Chat with us, powered by LiveChat
telephone
Помощ при настройката
+49 69 173261340
 
Trustmask
Не бяха намерени резултати за филтрирането!
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2012 USER CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2012 USER CAL
Потребителски лицензи за отдалечен работен плот за услуги Windows Server 2012 / R2 купуват се използвани За да има достъп до Windows Server 2012 или R2 чрез Remote Desktop Services, всеки потребител се нуждае от отделен лиценз за...
52,90 Лв. *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2012 R2 DEVICE CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2012 R2 DEVICE CAL
Microsoft Windows Remote Desktop Services (RDS) RDS осигурява лесен начин да предоставите на служителите в организацията си сигурен начин за достъп до фирмени данни. Заменяйки старите терминални сървъри, Remote Desktop Services предлага...
52,90 Лв. *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2012 R2 USER CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2012 R2 USER CAL
Microsoft Windows Remote Desktop Services 2012 (RDS) Защитата на данните е постоянно актуален проблем, когато става въпрос за работа с данни на клиенти в дадена компания. Ако фирмата ви работи много с чувствителни данни за клиентите,...
52,90 Лв. *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2012 DEVICE CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2012 DEVICE CAL
Купете Microsoft Remote Desktop Services RDS Cal Microsoft Windows Remote Desktop Services (RDS) са наследник на старите CAL на терминални сървъри. RDS е централизирана платформа за настолни компютри и приложения, която ви дава множество...
52,90 Лв. *

Лицензи за клиентски достъп за Microsoft Remote Desktop Services 2012

С Remote Desktop Services 2012 Microsoft предоставя универсална платформа за отдалечен достъп до приложения на Windows и графични настолни компютри. По този начин RDS гарантира на крайните потребители отдалечен мобилен и едновременен достъп до данни и функции, така че те да могат да работят с критични за бизнеса приложения независимо от местоположението на сървъра.

В Windows Server 2008 и по-старите версии, все още известни като Terminal Services, името Remote Desktop Services беше въведено с пускането на предварителната версия на Windows Server 2012 и R2. Те представляват компонент на Windows Server, който дава възможност на потребителите за отдалечен достъп до приложенията на Windows и графичните работни плотове, без да е необходим допълнителен софтуер, например Citrix. За тази цел Remote Desktop Services 2012 предоставят редица разширения на предишните терминални услуги, например TS RemoteApp за администриране на сървърни приложения, както и TS Web Access за достъп през интернет, който е защитен чрез TS Gateway.

За да имате пълен достъп до Remote Desktop Services 2012 , освен валиден лиценз за сървър е необходим и съответен лиценз за клиентски достъп (CAL) - на потребител или на крайно устройство. CAL за версиите Microsoft RDS 2012 , както и  RDS2012 R2 се предлагат на особено изгодна цена тук, в Wiresoft.

Преглед на сървърната архитектура на Remote Desktop Services 2012

Версията Remote Desktop Services 2012 включва следните компоненти:

 • Remote Desktop Connection Broker (RDCB)
 • Remote Desktop Session Host (RDSH)
 • Шлюз за отдалечен работен плот (RD Gateway)
 • Уеб достъп до отдалечен работен плот (RDWA)
 • Remote Desktop Virtualisation Host (RDVH)
 • Лицензиране на отдалечен работен плот (RDS-CAL)

По-долу ще намерите кратко обяснение на отделните компоненти на сървъра.

Брокер за връзка с отдалечен работен плот

Remote Desktop Connection Broker (Брокер за връзка с отдалечен работен плот ) дава възможност на клиентските компютри, които имат лиценз за клиентски достъп, да получат достъп до всички сървърно базирани работни плотове и функции, като установява връзка между тях и виртуалните машини и работните плотове на терминалните сървъри в центъра за данни.

Задачите на RDCB включват проверка на потребителските данни, управление на образите на работните плотове и назначаване на потребител на отдалечен работен плот, както и балансиране на натоварването на съответните сървъри. Сайтът

Connection Broker използва локална база данни или - при подходяща конфигурация - SQL база данни.

Домакин на сесия на отдалечен работен плот

RDSH или Remote Desktop Session Host (Домакин на сесии за отдалечен работен плот) е специфична роля на Remote Desktop Services (Услуги за отдалечен работен плот). Той осигурява съответните приложения или работни плотове, до които имат достъп няколко потребители, притежаващи CAL, паралелно в отделни сесии. За виртуализация на работния плот хостът на сесии има допълнителна функция да се намесва в режим на пренасочване между клиентите и брокера на връзки на РД.

В Windows Server 2012 RDS е възможно също така да се създават т.нар. колекции от потребителски групи, които организират различните ресурси на хоста (балансиране на натоварването по ключови думи).

Шлюз за отдалечен работен плот

Чрез RD Gateway - още една роля на Windows Server 2008 R2 - потребителите, оторизирани от CAL, могат да получат сигурен достъп до хостове за сесии или хостове за виртуализация във вътрешната мрежа на компанията през интернет от всяко крайно устройство, което може да го направи. Чрез шлюза за настолни компютри може да се осъществява достъп както до сесийните и виртуалните настолни компютри, така и до отделни приложения (RemoteApps). Комуникацията между крайното устройство и шлюза се осъществява чрез протокола за отдалечен работен плот (RDP), който е тунелиран чрез HTTPS. Инструментът RD Gateway Manager може да се използва и за дефиниране на политики за разрешаване на връзката (CAP) за отделните потребители.

Уеб достъп до отдалечен работен плот

RD Web Access контролира достъпа до отдалечен или виртуален десктоп чрез менюто Start или уеб браузър. Remote Desktop Web Access (Уеб достъп до отдалечен работен плот) създава файла Remote Desktop Protocol (Протокол за отдалечен работен плот), който клиентът използва за достъп до корпоративната инфраструктура чрез уеб.

В Windows Server 2008 R2 тук се предлага и така нареченото филтриране на програми за отдалечени приложения за всеки потребител, с което на лицензиран потребител се предоставя персонализиран, т.е. също ограничен, набор от приложения.

Хост за виртуализация на отдалечен работен плот

Хостът за виртуализация на отдалечени работни места в Microsoft RDS 2012 R2 поддържа сценарии за инфраструктура за виртуални работни места (VDI). Поддържат се два вида виртуални десктопи: Персонални виртуални десктопи, които се назначават на конкретни потребители, или пулове от десктопи, които са по-скоро работни станции, използвани от различни потребители. С RDVH могат да се хостват и Windows-базирани приложения, като се използва Hyper-V.

Лицензиране на отдалечен работен плот

За да се използват услугите за отдалечен работен плот, обикновено е необходим лицензионен сървър. Лицензирането на РД Десктоп управлява необходимите лицензи в инфраструктурата на РДС. Ако клиентът се нуждае от лиценз за достъп - накратко RDS CAL - хостът на сесията го изисква от лицензионния сървър, за да може крайното устройство да получи достъп до сесии или виртуални работни плотове, при условие че е наличен съответният CAL.

Използване на Remote Desktop Services 2012 / 2012 R2 с лиценз за достъп на клиент

Ако сте закупили издание на Microsoft Server версия 2012 или R2 - налично от Wiresoft - то включва два лиценза за достъп за администратори ex works. Те обаче могат да се използват само за административни задачи, но не разрешават на нито един потребител или крайно устройство отдалечен достъп до Отдалечените услуги. Следователно, за да може да използва тези услуги, клиентът се нуждае от един от двата лиценза за достъп - или User CAL или Device CAL. Необходим е и един от двата лиценза за достъп, дори ако се използва софтуер на трети страни.

В Wiresoft ще намерите изгодни оферти за потребителски CAL и CAL за устройства за Remote Desktop Services както за Windows Server 2012, така и за 2012 R2. С CAL за една от двете сървърни системи потребителите могат да имат достъп и до по-стари версии (downgrade), но използването на услугите на по-висока сървърна версия (upgrade) не е разрешено или възможно с него. От друга страна, с CAL за Microsoft Server 2012 потребителите могат да имат достъп и до версията 2012 R2.

Най-важните функции на RDS на Windows Server 2012 R2 RDS CALs

Версията 2012 на Windows Desktop Services предлага и следните допълнителни ключови функции:

 • Изчерпателна поддръжка на няколко монитора
 • Обединяване на RemoteApp, както и на RD Web Access
 • Мащабируем брокер на връзки за сесийни настолни компютри и VDI настолни компютри
 • Широка съвместимост с широк набор от други приложения
 • Оптимизирано ускоряване на растерни изображения за 3D приложения и медийно съдържание, базирано на Microsoft Silverlight и Flash
 • Поддръжка на аудиозаписи и емисии

Лицензи за потребители и лицензи за устройства за достъп до версиите на RDS 2012/R2

Както вече беше споменато, Microsoft предлага два различни вида лицензи за клиентски достъп за Windows Remote Desktop Services 2012 и 2012 R2: User CALs и Device CALs. Те се различават по това, че в първия случай се лицензира потребителят, а във втория случай се лицензира устройството. С един от двата типа CAL само един потребител или едно устройство има право на достъп до услугите за отдалечен работен плот. Прехвърлянето на лиценза за достъп към друг потребител или друго устройство не е разрешено по-късно. По същия начин превключването между двата лиценза - от User CAL към Device CAL и обратно - не е възможно.

По този начин User CAL разрешава на един-единствен конкретен потребител да използва RDS, независимо от крайното устройство, което той използва за тази цел. Това означава, че можете да получите достъп до сървърните услуги на Windows Server 2012 и 2012 R2 от всяко устройство, поддържащо Windows, с User CAL. Няма значение дали това е сървър с Windows или не. Няма значение дали това е настолен компютър на работна станция в офиса или друго крайно устройство, например преносим компютър в домашния офис или лаптоп, използван по време на път.

От друга страна, Device CAL е лиценз, свързан с устройството, който е трайно прикрепен към конкретно индивидуално устройство. Следователно това може да бъде не само настолен компютър в офиса, но и преносим компютър - независимо от това кой го използва. Това означава, че всеки потребител, който е упълномощен да използва лицензираното крайно устройство, може да го използва за достъп до предоставените за него услуги за отдалечен работен плот. Device CAL се изисква и при настройване на сървър на работна група; повече за това по-долу.

Тъй като в повечето компании или организации рядко има само един от двата начина за използване на услугите за отдалечен работен плот на Windows Server 2012 или 2012 R2, препоръчително е да се закупи комбинация от User CALs и Device CALs. Ако имате някакви въпроси относно индивидуалните си изисквания за CAL за Microsoft Remote Desktop Services 2012, не се колебайте да се свържете с нас - ние ще съставим индивидуален лицензионен пакет за вас - включително изгодна оферта.

Конфигуриране на RDS за Windows Server 2012 на сървър на работна група

По принцип всеки съвместим RDS лицензионен сървър може да хоства и лицензи от по-ранни версии на Remote Desktop Services, така че Windows 2012 R2 RDS лицензионен сървър може да използва всички версии до Windows Server 2012 R2, но не и по-висока версия на Remote Desktop Services.

Ако възнамерявате да конфигурирате Remote Desktop Service на сървър на работна група, трябва да използвате Windows PowerShell, за да управлявате ролевите услуги. Трябва също така да имате предвид: За тази цел трябва да използвате Device CAL вместо User CAL. Съществуват и разлики в лицензите за клиентски достъп за потребителите. Следващият списък дава общ преглед на всички разлики между двата типа CAL:

Device CAL

 • RDS Device CAL се присвоява физически на устройството.
 • RDS Device CAL се проследява от лицензионния сървър, независимо от членството в Active Directory
 • До 20% от RDS CAL могат да бъдат отнети
 • Временният RDS CAL е валиден за период между 52 и 89 дни

User CAL

 • RDS User CAL се присвоява на един потребител в Active Directory
 • Този User CAL се проследява от лицензионния сървър и не може да се проследява в рамките на работна група
 • RDS User CAL не могат да бъдат отменяни и не са достъпни временно
 • RDS User CALs могат да бъдат претоварени

Тези данни могат да бъдат променени или актуализирани от Microsoft по целесъобразност.

Попълнете необходимостта от CAL за Microsoft RDS 2012 с Wiresoft

Спестете пари, като закупите CAL за един потребител и едно устройство за Microsoft Remote Desktop Services 2012 и 2012 от Wiresoft! Нашата гама от CAL-и за актуалния софтуер на Windows Server ви позволява да допълните съществуващото си лицензиране с лицензи за клиентски достъп или да преминете към по-висока версия. В Wiresoft можете да се възползвате най-вече от евтините индивидуални лицензи, с които закупувате точно толкова CAL, колкото са ви необходими в действителност. Всички предлагани от нас продукти на Microsoft са с оригинални лицензионни права от европейската зона. Те са неизползвани и идват от компании, които са упълномощени от закона да ги препродават. Те са тествани от Wiresoft за автентичност и пълна функционалност. Много клиенти на Wiresoft могат да потвърдят ползата от закупуването на CAL за Remote Desktop Services 2012 от нас. Моля, свържете се с нас за повече информация.