Chat with us, powered by LiveChat
telephone
Помощ при настройката
+49 69 173261340
 
Trustmask
Не бяха намерени резултати за филтрирането!
MICROSOFT SHAREPOINT SERVER 2016 STANDARD DEVICE CAL MICROSOFT SHAREPOINT SERVER 2016 STANDARD DEVICE CAL
Купете Microsoft SharePoint Server 2016 Standard с Device CAL - персонализираното решение Изданието на Microsoft SharePoint Server 2016 Standard Device CAL носи редица нововъведения за компаниите в допълнение към познатата среда с...
81,90 Лв. *

SharePoint Server 2016 CAL купуват: Преглед на лицензите за клиентски достъп

SharePoint Server 2016 е мощна платформа за сътрудничество и управление на документи, която помага на организациите да организират и споделят информация по-ефективно. Когато я внедрявате в предприятията, е важно да разберете как работят лицензите за клиентски достъп (CAL) и какви са ползите от тях. В тази статия ще предоставим подробен преглед на SharePoint Server 2016 CALs и ще обясним защо те са от решаващо значение за успеха на внедряването на SharePoint.

Какво представляват SharePoint Server 2016 CALs?

Лицензите за клиентски достъп (CALs) са лицензи, предлагани от Microsoft, които управляват начина, по който потребителите или устройствата имат достъп до SharePoint Server 2016. CALs са съществена част от лицензирането на SharePoint сървъра и играят важна роля за осигуряване на съответствие и законно използване на софтуера.

Съществуват два основни вида SharePoint Server 2016 CALs:

1. SharePoint Server Standard CAL ЗА 2016 Г

SharePoint Server 2016 Standard CAL осигурява основен достъп до функциите и услугите на SharePoint Server 2016. Потребителите или устройствата с Standard CAL могат да имат достъп до екипни уебсайтове, споделени библиотеки с документи, функции за търсене и основни функции на работния процес.

2. SharePoint Server 2016 Enterprise CAL

SharePoint Server 2016 Enterprise CAL е разширен CAL, който отключва допълнителни функции и услуги. С този лиценз потребителите или устройствата имат достъп до разширени функции, като например свързаност на бизнес данни, бизнес разузнаване и разширено търсене. Това е особено полезно за организации, които имат по-взискателни изисквания към внедряването на SharePoint.

Защо са важни лицензите CAL за SharePoint Server 2016?

Използването на SharePoint Server 2016 без съответните CAL-и е не само правно проблематично, но може да доведе и до сериозни проблеми със спазването на законодателството. Ето някои причини, поради които CAL са важни:

1. Съответствие с лицензите

Microsoft изисква от компаниите да използват софтуера в съответствие с изискванията за лицензиране. Чрез закупуването на правилните CAL-и вие гарантирате, че внедряването на SharePoint е в съответствие с лицензите и не рискувате правни проблеми.

2. Достъп до разширени функции

CAL-ите на Enterprise осигуряват достъп до усъвършенствани функции и услуги на SharePoint Server 2016. Ако вашата организация иска да се възползва от тези функции, подходящите CAL-ове са от съществено значение.

3. Мащабируемост

CAL-ите са мащабируеми и могат да бъдат надграждани в зависимост от нуждите на вашия бизнес. Когато бизнесът ви се разраства или изискванията се променят, можете да закупите допълнителни CAL, за да покриете допълнителните нужди.

CALs и внедряване на SharePoint в облака

Важно е да се отбележи, че горната информация се отнася за локални внедрявания на SharePoint. Ако вашата организация използва SharePoint Online в Microsoft 365, се прилагат различни модели на лицензиране и CAL не са необходими. Лицензирането на SharePoint Online обикновено е на база потребител и е включено в различните абонаменти за Microsoft 365.

Заключение

SharePoint Server cAL-ите за 2016 г. са от решаващо значение за законното и ефективно използване на платформата. Те осигуряват достъп до функциите и услугите на SharePoint и гарантират, че вашата организация действа в съответствие с лицензионните условия на Microsoft. Когато планирате внедряването на SharePoint, е важно да вземете предвид изискванията на вашия бизнес и да се уверите, че сте закупили правилните CAL-и, които да отговарят на нуждите на вашите потребители. С правилното лицензиране можете да извлечете максимума от SharePoint Server 2016 и да увеличите сътрудничеството и производителността във вашия бизнес.