за клиентски достъп. Възползвайте се от по-ниската цена на използвания софтуер в сравнение с аналогични нови CAL-и, както и от сигурността на купувача и от тези предимства:

 • При закупуването на използвани лицензи за устройства клиентите на Wiresoft получават оригинален единичен лиценз, който преди това е бил закупен от дадена компания и впоследствие продаден на Wiresoft.
 • Правното основание за търговия с употребявани лицензи за клиентски достъп до Microsoft Windows Server 2022 е приложимият закон, който позволява тяхната продажба, както и закупуването и използването им.
 • Ако Device CAL вече е бил активиран от предишен собственик, въпросният лиценз е бил изтрит отново, преди да бъде продаден на Wiresoft, за да може отново да се използва 100% свободно.
 • За препродажба този лиценз за устройство за Windows Server 2022 е маркиран като използван, като "използван" не означава никакви ограничения на функционалността на този лиценз.
 • Също така този лиценз за клиентски достъп, както и другите използвани лицензи на Microsoft, предлагани за продажба от Wiresoft, не са нито ограничени лицензи за използване, нито лицензи с определен срок, а са софтуерен продукт, разрешен след покупката ви само за вас, който е бил проверен от Wiresoft преди продажбата за пълната му използваемост.
Допълнителни връзки към "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 DEVICE CAL"
Отзиви на клиенти за "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 DEVICE CAL"
Напишете преглед
Отзивите ще бъдат активирани след проверка.

Полетата, отбелязани с *, са задължителни.

Запознах се с разпоредбите за защита на данните.