Chat with us, powered by LiveChat
telephone
Помощ при настройката
+49 69 173261340
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 DEVICE CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

С всяка покупка от Wiresoft вие подкрепяте Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 DEVICE CAL

Готов за незабавна експедиция, срок на доставка 24 часа

 • SW10074
 • R18-05767
 • Постоянно валиден
 • Всички езици
 • EU
P Получавате Бонус точки
ИЗТЕГЛЯНЕ НА СОФТУЕР + ЛИЦЕНЗ
40,90 Лв. * 43,90 Лв. * (6,83% запазено)

с ДДС.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

С всяка покупка от Wiresoft вие подкрепяте Kinderschutzbund.


Вие сте бизнес клиент
или имате правни въпроси?

Аз съм тук за вас.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

ПОДРОБНОСТИ  
Количество 1x Device CAL
Система  Сървър на Windows 
CAL Устройство CAL
Обхват на доставката Право на ползване
Продължителност Неограничен
Езици Всички езици
Терминален сървър не е съвместим(вижте RDS CAL )


За Standard или Datacenter Edition на Microsoft Windows Server 2019, в допълнение към лицензите за сървърните ядра, се изисква и лиценз за клиентски достъп за всяко крайно устройство, чрез което ще се осъществява достъп до услугите на сървъра: За тази цел има Windows Server 2019 Устройство CALс който регистрираният за тази цел конкретен компютър (персонален компютър, лаптоп и т.н.) получава съответните права за достъп.

За допълнителни въпроси относно продукта, моля, свържете се с нашата служба за обслужване на клиенти.

Информация за продукта "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 DEVICE CAL"

Купете Device CAL за Microsoft Windows Server 2019 използван

За Standard- или Datacenter издание на Microsoft Windows Server 2019, в допълнение към лицензите за сървърните ядра, се изисква и лиценз за клиентски достъп за всяко крайно устройство, чрез което ще се осъществява достъп до услугите на сървъра: За тази цел има Windows Server 2019 Device CAL, който дава на регистриран за тази цел конкретен компютър (PC, лаптоп и т.н.) съответните права за достъп.

Основните лицензи за Windows 2019 Server Standard или Datacenter не включват потребителски права, така че те трябва да бъдат закупени отделно под формата на Device CAL, като всеки потребител, който е упълномощен да използва оборудваното с него крайно устройство, може след това да го използва за достъп до сървъра Windows.

Употребяваните лицензи за достъп до устройства за Windows Server 2019 не само се предлагат от Wiresoft на по-ниска цена от лицензите за клиентски достъп, предлагани като нови в търговията със софтуер, но и се предлагат поотделно, а не на бройки. Тези използвани лицензи за достъп до устройства имат същата функционалност като лицензите за достъп до клиентски устройства за Windows Server 2019, налични в официалната програма на Microsoft за лицензиране на обеми.

Използване на всички функции на MS Windows Server 2019 с използван лиценз за устройство

Windows Server 2019 е базиран на Windows 10 и предлага в Standard- както и в изданието Datacenter - много нови функции, особено за използване на базирани в облака приложения. Интегрираната софтуерно дефинирана мрежа (SDN) предлага възможности не само за централно конфигуриране на физически мрежови устройства, като маршрутизатори и комутатори, но и на виртуални мрежови устройства, като шлюзове, включително динамично управление. Също така, с Windows Server 2019 е възможно да се свързват две мрежи, което ги прави почти безпроблемно свързани. Други интересни функции, които също са достъпни за потребителите с Used Device CAL, включват:

 • Криптирани мрежи и Datagram Transport Layer Security (DTLS) за сигурно криптиране във виртуални мрежи
 • Хиперконвергираната инфраструктура (HCI) намалява сложността и опростява внедряването на ИТ инфраструктурата
 • Оптимизирано използване на Linux с виртуални машини с щит
 • Контейнерни услуги Kubernetes
 • Разширена защита от заплахи за ранно откриване на атаки и защита на чувствителни данни
 • Storage Spaces Direct осигурява обединяване на локални сървърни хранилища на данни във виртуален клъстер
 • Реплика за съхранение намалява загубата на данни на ниво файлова система
 • Подготвеността за бедствия също така свежда до минимум времето за престой

Най-важните факти за лицензите за използвани устройства за Windows Server Standard- и Datacenter-Edition 2019 накратко

Дори и като използван софтуер, лицензът за устройство от Wiresoft има същите опции за достъп, за да може да използва функциите, налични в двете издания на Windows Server 2019: Това предлага на малките и средните компании и организациите евтина алтернатива за снабдяване на служителите с лицензи за достъп до Windows Server за крайни устройства, също и защото позволява персонализирано лицензиране.

Информация за лицензирането на Windows Server 2019 с CAL-и

За изданията Standard и Datacenter управлението на лицензите на Microsoft предлага алтернативна възможност за лицензиране на Windows Server 2019 по отделни ядра/процесорни ядра; по този начин това трябва да се допълни с лицензиране на крайни точки (или потребители) или. Тъй като тези лицензи за достъп, включени в лиценза за сървъра, са предназначени изключително за администратори, а не за типичното използване на услугите на сървъра Windows, за това всяко отделно крайно устройство изисква съответен лиценз за достъп (Device CAL). Този Device CAL трябва да съответства на идентична или по-висока версия на сървъра Windows- повече подробности за сценариите по-долу.

Следователно само този лиценз за достъп до клиент, специфичен за устройството, дава право на потребителя да използва функциите на сървъра Windows на версия 2019 на крайно устройство с поддръжка на Windows. Освен правата за достъп за средата клиент/сървър на Windows Server 2019, CAL не съдържа друг софтуер, който трябва да бъде инсталиран преди това.

Какви са предимствата на лицензите за устройства за Windows Server 2019 Standard- и Datacenter издание?

На първо място, лицензирането на базата на CAL на Windows Server 2019 позволява гъвкаво и основано на нуждите управление на правата за въпросните компютри. Особено използваните лицензи за достъп до устройства предлагат на малките и средните предприятия по-икономична алтернатива за използване на услугите на сървъра Windows: Това е така, защото тук няма ограничения, свързани с мащаба, така че лицензите за клиентски достъп трябва да се закупят само за толкова служители, колкото са действително необходими. Моделът на лицензиране на Microsoft предлага общо два вида CAL за Windows Server 2019:

 • Лиценз за устройство за Windows Server 2019: той дава права за достъп до сървъра на специално устройство за крайна точка (компютър, лаптоп, таблет, телефон)
 • User CAL за Windows Server 2019: това дава права за достъп до сървъра на специален потребител

Възможно е също така да се използват паралелно CAL на потребителя и CAL на устройството.

Моля, обърнете внимание на съвместимостта на версиите за лицензите за устройства за Windows Server 2019!

Лицензът за устройство за Windows Server 2019 не само предоставя на крайното устройство правата за достъп до Windows Server 2019, но включва и достъп до по-стари версии, като например 2016 (понижаване). Това дава на лиценза за устройства на сървъра 2019 предимство пред по-старите версии на лиценза за устройства, които се отнасят за предишна версия на Windows Server 2019, тъй като такава версия не може да се използва за достъп до Windows Server версия 2019 (надстройка). Въпреки че в момента няма по-нови лицензи за устройства за Windows Server от версията за 2019 г., винаги трябва да се внимава лицензът за сървър и лицензът за клиентски достъп да са съвместими.

Какво още е важно при лицензирането на Windows Server 2019 с използван лиценз за устройство CAL?

Както беше споменато по-горе, лицензът за достъп до устройството винаги предоставя права за достъп до Windows Server 2019 само на едно крайно устройство (устройство). След като регистрацията на лиценза за достъп до устройството приключи точно на това устройство, лицензът вече не може да се прехвърля на друг компютър. Също така не е възможно да се промени типът CAL и да се използва CAL на устройство като CAL на потребител. Въпреки това е разрешено паралелно използване на лицензи за устройства и лицензи за устройства за използване на Windows Server 2019.

Тези разпоредби на системата за лицензиране на Microsoft CAL имат за цел да предотвратят неправомерен достъп до Windows Server 2019. По този начин те осигуряват по-голяма сигурност за компанията и нейните данни, тъй като нелицензираните крайни точки или тези на трети страни нямат достъп до данните.

Какви са разликите между Device CAL и User CAL за Windows Server 2019?

По отношение на функционалността лицензът за устройство за Windows Server 2019 обикновено не се различава от лиценза за потребител. Въпреки това всеки от тях предлага типични предимства, дължащи се на вида достъп до сървъра Windows: Тук роля играят броят на работните станции в компанията, както и работният процес, при който се осъществява достъпът до сървъра Windows: В някои МСП няколко служители се редуват да използват едно крайно устройство, например при работа на смени, за достъп до сървъра Windows, докато в други работни среди потребителите се редуват да използват напълно различни крайни устройства за тази цел.

Следователно едно крайно устройство, което може да работи с Windows, разрешено от лиценза за устройство, може да се използва за достъп до сървъра от всички служители, които имат възможност или разрешение за това: Ако лицензираното крайно устройство е мобилен лаптоп или таблет, съответният служител може да получи достъп до сървъра Windows и самостоятелно - например по време на път или вкъщиOffice. Следователно Device CAL може да се използва и в движение.

Заключение за CAL на устройствата

Така че кой тип лиценз за клиентски достъп за Windows Server 2019 в дадена компания предлага повече предимства при използване, се различава в отделните случаи. Броят на служителите, използващи сървъра Windows, във връзка с преобладаващия тип достъп чрез съществуващите крайни устройства, играе роля тук: щом мнозинството от тях използват последователно определено мобилно крайно устройство или самостоятелно устройство за достъп до сървъра Windows, Device CAL предлага повече предимства.

Следователно дали лицензът за устройство за Windows Server 2019 предлага повече възможни приложения от лиценза за потребител се определя от типичния работен процес на компанията във всеки отделен случай. Познаването на тази информация трябва да е в основата на избора на CAL при закупуването на подходящи лицензи за клиентски достъп за Windows Server 2019.

Използвани лицензи за устройства за Microsoft Windows Server 2019 също се предлагат от един лиценз в онлайн магазина на Wiresoft

Използваните CAL за устройства за Windows Server 2019 се предлагат в онлайн магазина на Wiresoft само от един лиценз за клиентски достъп - следователно не се прилагат никакви изисквания за лицензиране на обема на Microsoft. Маркирането на CAL като "използван" не означава някакви общи недостатъци в използваемостта, не само защото софтуерът по принцип не може да се износи.

Информация за лицензите за устройства за Windows Server 2019 като използван софтуер - от Wiresoft

Всички Device CALs за Windows Server 2019, предлагани втора ръка в Wiresoft, са оригинални лицензи за достъп на служители, тъй като се предлагат и в рамките на лицензионната програма на Microsoft; за разлика от тях те са били част от лиценз за обем на устройство за Windows Server 2019, който съответният предишен купувач, обикновено компания, е притежавал за първи път. Лицензите за достъп до устройството, които не са били необходими на последния, или целият лиценз за обем на устройството са били препродадени на Wiresoft, като лицензът за обем е бил разбит на отделни лицензи. Получените в резултат на това индивидуални лицензи за достъп до устройства се наричат използван софтуер. Въпреки обозначението им като "използвани лицензи", тези лицензи за устройства CAL могат да се използват напълно за достъп до Windows Server 2019, тъй като не се различават от лиценз за достъп, който никога не е бил използван, нито по ограничения във функционалността, нито по полезния си живот.

Използван софтуер на Device CALs за Windows Server 2019 с гаранция за купувача

Лицензите за устройства за Windows Server 2019 като използван софтуер не само предлагат на клиентите на Wiresoft достъпна алтернатива за лицензиране на сървъри Windows, но също така са сигурни и законни! Всеки отделен Device CAL за Microsoft Windows Server 2019 предоставя на вас, клиента, обичайната гаранция на купувача за незабавно изтегляне, включително незабавно активиране на лиценза с включения лицензен ключ за обем.

Законно ли е купуването и използването на използван лиценз за устройство за Windows Server 2019?

Лицензите за устройства за Windows Server 2019, както и всички други лицензи за достъп, които можете да закупите от Wiresoft, идват от съответния лицензен списък на дадена компания или организация. Поради тази причина както продажбата, така и закупуването на CAL са предмет на валидна юрисдикция, която изрично разрешава търговията с използван софтуер на Microsoft и различни съдебни решения също ясно потвърждават това.

За вас като клиент закупуването на употребявани лицензи за устройства за Windows Server 2019, а също и тяхното използване, предлага правна сигурност, тъй като нито Wiresoft, нито вие като купувач или потребител нарушавате законови разпоредби. Употребяваните CAL от Wiresoft са също така надеждни за одит благодарение на пълните доказателства за всички предишни купувачи в допълнение!

Обобщение на предимствата на Wiresoft при закупуване на използвани лицензи за устройства за Windows Server 2019

Употребяван софтуер в Device CALs за Windows Server 2019 от Wiresoft ви предлага евтина алтернатива на много оферти от други доставчици на софтуер - това важи и за други лицензи за достъп

Както вече беше посочено, няма и ограничения за минимален брой лицензи за устройства, които трябва да бъдат закупени в момента на покупката, така че не се прилагат никакви потенциални негъвкави нива на лицензите за достъп на клиенти. Това също така позволява на клиентите на Wiresoft да намалят разходите за лицензиране на достъпа до сървъра, тъй като те лицензират само действителното използване на услугите на сървъра Windows.

В онлайн магазина на Wiresoft, освен използваните лицензи за достъп до софтуер за Device CALs за Windows Server 2019, можете да намерите и User CALs - а също и клиентски лицензи за достъп за други версии на Windows Server, както и други лицензи за сървърен софтуер, включително необходимите лицензи за достъп за всеки от тях. По този начин можете да допълните софтуерния си инвентар в други области на ниска цена с употребявани лицензи от Wiresoft, като по този начин избегнете допълнителни разходи за нов хардуер, както и проблеми със съвместимостта, които могат да бъдат причинени от несъвместими версии на софтуера.

В допълнение към лицензите за устройства и сървърния софтуер можете да намерите и други софтуерни продукти на Microsoft в софтуерния магазин на Wiresoft - с всички предимства, които предлага използваният софтуер на Wiresoft. Ако имате някакви въпроси относно лицензите за устройства за Windows Server 2019 или друг продукт на Microsoft, не се колебайте да използвате нашите експертни съвети чрез чат, имейл или телефон.

Допълнителни връзки към "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 DEVICE CAL"
Отзиви на клиенти за "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 DEVICE CAL"
Напишете преглед
Отзивите ще бъдат активирани след проверка.

Полетата, отбелязани с *, са задължителни.

Запознах се с разпоредбите за защита на данните.

Категории