Chat with us, powered by LiveChat
telephone
Помощ при настройката
+49 69 173261340
 
MICROSOFT SQL SERVER 2022 USER CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

С всяка покупка от Wiresoft вие подкрепяте Kinderschutzbund.

MICROSOFT SQL SERVER 2022 USER CAL

Готов за незабавна експедиция, срок на доставка 24 часа

 • SW10480
 • 359-01469
 • Постоянно валиден
 • Всички езици
 • EU
P Получавате Бонус точки
ИЗТЕГЛЯНЕ НА СОФТУЕР + ЛИЦЕНЗ
284,90 Лв. * 315,90 Лв. * (9,81% запазено)

с ДДС.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

С всяка покупка от Wiresoft вие подкрепяте Kinderschutzbund.


Вие сте бизнес клиент
или имате правни въпроси?

Аз съм тук за вас.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

ПОДРОБНОСТИ  
Количество 1x User CAL
Система  SQL Server 
CAL Потребителски CAL
Обхват на доставката Идентификатор на лиценза + Код за идентификация 
Време за изпълнение Неограничен
Езици Всички езици


За да получат достъп до новата версия на SQL Server 2022, потребителите на определени издания или форми на лицензиране се нуждаят от лиценз за клиентски достъп, например под формата на User CAL. Само с такъв лиценз те могат да ползват функциите и услугите на тази надеждна платформа за релационни данни от Microsoft: с много функции за анализ и отчитане, както и други функции на базата данни, необходими на компаниите за цялостно използване на данните и предоставянето им за различни приложения - също и в облака. За тази цел SQL Server 2022 осигурява не само изчерпателни комуникационни интерфейси, но и висока производителност чрез използване на клъстери за големи данни, както и всеобхватни мерки за сигурност и защита, за да се гарантира целостта на данните.

За допълнителни въпроси относно продукта, моля, свържете се с нашата служба за обслужване на клиенти.

Информация за продукта "MICROSOFT SQL SERVER 2022 USER CAL"

User CAL за Microsoft SQL Server 2022

За да получат достъп до новата версия на SQL Server 2022, потребителите с определени издания или форми на лицензиране се нуждаят от Client Access лиценз, например под формата на User CAL . Само с такъв лиценз те разполагат с функциите и Services на тази надеждна релационна платформа за данни от Microsoft: с много функции за анализ и отчитане, както и с други функции на базата данни, тъй като те са необходими на компаниите за цялостно използване на данните и предоставянето им за различни приложения - също и в Cloud. За тази цел SQL Server 2022 осигурява не само изчерпателни комуникационни интерфейси, но и висока производителност чрез използване на клъстери за големи данни, както и всеобхватни мерки за сигурност и защита, за да се гарантира целостта на данните.

Тъй като лицензът за SQL Server от версия 2022 вероятно отново ще лицензира само SQL Server като такъв, но няма да разрешава достъп до услугите Server, потребителите ще се нуждаят от допълнителен лиценз за клиентски достъп (User CAL). Това е единственият лиценз, който предоставя на конкретен отделен потребител необходимите права за достъп. С User CAL няма значение дали лицензираният потребител използва за достъп Desktop компютър, преносим компютър, таблет или смартфон. Следователно използването на User CAL му дава право да използва последователно различни крайни устройства за достъп до SQL Server 2022. С по-стара User CAL , която се отнася за по-ранна версия на SQL Server, той вече няма да има достъп и до текущата версия на SQL Server 2022.

Използваните User CAL-и за SQL Server 2022 вече са налични за предварителна поръчка на Wiresoft! След официалната дата на пускане на новия SQL Server те ще бъдат достъпни веднага. При закупуване на употребяван софтуер от Wiresoft можете да се възползвате не само от по-ниската цена в сравнение с новите лицензи за клиентски достъп до SQL за User, предлагани в търговията със софтуер, но и от възможността да закупите само толкова CAL User, колкото действително са ви необходими за достъп до SQL 2022 Server, вместо да ги разпределяте по етажи!

SQL 2022 User CAL - Насладете се на всички предимства на SQL Server 2022 с актуална версия

Версията SQL Server 2022 понастоящем е най-новата версия на системата за управление на релационни бази данни от Microsoft, която предоставя на компаниите цялостно портфолио от функции за анализ на данни от различни източници и предоставянето им за използване в CRM или системи за управление на стоки и т.н., включително функции за изготвяне на отчети за документиране на оценки. Cloud За всички тези бизнес области SQL Server 2022 е система за управление на бази данни, която може да се адаптира гъвкаво към съответните изисквания и е мащабируема.

SQL Server 2022 - Използване на клъстери за големи данни

В зависимост от изданието на SQL Server 2022 са налични различни функции, включително инструменти за машинно обучение за обработка на целеви заявки към бази данни, които се използват за системно събиране и наблюдение. С опцията за клъстериране на данни User използва ускореното търсене на големи обеми данни - наред с другото с Intelligent Query Processing, PolyBase, както и за оптимизирана обработка на данни от външни източници на данни с Transact-SQL - включително предоставянето им за различни, също така Cloud-базирани приложения:

 • С функцията "Big Data Cluster" за цялостно управление на особено големи обеми от данни потребителите с User CAL отново имат на разположение група мощни инструменти за анализ във версията 2022 на SQL Server. С тях работните натоварвания, свързани с големи данни, могат да бъдат преместени в SQL Server, от една страна, а от друга, могат да се правят и директни заявки към външни бази данни.
 • Клъстерите за големи данни също така позволяват предоставянето на мащабируеми клъстери от SQL Server, HDFS и Spark контейнери чрез Kubernetes.
 • Освен това задачите за изкуствен интелект и машинно обучение могат да се изпълняват в пуловете за съхранение на HDFS.
 • В допълнение към интегрираните инструменти за изкуствен интелект, за тази цел са налични и Spark, R, Python и Java.
 • Езерото от данни позволява да се анализират данни от различни външни източници, да се комбинират с релационни данни и да се съхраняват.
 • Езикът Transact-SQL осигурява паралелно изпълнение на задачи, като например заявка, запис и обработка на данни.
 • Data Mart подобрява производителността на анализа на данни чрез хоризонтално мащабиране на клъстери за големи данни.
 • Приложенията могат да бъдат проектирани както като контейнери, така и като приложения за уеб услуги; те имат достъп до данните, съхранявани в клъстер за големи данни.

За актуална информация за всички Services, налични с лиценз за клиентски достъп до User в SQL Server 2022, моля, свържете се с някой от нашите Wiresoft служители.

SQL 2022 User CAL - Какви са предимствата?

User CAL предоставя идентични права на достъп за използване на SQL Server 2022 Services - които варират в зависимост от функционалността на изданията - като Device User CAL .

Лицензът за клиентски достъп за конкретен потребител (User CAL) просто предлага различни варианти за достъп до SQL Server: Така служител, лицензиран с User CAL , може да използва за достъп до сървъра всяко крайно устройство в компанията, което може да използва Windows. User CAL тогава предлага по-големи възможности за използване, ако потребителят използва последователно различни крайни устройства - например на различни места. По този начин той може да се използва и самостоятелно на място - например на адрес Home-Office или по време на път - за достъп до SQL сървър.

SQL Server 2022 User CAL - Какво трябва да имам предвид при лицензирането?

За определени издания на SQL Server 2022 управлението на лицензите Microsoft предлага лицензиране на Client-Access, например на потребители чрез User CAL , в допълнение към лицензиране на базата на Core. Условието е лицензът на User CAL и лицензът на SQL сървъра да имат една и съща версия или CAL да разрешава достъп до по-висока версия. User CAL 2022 съдържа само права за достъп за средата клиент/сървър на SQL Server 2022 - така че не е необходимо да се инсталира софтуер.

Лицензионният модел на Microsoft вероятно отново ще предлага два вида CAL за SQL Server 2022:

 • User CAL за SQL Server 2022: това дава на специален User лични права за достъп
 • Device CAL за SQL Server 2022: това дава права за достъп до специално Windows-поддържано крайно устройство (напр. компютър, лаптоп, таблет, смартфон)

SQL Server 2022 User CAL - Какви разпоредби трябва да се вземат предвид при лицензирането?

Както беше споменато по-рано, конкретен потребител получава права за достъп до SQL Server 2022 с User CAL . Използваните CAL съдържат идентични права като новите клиентски лицензи за достъп. User CAL не може да бъде прехвърлен на друг User, след като регистрацията на конкретен служител е приключила. Също така не е възможно да се промени типът CAL и например да се използва User CAL за регистриране на терминално устройство (Device CAL). Разрешено е обаче паралелното използване на User CALs и Device CALs за SQL Server 2022.

С тези разпоредби управлението на лиценза Microsoft CAL помага да се предотврати неправомерен достъп до SQL Server 2022 и да се повиши сигурността на данните в него.

SQL 2022 User CAL - Съвместимост на версиите 

С User CAL за SQL Server 2022, в момента е наличен най-актуалният лиценз за клиентски достъп на Microsoft. Това също така осигурява права за достъп за по-стари версии на SQL Server ще и по този начин предимството на понижаването. Ако планирате да преминете към най-новата версия на SQL Server, ще ви е необходим подходящ лиценз за клиентски достъп, тъй като няма да можете да получите достъп до SQL Server 2022 (ъпгрейд) с User CAL , който е бил валиден за някоя от предишните версии на SQL Server.

SQL Server 2022 - Предимства на CAL-базираното лицензиране 

Докато Core-базираното лицензиране има смисъл за по-големи Server конфигурации или определени издания на SQL Server могат да бъдат лицензирани само по този начин, CAL-базираното лицензиране е по-изгодно за компании с ограничен брой потребители например и е финансово по-изгодната алтернатива. При закупуване на употребявани лицензи за достъп до User от Wiresoft не се прилага иначе предписаната твърда лицензионна скала и следователно можете да закупите точно толкова User CAL, колкото ви трябват в действителност, като същевременно имате възможност да коригирате лицензионните си изисквания и да закупите допълнителни индивидуални User CAL.

Ако имате допълнителни въпроси относно закупуването на лицензи за клиентски достъп за Microsoft SQL Server 2022 като използван софтуер или друг софтуер Microsoft, моля, свържете се с нас по имейл, телефон или чат. 

Допълнителни връзки към "MICROSOFT SQL SERVER 2022 USER CAL"
Отзиви на клиенти за "MICROSOFT SQL SERVER 2022 USER CAL"
Напишете преглед
Отзивите ще бъдат активирани след проверка.

Полетата, отбелязани с *, са задължителни.

Запознах се с разпоредбите за защита на данните.

Категории