Chat with us, powered by LiveChat
telephone
Помощ при настройката
+49 69 173261340
 
MICROSOFT SQL SERVER 2019 DEVICE CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

С всяка покупка от Wiresoft вие подкрепяте Kinderschutzbund.

MICROSOFT SQL SERVER 2019 DEVICE CAL

Готов за незабавна експедиция, срок на доставка 24 часа

 • SW10158
 • 359-06865
 • Постоянно валиден
 • Всички езици
 • EU
P Получавате Бонус точки
ИЗТЕГЛЯНЕ НА СОФТУЕР + ЛИЦЕНЗ
205,90 Лв. * 227,90 Лв. * (9,65% запазено)

с ДДС.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

С всяка покупка от Wiresoft вие подкрепяте Kinderschutzbund.


Вие сте бизнес клиент
или имате правни въпроси?

Аз съм тук за вас.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

ПОДРОБНОСТИ  
Количество 1x Device CAL
Система  SQL Server 
CAL Device CAL
Обхват на доставката Идентификатор на лиценза + Код за идентификация 
Време за изпълнение Неограничен
Езици Всички езици


За да може да се използват функциите, предлагани от Microsoft SQL Server 2019, потребителят трябва да има съответния лиценз за клиентски достъп - например SQL Server 2019 Device CAL; това съдържа правата за достъп за едно регистрирано крайно устройство. Това е така, защото лицензът за сървър на SQL 2019 за изданието Standard във варианта Server/CAL сам по себе си не съдържа никакви потребителски права; те трябва да бъдат закупени отделно, например под формата на лиценз за достъп за крайно устройство. Този Device CAL дава разрешение за достъп до сървъра само на компютъра, който е оборудван с него.

За допълнителни въпроси относно продукта, моля, свържете се с нашата служба за обслужване на клиенти.

Информация за продукта "MICROSOFT SQL SERVER 2019 DEVICE CAL"

Лицензи за устройства за SQL Server 2019 като използван софтуер

За да може да използва функциите, предлагани от Microsoft SQL Server 2019, потребителят задължително се нуждае от съответния лиценз за клиентски достъп - например SQL Server 2019 Device CAL; той съдържа правата за достъп за едно регистрирано крайно устройство. Това е така, защото лицензът за SQL 2019 Server за изданието Standard във варианта Server/CAL сам по себе си не съдържа никакви потребителски права; те трябва да бъдат закупени отделно, например под формата на лиценз за достъп за крайно устройство. Този лиценз за устройство дава разрешение за достъп до сървъра само на компютъра, който е оборудван с него.

Като употребяван софтуер, лицензите за устройства на SQL Server 2019 от Wiresoft имат не само голямото предимство, че се предлагат и поотделно, но и че са на по-ниска цена от сравнимите оферти на обичайните доставчици на лицензи. Те имат същите функционалности като лицензите за достъп до клиентски устройства за SQL Server 2019, които се предлагат чрез официалната програма на Microsoft за лицензиране на обеми.

Получете всички предимства на MS SQL Server 2019 с употребяван лиценз за устройство

В момента SQL Server 2019 е най-новата версия на платформата за бази данни на Microsoft. Фирмите, които използват системи за планиране на ресурсите на предприятието, ERP софтуер или CRM системи, могат да използват всички важни функции на тази мощна система за управление на релационни бази данни.

В зависимост от изданието SQL Server 2019 включва освен възможността за клъстериране (групово разпределение) на данните и функции за наблюдение за систематичното им събиране по време на обработката на целеви заявки към базата данни. С лиценза за устройства на SQL Server 2019 потребителите на специално крайно устройство се възползват от всички предимства, предлагани от Intelligent Query Processing за ускорени заявки за по-големи обеми данни, както и от новата функция Big Data Cluster с инструменти за машинно обучение и PolyBase за оптимизирана обработка на заявки на Transact-SQL от външни източници на данни.

Други функции на SQL Server 2019:

 • Always Encrypted сигурно криптира данните - както на клиента, така и на СУБД
 • Интелигентната обработка на заявките оптимизира заявките за големи масиви от данни
 • Intelligent Performance осигурява по-висока скорост на изпълнение на операциите с бази данни
 • Снимки на базата данни документират потенциални несъответствия
 • Статистиката за плана на последната заявка предоставя актуални данни за заявките
 • Инфраструктура за профилиране на леки заявки, активирана по подразбиране
 • Ускорено възстановяване на бази данни за по-бързо възстановяване на бази данни след рестартиране или връщане на транзакция

Разрешения за ползване на устройства за SQL Server 2019 Standard издание

Дори и с използван лиценз за устройство от Wiresoft можете да използвате напълно обичайните функционалности и услуги на SQL Server 2019 Standard-Edition: Малките и средните компании могат да се възползват по-специално от опцията за лицензиране на сървър/CAL, която се състои от лиценз за сървър и различен брой лицензи за достъп (Client Access Licenses) за устройства.

Модел на лицензиране за SQL Server 2019 със сървърни лицензи плюс CAL

Възможността за лицензиране на SQL Server 2019 плюс Device CALs се извършва съгласно условията, определени от Microsoft - този модел на лицензиране се нарича Server/CAL лицензиране. По този начин управлението на лицензите на Microsoft прави разграничение между лицензирането на сървърите и това на отделните крайни устройства или потребители. Всеки сървър, на който се изпълнява инстанция на SQL Server, първо изисква Standard Server License 2019. За достъп до лицензирания SQL Server допълнително се изисква отделен лиценз за достъп(Device CAL) на идентична или по-висока версия на сървъра за всяко специално крайноустройство.

Само лицензът за устройство дава право на устройството да използва функциите на SQL Server от версия 2019. Лицензът за клиентски достъп за крайни устройства не съдържа никакъв допълнителен софтуер, който трябва да се инсталира, а само права за достъп в средата клиент/сървър за SQL Server 2019.

За лицензи за устройства към SQL Server 2019 трябва да се вземе предвид съвместимостта на версиите

Лицензът за устройство за SQL Server 2019 дава право на достъп и до SQL Server 2017 или по-стара версия (понижение). Обратният случай на използване на Device CAL на по-стара версия на SQL Server, например 2016, за достъп до по-висока версия на SQL Server, например 2019, обаче не е възможен. Затова трябва да се уверите, че разполагате с правилната версия на лицензите за устройства, когато използвате SQL Server 2019.

Защо има лицензи за клиентски достъп за изданието SQL Server 2019 Standard?

За Standard-изданието на SQL Server 2019 Microsoft предлага по избор лицензиране на базата на CAL за устройства (крайни точки), наред с други. Лицензирането на достъпа до сървъра чрез Device CAL е по-икономично, особено за малки и средни предприятия, чийто SQL Server има по-ниска производителност, но е достатъчен за нуждите им. За този тип използване на SQL Server 2019 лицензионният модел на Microsoft предлага два различни типа CAL:

 • SQL Server 2019 Device CAL: дава права за достъп до сървъра на специално крайно устройство (компютър, лаптоп, маса, мобилно устройство)
 • Лиценз за потребител на SQL Server 2019: този лиценз предоставя на специален потребител права за достъп до сървъра

Закупуването например на лицензи за клиентски достъп на няколко устройства, за да се използват функциите на SQL Server, обикновено е по-евтино от лицензирането на сървъра по ядра.

Какви са спецификите на лицензирането с Device CAL за SQL Server 2019?

Device CAL е лиценз, който дава на определено крайно устройство (устройство) права за достъп до SQL Server 2019. Не е възможно впоследствие да се променя това крайно устройство, посочено при първоначалната регистрация, нито да се променя типът на присвояване - от Device към User CAL. Тези ограничения имат за цел да предотвратят злоупотребата с CAL и да осигурят по-голяма сигурност, тъй като неоторизирани или чужди потребители нямат достъп до сървъра на компанията.

Какви са предимствата на лиценза за устройство за SQL Server 2019?

По отношение на функционалността няма съществена разлика между лиценза за клиентски достъп, базиран на крайни точки, и този за потребители. Съответните предимства са показани чрез вида на типичните достъпи до SQL Server. Компаниите, използващи SQL Server, обикновено се различават по броя или вида на работните станции, използвани за общи работни процеси: Например в някои проекти няколко служители могат да споделят един компютър или да го използват на смени, докато в друга работна среда един и същ потребител редовно използва напълно различни крайни устройства за достъп до SQL Server.

Чрез обвързване на лиценза за устройство за SQL Server 2019 изключително с конкретна крайна точка, поддържаща Windows, а не с потребител, който да използва правото на достъп до SQL Server, възникват различни видове използване в зависимост от типа: Ако става въпрос за мобилно крайно устройство, например лаптоп, съответният потребител може да получи достъп до SQL Server чрез него не само в рамките на компанията, например на работното място, но и извън нея - например на друго място в компанията или у дома-Office. При персоналните компютри достъпът естествено винаги се осъществява на едно и също място.

Заключение

Така че кой тип CAL за SQL Server 2019 предлага повече възможности за внедряване в дадена организация се различава в зависимост от преобладаващия сценарий на използване. Решението за вида на лицензиране на клиентския достъп трябва да бъде взето преди покупката, тъй като, както вече беше споменато, лицензът за устройство за SQL Server не може да бъде променен впоследствие на лиценз за потребител или обратното.

Роля играе не само броят на служителите, но и основният начин, по който се използват крайните устройства: Ако много служители използват един и същ компютър за достъп до SQL Server, независимо дали е вътрешен, външен или мобилен, тогава лицензирането с Device CAL предлага повече предимства. Следователно лицензите за устройства са подходяща форма на лицензиране, когато няколко служители редовно имат достъп до SQL Server последователно чрез едно крайно устройство.

Купете Device CAL за Microsoft SQL Server 2019 само от един лиценз в онлайн магазина на Wiresoft

Лицензите за устройства за SQL Server 2019 се предлагат в онлайн магазина на Wiresoft от само един потребителски лиценз - офертата като използван софтуер е значително по-евтина от подобен нов лиценз, без състоянието "използван" на лиценза да означава някакви недостатъци по отношение на използваемостта, тъй като софтуерът не може да се изхаби.

Какви са използваните лицензи за устройства за SQL Server 2019?

Лицензите за достъп до устройства за SQL Server 2019, предлагани в онлайн магазина на Wiresoft, са оригинални лицензи за достъп, налични като част от лицензионната програма на Microsoft; с тази разлика, че някога те са били част от лиценз за обем на SQL Server 2019 за крайни точки, закупен от компания, която е препродала ненужните индивидуални лицензи за достъп до устройства или лиценза за обем на Wiresoft. Този бивш лиценз за обем беше разбит и преобразуван в индивидуални лицензи, като в този процес лицензите за устройства бяха обозначени като използван софтуер или използван софтуер. Както вече беше споменато, това обозначение не означава никакво износване на софтуера Device CAL за SQL Server, нито пък някакво ограничение във функционалността или неограниченото му използване.

Каква сигурност предлагат използваните лицензи за устройства за SQL Server 2019?

Закупуването на използван софтуер, като например Device CALs за SQL Server от Wiresoft, е не само по-евтино за клиентите, но и сигурно! Тъй като вече имате един Device CAL за Microsoft SQL Server 2019, получавате не само на по-ниска цена от съответния нов софтуер, но и сигурност на купувача чрез незабавното изтегляне след плащане плюс активиране на лиценза с включения лицензен ключ за обем.

CAL-ите за устройства за SQL Server 2019, които се предлагат в Wiresoft, идват от лицензионните описи на различни компании. Следователно за търговията с употребяван софтуер се прилага обичайната юрисдикция. По този начин изрично се одобрява търговията с употребяван софтуер, което е ясно потвърдено отново и отново от различни съдебни решения.

За вас като клиент закупуването на Microsoft Device CALs за SQL Server 2019 или друг лиценз за клиентски достъп, предлаган от Wiresoft, както и използването на използвания софтуер, означава правна сигурност, тъй като не се нарушават никакви законови разпоредби. А благодарение на пълното доказване на всички купувачи, използваните CAL от Wiresoft са също така устойчиви на одит!

Вашите предимства при закупуване на използвани лицензи за устройства за SQL Server 2019

Предлагането на Device CALs за SQL Server 2019 или други CALs като използван софтуер в Wiresoft не само осигурява на клиентите ни достъпна алтернатива на други предложения, но и им дава свобода на избор на точния брой Device CALs, необходими за точно лицензиране на използването на услугите на SQL Server, вместо по-непрактичното подреждане на лицензите, като по този начин намалява разходите за лицензиране.

Широката гама от лицензни за използван софтуер в онлайн магазина на Wiresoft включва лицензи за устройства, както и потребителски лицензи за SQL Server 2019 и по-стари версии на лицензи за достъп за MS SQL Server, включително съответстващи лицензи за сървър. По този начин можете да избегнете закупуването на нов хардуер или проблеми със съвместимостта, които могат да възникнат. Възползвайте се от широката гама от оферти за използван софтуер за различни лицензи за SQL Server и др. в Wiresoft!

В софтуерния магазин на Wiresoft ще намерите Device CAL за SQL Server 2019, както и лицензи за клиентски достъп за друг софтуер на Microsoft Server - винаги на ниски цени като използван софтуер и с възможност за незабавно използване чрез незабавно изтегляне и активиране. Ако имате въпроси относно лицензите за устройства за SQL Server 2019 или друг продукт на Microsoft, свържете се с нас чрез чат, имейл или телефон.

Допълнителни връзки към "MICROSOFT SQL SERVER 2019 DEVICE CAL"
Отзиви на клиенти за "MICROSOFT SQL SERVER 2019 DEVICE CAL"
Напишете преглед
Отзивите ще бъдат активирани след проверка.

Полетата, отбелязани с *, са задължителни.

Запознах се с разпоредбите за защита на данните.

Категории