Chat with us, powered by LiveChat
telephone
Помощ при настройката
+49 69 173261340
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 DEVICE CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

С всяка покупка от Wiresoft вие подкрепяте Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 DEVICE CAL

Готов за незабавна експедиция, срок на доставка 24 часа

  • SW10068
  • R18-04277
  • Постоянно валиден
  • Всички езици
  • EU
P Получавате Бонус точки
ИЗТЕГЛЯНЕ НА СОФТУЕР + ЛИЦЕНЗ
21,90 Лв. * 22,90 Лв. * (4,37% запазено)

с ДДС.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

С всяка покупка от Wiresoft вие подкрепяте Kinderschutzbund.


Вие сте бизнес клиент
или имате правни въпроси?

Аз съм тук за вас.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

ПОДРОБНОСТИ  
Количество 1x Device CAL
Система  Сървър на Windows 
CAL Устройство CAL
Обхват на доставката Право на ползване
Продължителност Неограничен
Езици Всички езици
Терминален сървър не е съвместим(вижте RDS CAL )


За да може да се използват и двете функции, налични във версиите на Microsoft Windows Server 2012 - които се предлагат от Wiresoft в изданията Standard и Datacenter - е необходим лиценз за клиентски достъп в допълнение към съответния лиценз за сървър за крайно устройство: Windows Server 2012 Device CAL. Това дава на регистрирания компютър с Windows (компютър, лаптоп, таблет) съответните права за достъп, които след това могат да се използват и от служителите на свой ред.

За допълнителни въпроси относно продукта, моля, свържете се с нашата служба за обслужване на клиенти.

Информация за продукта "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 DEVICE CAL"

Закупуване на използвани лицензи за устройства за Microsoft Windows Server 2012

За да може да се използват и двете функции, налични във версиите на Microsoft Windows Server 2012 - които се предлагат от Wiresoft в изданията Standard и Datacenter - е необходим лиценз за клиентски достъп в допълнение към съответния лиценз за сървър за крайно устройство: Windows Server 2012 Device CAL. Това дава на регистрирания компютър с Windows (персонален компютър, лаптоп, таблет) съответните права за достъп, които след това могат да се използват алтернативно от служителите.

Това е така, защото в управлението на лицензите на Microsoft сървърният лиценз за Windows Server 2012 е отделен от лиценза за достъп, така че тези права за използване трябва да бъдат придобити допълнително под формата на лиценз за устройство. Само крайно устройство, регистрирано по този начин, има право на достъп до функциите на Windows Server.

Лицензите за устройства за Windows Server 2012 се предлагат от Wiresoft на разумна цена като използван софтуер. Използваните лицензи за достъп до софтуер не се различават от съпоставимите неизползвани лицензи от програмата за лицензиране на обеми на Microsoft - които също вече не са налични там. Освен това тук могат да бъдат закупени лицензите за лицензиране на използвани устройства, като се започне с един лиценз за клиентски достъп - това позволява гъвкаво лицензиране на крайни устройства, които имат достъп до Windows Server 2012, в зависимост от нуждите. Лицензът за устройство на Windows Server 2012 може да се използва и за използване на услугите на сървър, оборудван с лиценз за Windows Server 2012 R2.

Използвани лицензи за устройства за използване на всички услуги на Windows Server 2012

С Device CALs, предлагани от Wiresoft като използван софтуер за версията Windows Server 2012, наследник на Windows Server 2008 R2, данните са достъпни и в облака чрез съответното крайно устройство и т.н. - повече за това ще намерите по-долу.

Преглед на функционалностите, налични с Device CAL за Windows Server 2012/R2 в изданията Datacenter и Standard

Microsoft Windows Server 2012 е наследникът на Windows Server 2008 R2 и сървърната версия на Windows 8. Той се различава преди всичко с пълното преработване на мениджъра на задачите, при което работещите приложения се разделят на категории, а неактивните се спират за по-добра производителност. Windows Server 2012 включва актуализирана версия на Hyper-V - платформата за виртуализация за мащабируеми виртуални комутатори, с Hyper-V Replica за разпределяне на виртуални сървъри между множество хостове, както в стандартното издание, така и в изданието за центрове за данни.

Версията на сървъра 2012 R2 добавя и функции като зареждане на виртуални машини с UEFI, по-бърза миграция в реално време и възможност за разширяване до множество сайтове, както и автоматично активиране на Windows във виртуални машини от второ поколение. NTFS е допълнена с новата файлова система ReFS - особено за съхранение на файлове в сървъри. Поддръжката на SMB 3 осигурява по-бърз и по-стабилен достъп до споделените файлове, както и функции за ускоряване, като RDMA или използване на паралелни TCP връзки между клиент и сървър чрез SMB Multichannel. В допълнение към насоките за сигурност на Active Directory, Dynamic Access Control регулира достъпа до файлове, PowerShell 3.0 също така позволява конфигуриране чрез уеб браузър с Web Access, както и директно изпълнение на Windows Workflow Foundation.

Лицензите за устройства за Windows Server 2012 могат да се използват и за версията Windows Server 2012 R2

За разлика от други версии на Windows Server, лицензът за устройства за Windows Server 2012 може да се използва и за следващата по-висока версия - Windows Server 2012 R2 - която съдържа някои подобрения и разширения.

Wiresoft предлага и двете сървърни версии на използвания софтуер в изданията Standard и Datacenter; те се различават по различната степен на виртуализация.

Управление на лицензи на Microsoft с CAL

Успоредно с пускането на Windows Server 2012 Microsoft адаптира и модела си за лицензиране: В зависимост от избраното издание сървърът може например да бъде лицензиран за ядра, като в този случай не са необходими допълнителни лицензи за устройства, или за самия сървър, като в този случай са необходими допълнителни лицензи за клиентски достъп. Този модел на лицензиране на достъпа с CAL често е по-евтината алтернатива за малки и средни предприятия.

Кои типове CAL са налични за изданията Windows Server 2012 Standard и Datacenter?

За лицензиране на клиентски достъп за Windows Server 2012 са налични два типа CAL:

  • CAL за устройство за Windows Server 2012 - за едно крайно устройство (напр. компютър, лаптоп, таблет)
  • Лиценз за потребители за Windows Server 2012 - за един потребител

Както беше споменато по-горе, лицензът за Windows Server трябва да бъде допълнен с такива лицензи за устройства или лицензи за потребители, за да могат да се предоставят съответните права за достъп. CAL-ите не съдържат никакъв софтуер, освен права за достъп за средата клиент/сървър на Windows Server 2012/R2.

Какви са разликите между лицензите за устройства и лицензите за потребители за Windows Server 2012?

Лицензите за устройства се различават от лицензите за потребители за Windows Server 2012 само по формата, в която се предоставя разрешението за достъп до Windows Server: Device CAL дава на определено крайно устройство, поддържащо Windows, права за достъп до сървъра и наличните услуги и данни; всеки служител, който има достъп до това крайно устройство, може да го използва за тази цел; например този компютър може да се използва последователно при работа на смени. Ако не става въпрос за стационарен компютър на работното място, а за лаптоп или таблет, тогава сървърните услуги могат да се използват и самостоятелно на място, например по време на път или в домашния офис.

От друга страна, в работна ситуация, в която повечето потребители използват последователно различни крайни устройства, User CAL предлага повече възможности.

Наличност и ценово предимство на използвани лицензи за устройства за Windows Server 2012 издания Standard и Datacenter

За много компании и организации, които не използват най-новата версия на Windows Server, например по финансови причини, използваните CAL за устройства са не само икономично решение за снабдяване на крайните устройства с лиценз за достъп до сървър за Windows Server, но и възможност да продължат да използват по-стари версии на CAL, които вече не се предлагат от Microsoft и дистрибуторите. В този случай използваният софтуер от Wiresoft е подходящо решение, например за допълване на съществуващите лицензи за достъп за крайни устройства.

В следващия преглед ще намерите обобщение на всички предимства и специални характеристики на използваните Device CALs.

Как могат да се използват използваните лицензи за устройства за Windows Server 2012 в изданията Standard и Datacenter?

С използвания лиценз за устройства са налични различните опции за мащабиране на изданията Windows Server 2012 Standard и Datacenter, т.е.: С лиценз за устройства за изданието Standard може да се използва и изданието Datacenter на Windows Server 2012 или R2 - но тогава е налична само типичната функционалност Standard. С Device CAL за Datacenter Edition и неговия разширен обхват достъпът до Windows Server 2012/R2 в Standard Edition също е възможен, но е налична само неговата ограничена функционалност.

При лицензите за достъп до устройства за Windows Server 2012 обърнете внимание и на съвместимостта на версиите

Лицензът за устройство за Windows Server 2012 разрешава достъп до Windows Server 2012, както и до следващата по-висока версия 2012 R2, но не включва права за достъп до по-високи версии на сървъра, като например 2016, така че не включва надграждане. Могат да се използват по-стари версии на Windows Server, например 2008 или 2008 R2 (понижаване).

Затова при закупуване на лицензи за устройства за Windows Server 2012 Edition трябва да обърнете внимание и на съвместимостта между съществуващия лиценз за Windows Server и избраните лицензи за клиентски достъп.

Какво още трябва да се има предвид при използването на използван лиценз за устройства за Windows Server 2012?

Условията на лиценза на Microsoft се прилагат и за използваните CAL на устройства: Щом определено крайно устройство бъде регистрирано с Device CAL за Windows Server 2012, този лиценз за клиентски достъп вече не може да бъде прехвърлян на друго устройство. Освен това е принципно изключено да се променя типът на CAL и по този начин да се използва CAL на устройство като CAL на потребител, за да се регистрира лично служител.

Тези разпоредби за управление на лицензите на Microsoft имат за цел, наред с другото, да предотвратят неоторизиран достъп до лицензирания Windows Server 2012, което е предназначено за по-добра защита на данните, както и за сигурността на комуникацията в дадена компания.

Използване на използвани лицензи за устройства за Microsoft Windows Server 2012

В зависимост от организацията или компанията двата вида лицензи за клиентски достъп предлагат както по-гъвкави възможности за използване, така и по-рентабилно лицензиране. За да се избере подходящият тип CAL, освен необходимия брой лицензирани служители, решаващо значение има и броят на крайните устройства, използвани за достъп до Windows Server. CAL-ите за устройства предлагат по-голямо предимство, особено ако различни потребители редовно използват определено крайно устройство - дори локално независимо - за достъп до услугите на Windows Server 2012.

Затова най-добрата предпоставка за закупуване на употребявани CAL е точното познаване на типичните работни процеси. В описаната примерна ситуация лицензирането с използвани CAL на устройства е по-изгодно и следователно по-рентабилно, тъй като трябва да се закупят по-малко лицензи за достъп на клиенти. Екипът на Wiresoft с удоволствие ще ви посъветва по този въпрос.

Какво представлява лицензът за лиценз на устройство, използван от Wiresoft за Microsoft Windows Server 2012?

Употребяваните лицензи CAL за устройства за Windows Server 2012 се предлагат от Wiresoft поотделно, като не се прилагат обичайните лицензионни скали на Microsoft; иначе употребяваният софтуер не се различава от новите лицензи по никакви недостатъци или ограничения - защото софтуерът по принцип не може да се износи.

Откъде идват използваните CAL за устройства за Windows Server 2012 от Wiresoft?

Използваните лицензни лицензи за устройства за Windows Server 2012, предлагани от Wiresoft, са оригинални лицензи и част от лиценз за обем на устройство от лицензионната програма на Microsoft, които компанията е закупила и след това продала на Wiresoft. След закупуване на лицензите за цели обеми могат да бъдат разделени на единични лицензи; получените CAL за едно устройство се наричат използван софтуер и могат да се използват като нов лиценз за регистрация на крайно устройство.

Използван софтуер със сигурност на купувача - също и за Device CALs за Windows Server 2012

При закупуване на употребяван софтуер на Wiresoft - независимо дали става въпрос за Device CAL за Windows Server 2012 или други CAL - нашите клиенти имат същите предимства, както при закупуването на нови лицензи: Лицензите CAL за използвани устройства също така предлагат сигурност на купувача с незабавно изтегляне след завършена покупка и незабавно активиране на лиценза с помощта на валиден лицензен ключ за обем.

Законно ли е закупуването и използването на използвани лицензи за устройства за Windows Server 2012?

Клиентите на Wiresoft могат да бъдат сигурни, че не нарушават никакви законови разпоредби не само при закупуване, но и при използване на използвани лицензи за устройства за Windows Server 2012 с крайно устройство: Използваните лицензи CAL за устройства за Windows Server 2012, предлагани в магазина на Wiresoft, както и други лицензи за клиентски достъп, идват от лицензионния списък на компаниите. Следователно търговията с използвани CAL-и на устройства, както и тяхното използване, се основават на валидна съдебна практика, която изрично позволява и двете; този факт е потвърден отново и отново от няколко съдебни решения. Употребяваният софтуер от Wiresoft се характеризира и с пълното доказване на всички купувачи чрез одитна сигурност!

Предимства на Device CALs за Windows Server 2012 като използван софтуер накратко

Използваните CAL за устройства от Wiresoft се предлагат не само на ниски цени за Windows Server 2012, но и като лицензи за достъп за по-нови и по-стари версии на сървърни програми в магазина - това важи и за друг сървърен софтуер на Microsoft, както и за съответните клиентски лицензи за достъп.

Това ви дава възможност да допълвате по-старите софтуерни инвентаризации с използвани CAL от Wiresoft, като по този начин избягвате проблеми със съвместимостта при паралелно използване на различни версии на софтуера, което в крайна сметка може да доведе до избягване на разходите за закупуване на нов хардуер.

Освен това лицензирането с използвани CAL на устройства премахва обичайната скала за лицензиране, което означава, че можете да закупите само точно толкова лицензи за достъп, колкото съответства на действителните ви нужди при използване на услугите на Windows Server.

В софтуерния магазин на Wiresoft за употребяван софтуер ще намерите Device CALs за изданията на Windows Server 2012, които също са налични, както и съответните User CALs. Офертата за използван софтуер на Wiresoft включва и много други софтуерни програми на Microsoft - с всички описани предимства. Ако имате някакви въпроси относно лицензирането с Device CALs за MS Windows Server 2012 или друг продукт на Microsoft, моля, не се колебайте да се свържете с нас чрез чат, имейл или телефон.

Допълнителни връзки към "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 DEVICE CAL"
Отзиви на клиенти за "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 DEVICE CAL"
Напишете преглед
Отзивите ще бъдат активирани след проверка.

Полетата, отбелязани с *, са задължителни.

Запознах се с разпоредбите за защита на данните.

Категории