Chat with us, powered by LiveChat
telephone
Помощ при настройката
+49 69 173261340
 
Не бяха намерени резултати за филтрирането!
MICROSOFT SQL SERVER 2008 STANDARD CAL MICROSOFT SQL SERVER 2008 STANDARD CAL
Microsoft SQL Server 2008 Standard-CAL SQL Server 2008 Standard е идеална система за управление на бази данни, с която можете да управлявате надеждно и сигурно всички данни във вашата компания. За да имате достъп до Windows SQL Server,...
52,90 Лв. *

Microsoft SQL Server 2008 CAL - Ръководство за лицензиране

Преглед на Microsoft SQL Server 2008 CALs

Microsoft SQL Server 2008 беше голяма стъпка напред в света на управлението на бази данни. Ако използвате този софтуер, лицензите за клиентски достъп (CAL) на Microsoft SQL Server 2008 са важен аспект. В този текст ви предлагаме лесен за разбиране преглед на това какво означават те и как работят.

Значение на лицензите за ползване на Microsoft SQL Server 2008

Лицензите за достъп до Microsoft SQL Server 2008 CAL са лицензи, които позволяват на потребители или устройства да имат достъп до услугите и базите данни на SQL Server. Те играят решаваща роля за гарантиране, че вашата организация отговаря на законовите изисквания и че използването на SQL Server е регламентирано.

Защо са важни лицензите Microsoft SQL Server 2008 CAL?

Правилното лицензиране с Microsoft SQL Server 2008 CALs е от решаващо значение за избягване на правни последици и оперативни смущения. Без подходящите CAL-и може да не можете да получите законен достъп до SQL Server 2008.

Видове Microsoft SQL Server 2008 CALs

Съществуват два основни типа лицензи за Microsoft SQL Server 2008 CAL:

  1. Потребителски CAL: Тези лицензи са базирани на потребителя и позволяват на определен потребител да има достъп до SQL Server 2008. Потребителските CAL-и са добър избор, ако организацията ви има много устройства и по-малко потребители.

  2. CAL за устройства: CAL за устройства са лицензи, базирани на устройства, които са свързани с конкретно устройство. Те позволяват на всички потребители, използващи това устройство, да имат достъп до SQL Server.

Закупуване на CAL за SQL Server 2008

По правило лицензите CAL за Microsoft SQL Server 2008 трябва да бъдат закупени отделно от сървърния софтуер. Уверете се, че сте закупили подходящия брой и тип CAL според индивидуалните изисквания на вашата организация.

Заключение

CAL-ите за Microsoft SQL Server 2008 са от решаващо значение, за да се гарантира, че вашата организация е правилно лицензирана и работи в съответствие с нормативните изисквания. Изборът между User CALs и Device CALs зависи от конкретната ситуация във вашата организация. Правилно лицензираните CAL-и са ключът към безпроблемното функциониране и избягването на правни проблеми. Не забравяйте да закупите подходящите CAL-и, за да гарантирате съответствието и законността на използването на SQL Server 2008.

Категории