Chat with us, powered by LiveChat
telephone
Помощ при настройката
+49 69 173261340
 
Trustmask
Не бяха намерени резултати за филтрирането!
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 DEVICE CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 DEVICE CAL
Лицензи за устройства за Microsoft Exchange Server 2016 като използван софтуер Предпоставка за достъп до всички услуги на Microsoft Exchange Server 2016, налични в изданията Standard и Enterprise, е освен действителния лиценз за сървър,...
49,90 Лв. *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 USER CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 USER CAL
Потребителски лицензи за Microsoft Exchange Server 2016 като използван софтуер За да има достъп до сървърните услуги на Microsoft Exchange Server 2016 в изданията Standard и Enterprise, всеки потребител се нуждае от личен лиценз за...
49,90 Лв. *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 5 PACK DEVICE CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 5 PACK DEVICE CAL
5 лиценза за устройства за Microsoft Exchange Server 2016 като използван софтуер Предпоставка за достъп до всички услуги на Microsoft Exchange Server 2016, налични в изданията Standard и Enterprise, е освен действителния лиценз за...
240,90 Лв. *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 10 PACK DEVICE CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 10 PACK DEVICE CAL
10 лиценза за устройства за Microsoft Exchange Server 2016 като използван софтуер Предпоставка за достъп до всички услуги на Microsoft Exchange Server 2016, налични в изданията Standard и Enterprise, е освен действителния лиценз за...
453,90 Лв. *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 25 PACK DEVICE CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 25 PACK DEVICE CAL
25 лиценза за устройства за Microsoft Exchange Server 2016 като използван софтуер Предпоставка за достъп до всички услуги на Microsoft Exchange Server 2016, налични в изданията Standard и Enterprise, е освен действителния лиценз за...
1 115,90 Лв. *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 5 PACK USER CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 5 PACK USER CAL
5 лиценза за потребители за Microsoft Exchange Server 2016 като използван софтуер За да има достъп до сървърните услуги на Microsoft Exchange Server 2016 в изданията Standard и Enterprise, всеки потребител се нуждае от личен лиценз за...
240,90 Лв. *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 10 PACK USER CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 10 PACK USER CAL
10 лиценза за потребители за Microsoft Exchange Server 2016 като използван софтуер За да има достъп до сървърните услуги на Microsoft Exchange Server 2016 в изданията Standard и Enterprise, всеки потребител се нуждае от личен лиценз за...
453,90 Лв. *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 25 PACK USER CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 25 PACK USER CAL
25 лиценза за потребители за Microsoft Exchange Server 2016 като използван софтуер За да има достъп до сървърните услуги на Microsoft Exchange Server 2016 в изданията Standard и Enterprise, всеки потребител се нуждае от личен лиценз за...
1 115,90 Лв. *

CAL за Exchange 2016 - Предимства на CAL за Microsoft Exchange Server 2016

Груповият софтуер Exchange Server 2016 представлява важна основа за контрол и управление на процесите в съвременните компании. Exchange Server 2016 действа като вътрешен и външен интерфейс: той свързва всички служители и отдели в различни локации.Многото интегрирани инструменти на този мощен сървърен софтуер допринасят за устойчивото повишаване на ефективността на процесите в компанията: По-специално, комуникацията се улеснява от централното управление и ясното архивиране на всички контакти и имейли. Тя позволява и съвместна работа по документите на проекта, която също се подобрява чрез управление на версиите.

Тези функции се допълват от диференцирано управление на правата за индивидуален достъп до срещи и проекти от отделните служители.

По този начинMicrosoft Exchange Server 2016 повишава гъвкавостта и производителността на корпоративните процеси, като в същото време предлага максимална прозрачност и позволява цялостен контрол. Работните процеси са опростени, така че Exchange Server 2016 не само помага да се спестят време и разходи, но и повишава конкурентоспособността.

Exchange CAL 2016 - Windows Exchange Server 2016 - най-важните нововъведения накратко

В сравнение с предходната версия Windows Exchange Server 2013, Windows Exchange Server 2016 съдържа редица важни нововъведения и допълнителни разработки. Оптимизацията на сървърната архитектура беше на преден план: броят на сървърните роли беше намален до две: Пощенски кутии и транспорт на ръба. Опростено е и мащабирането на функциите и е подобрена поддръжката на различни облачни услуги.

Exchange CAL 2016 - Нови функции и обозначение "Outlook в уеб"

Уеб достъпът до Exchange Server 2016 беше основно преработен от Microsoft. В хода на това той беше преименуван и на "Outlook on the Web" (преди известен като "Outlook Web Access" или "Outlook Web App").

В процеса на работа уеб интерфейсът също беше оптимизиран; сега той може да се използва без проблеми на смартфон или таблет с операционна система Android или iOS, без да е необходимо първо да се инсталира приложението Outlook. Outlook вече не може да се използва само с браузърите на Microsoft Edge и Internet Explorer 11; Google Chrome, Safari и Firefox също могат да се използват без съществени ограничения.

Новата функция "Sweep" опростява управлението на електронните писма. По отношение на конкретен подател може да се определи например колко дни да се съхраняват имейлите на подателя или да се съхранява само последното съобщение.

Освен нов външен вид, календарът получи и нови функции: В допълнение към напомнянията по имейл за събития от календара има и възможност например да предложите различен час за покани за срещи.

Exchange CAL 2016 - Подобрена мащабируемост на търсенето

Важно предимство на архитектурата за търсене в eDiscovery на Exchange Server 2016 е подобрената мащабируемост на търсенето. Сега тя е децентрализирана и използва няколко сървъра. Това я прави значително по-бърза. Освен това при въвеждане на термин за търсене в Outlook 2016 или в Outlook в уеб програмата прави предложения въз основа на често използвани контакти, имейли в пощенската кутия, както и на предишни заявки за търсене. Освен това контекстуалните филтри, като например диапазон от дати или подобни податели, помагат за по-лесното намиране на търсената информация. Outlook в уеб също така позволява на потребителите да търсят в собствения си календар или в календар на трета страна.

Броят на пощенските кутии, в които може да се търси, е увеличен от 5000 на 10 000, същото важи и за архивните пощенски кутии, така че общо 20 000 пощенски кутии могат да бъдат търсени едновременно.

Exchange CAL 2016 - Подобрено сътрудничество в Outlook

Файловете, съхранявани в облачните услуги на Microsoft OneDrive for Business и SharePoint 2016, вече могат да бъдат включвани в имейл като връзка в Outlook 2016 и Outlook on the Web, вместо като прикачен файл, както досега. Правата за достъп на получателя могат да се настройват индивидуално. След това получателят може да отвори свързания файл директно като прикачен файл.

Поддръжка на хибридни облачни услуги

Exchange Server 2016 вече поддържа и хибридни сценарии. Пощенската кутия може да бъде разположена на местен сървър или в облака. А с разширенията в облака Exchange Online Archiving и Azure Rights Management могат да се използват и локални имейл кутии.

Exchange CAL 2016 - Системата за лицензиране на Microsoft за Exchange Server 2016

Лицензионният модел на Microsoft регулира индивидуалното използване на Exchange Server версия 2016 чрез различните варианти на лицензиране. От една страна, се прави разграничение според обхвата на услугите и функциите на лицензирания Exchange Server: Двата лиценза за сървъри Standard и Enterprise предлагат не само различен обхват на функциите, но и различно мащабиране на услугите.

От друга страна, CAL-ите за Exchange Server 2016 се различават в зависимост от начина, по който се определя разрешението за достъп до сървъра: правата се задават или на отделно крайно устройство като device CAL, или на отделен потребител като user CAL.

За тази цел тази версия на Exchange също има две издания на CAL, които могат да се нарекат Standard CAL и Enterprise CAL. Двете издания на Exchange Server могат да се комбинират със съответния тип CAL. Така можете да използвате лиценз за лиценз за предприятие със стандартното издание или стандартен лиценз за лиценз за предприятие с изданието за предприятие.

Exchange CAL 2016 - Сървърни лицензи за Microsoft Exchange Server 2016

Microsoft Exchange Server 2016 се предлага от Wiresoft както в стандартни, така и в корпоративни издания. Основната разлика между двете версии е мащабируемостта: докато Standard Edition е ограничена до пет осигурени бази данни на сървър, Enterprise Edition предлага мащабируемост до 100 осигурени бази данни на сървър. Освен това това издание има по-широки права за виртуализация, както и по-всеобхватна защита на данните.

Лицензи за достъп до Microsoft Exchange Server 2016

Лицензите за клиентски достъп за Microsoft Exchange Server версия 2016 се предлагат в два различни варианта - като User CAL и като Device CAL - които се различават само по типа достъп до съответния сървър: като потребител или като устройство.

Кой вариант на CAL е най-практичен, може да се различава в зависимост от фирмата или институцията. Роля играе не само броят на служителите, които имат достъп до сървъра, но и начинът, по който това се прави:

Ако служителите използват Exchange Server редовно на фиксирана работна станция чрез компютър или лаптоп, CAL за устройство е по-доброто решение.

Ако обаче работното място на служителя е гъвкаво или мобилно, така че той има достъп до сървъра от различни крайни устройства, а следователно и от различни места, User CAL ще отговори по-добре на тези нужди. Разликите между двете версии на CAL са обяснени по-долу.

Лицензът CAL за устройство за Exchange Server е лиценз, свързан изключително с устройство. Той разрешава на определено крайно устройство достъп до сървъра на Exchange, т.е. това може да бъде ИЛИ компютър, ИЛИ преносим компютър. Това означава, че различни потребители, които имат право на достъп до лицензираното крайно устройство, могат да използват услугите на Exchange Server 2016 с него. Следователно Device CAL е практичен, ако различни служители използват заедно един компютър в компанията на ротационен принцип.

Лицензът за потребител за Exchange Server позволява достъп само на един потребител. Тъй като това е почти личен лиценз, този потребител може да получи достъп до сървъра Exchange от всяко крайно устройство, което може да го направи. Това означава, че потребителят не е обвързан с една стационарна работна станция, например настолен компютър в офиса, а може да използва и друг компютър, например в домашния офис, или преносим компютър по време на бизнес пътувания. Така че, ако даден служител често работи извън дома и иска да има достъп до сървъра на компанията, User CAL за Exchange Server е по-практичният вариант. Освен това тук могат да се задават индивидуални права.

Лиценз за ползване на услугата Exchange CAL 2016 - Разграничение между стандартен лиценз за ползване на услугата и корпоративен лиценз за Microsoft Exchange Server

Стандартните и корпоративните издания за Windows Exchange Server 2016 се различават, както вече споменахме, както по отношение на мащабируемостта, така и по отношение на обхвата на функциите.

Както Standard CAL, така и Enterprise CAL дават възможност за използване на Standard и Enterprise изданията на Exchange Server 2016. По принцип Standard CAL осигурява достъп и до Enterprise изданието на Exchange Server 2016 - и обратно, Enterprise CAL осигурява достъп и до Standard изданието. Разликата между Standard CAL и Enterprise CAL е свързана с обхвата на наличните функции на Exchange Server 2016. Докато Standard CAL е вид лиценз за основен достъп, Enterprise CAL е, така да се каже, добавка с разширени функции.

Предимства на разграничението между Standard CAL и Enterprise CAL за Microsoft Exchange Server

Има проста причина за това разграничение междуStandard и Enterprise CAL: не всеки потребител, който работи с Microsoft Exchange Server 2016, се нуждае от пълния набор от услуги и функции. Затова компаниите спестяват пари, като закупуват стандартен CAL, който покрива всички нужди на потребителя.

От друга страна, по-големите компании и организации могат да се възползват от разширенията на Enterprise CAL. Най-важната разлика в лицензията за изданието Enterprise Edition в сравнение с лицензията за изданието Standard Edition е възможността за работа със значително по-голям брой бази данни. Това означава, че на един сървър могат да се администрират до 100 бази данни с пощенски кутии с обем до 2 терабайта всяка.

Освен това лицензът Enterprise CAL с центъра за администриране на Exchange предлага използването на функции като предотвратяване на загубата на данни (DLP): От една страна, предотвратяването на загубата на данни предотвратява предаването на критична информация на неупълномощени лица, а от друга страна, интегрираният интелигентен филтър за съобщения (IMF) и технологията за филтриране SmartScreen предотвратяват попадането на съобщения, потенциално съдържащи зловреден софтуер, в пощенската кутия. Освен това CAL на изданието Enterprise Edition има и по-широки права за виртуализация: той позволява работа с неограничен брой виртуални машини и контейнери Hyper-V.

Освен това той предлага и корпоративните функции Storage Spaces Direct, Storage Replica, както и Shielded Virtual Machines и OneDrive for Business за редактиране, актуализиране и споделяне на данни в реално време.

Лицензиране на Exchange Server 2016 с CAL от Wiresoft

С Wiresoft можете да покриете индивидуалните си изисквания за Device CALs и User CALs за Windows Exchange Server 2016 на разумна цена. Лицензите за клиентски достъп на Microsoft, предлагани от Wiresoft, са изключително оригинални и неизползвани европейски Device CALs или User CALs, които Wiresoft е закупил от компании и предварително е проверил за автентичност.

Като клиент на Wiresoft можете да се възползвате и от ценово предимство при тези лицензи. Много клиенти вече се възползват от офертата за лиценз на Wiresoft. За допълнителна информация относно нашата гама от CAL за Windows Exchange Server 2016, моля, не се колебайте да се свържете с нас. Ще се радваме да ви посъветваме за най-добрата и най-рентабилна форма на лицензиране за вас.