Chat with us, powered by LiveChat
telephone
Помощ при настройката
+49 69 173261340
 
MICROSOFT SQL SERVER 2016 DEVICE CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

С всяка покупка от Wiresoft вие подкрепяте Kinderschutzbund.

MICROSOFT SQL SERVER 2016 DEVICE CAL

Готов за незабавна експедиция, срок на доставка 24 часа

 • SW10060
 • 359-06320
 • Постоянно валиден
 • Всички езици
 • EU
P Получавате Бонус точки
ИЗТЕГЛЯНЕ НА СОФТУЕР + ЛИЦЕНЗ
166,90 Лв. * 184,90 Лв. * (9,73% запазено)

с ДДС.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

С всяка покупка от Wiresoft вие подкрепяте Kinderschutzbund.


Вие сте бизнес клиент
или имате правни въпроси?

Аз съм тук за вас.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

ПОДРОБНОСТИ  
Количество 1x Device CAL
Система  SQL сървър 
CAL Device CAL
Обхват на доставката Идентификатор на лиценза + код за идентификация 
Изпълнение Неограничен
Езици Всички езици


В допълнение към лицензирането на Microsoft SQL Server 2016 в изданието Standard, за използване са необходими допълнителни лицензи за клиентски достъп, например под формата на SQL Server 2016 Device CALs; това дава на едно регистрирано крайно устройство права за достъп до SQL Server. Това е така, защото при лицензирането на Server/CAL за SQL 2016 Server в изданието Standard лицензът за сървъра не съдържа допълнителни потребителски права; те трябва да бъдат придобити отделно, например за крайно устройство, под формата на Device CAL. За всяко крайно устройство се присвоява един Device CAL, който дава право на достъп до сървъра само на компютъра, оборудван с него.

Ако имате допълнителни въпроси относно продукта, моля, свържете се с нашата служба за обслужване на клиенти.

Информация за продукта "MICROSOFT SQL SERVER 2016 DEVICE CAL"

Лицензи за устройства за MS SQL Server 2016 като използван софтуер

В допълнение към лицензирането на Microsoft SQL Server 2016 в изданието Standard са необходими допълнителни лицензи за клиентски достъп, например под формата на SQL Server 2016 Device CALs; това дава на едно регистрирано крайно устройство права за достъп до SQL Server. При лицензирането Server/CAL за SQL 2016 Server в изданието Standard лицензът за сървър не включва допълнителни потребителски права; те трябва да бъдат закупени отделно, например за крайно устройство под формата на Device CAL. За всяко крайно устройство се издава един лиценз за устройство, който дава разрешение за достъп до сървъра само на компютъра, оборудван с него.

SQL Server 2016 Device CALs като използван софтуер от Wiresoft не само имат голямо ценово предимство пред подобни оферти от търговията със софтуер, но и се предлагат поотделно. В същото време те имат същите функционалности като лицензите за достъп до клиентски устройства за SQL Server 2016, които се предлагат в официалната програма за лицензиране на обеми на Microsoft.

Възползвайте се от всички предимства на MS SQL Server 2016 дори с използван лиценз за устройство

Изданието SQL Server 2016 Standard предоставя функции за проектиране и управление на хибридни, мащабируеми платформи за бази данни. Функциите, включени в тази версия, поддържат, наред с други неща, изпълнението на интелигентни критични приложения. Потребителите с Device CAL ще се възползват от интеграцията на Hadoop и облака, R анализите и разширените възможности за заявки, а подобрената сигурност на SQL Server 2016 поддържа ефективни и сигурни корпоративни операции. Други нови функции и подобрения включват:

 • Оптимизирана производителност на сървъра, включително възможности за работа в паметта, временни таблици за историзиране на данните, съхранение на колони и заявки в паметта
 • SQL Server R Services, включително статистическия език R за ускорено изпълнение на скриптове R директно в SQL Server
 • Услуги за основни данни за ефективно управление и предоставяне на набори от основни данни
 • SQL Server Reporting Services за създаване на мобилни или странирани отчети
 • Услуги за анализ за предоставяне на аналитични данни за бизнес и отчетни доклади
 • Подобрена сигурност със защита на ниво ред (RLS), винаги криптирана и динамично маскиране на данните
 • Подобрена поддръжка на облака чрез интеграция на Stretch Databases
 • Поддръжка на конвенционални решения за OLAP (онлайн аналитична обработка)
 • Transact-SQL за максимална производителност на SQL сървъра
 • PolyBase за обработка на Transact-SQL заявки от външни източници на данни

Разрешения за ползване на устройства за SQL Server Standard-издание 2016

Използваният Device CAL от Wiresoft има същите функционалности като неизползвания преди това, за да може да се използват услугите на SQL Server 2016 Standard-Edition: Това означава, че малките и средните компании могат да се възползват от лицензиране чрез Server/CAL, което, както вече беше споменато, изисква определен брой лицензи за клиентски достъп за устройства в допълнение към лиценза за сървър.

Лицензиране на SQL Server 2016 със сървърни лицензи и лицензи CAL

Алтернативната опция за лицензиране на SQL Server 2016 с лиценз за сървър плюс Device CAL е определена от Microsoft в правилата за лицензиране: този модел на лицензиране се нарича Server/CAL лицензиране. Управлението на лицензите на Microsoft прави разлика между основното лицензиране на SQL Server и допълнителното лицензиране на отделни крайни устройства или потребители. При лицензирането Server/CAL всеки сървър, на който работи инстанция на SQL Server, изисква Standard Server License 2016, а за достъп до SQL Server, лицензиран по този начин, се изисква отделен лиценз за достъп(Device CAL) за всяко специално крайно устройство, което е предназначено за идентична или по-висока версия на сървъра.

Само лицензът за устройство дава право на компютър, лаптоп и т.н. да използва функциите на SQL Server във версия 2016; лицензите за устройство, включени в лиценза за сървър, дават само администраторски права! Този лиценз за клиентски достъп за крайни устройства не съдържа софтуер, който трябва да се инсталира, а само права за достъп в средата клиент/сървър за SQL Server 2016.

Трябва да се спазва съвместимостта на версиите на SQL Server 2016 и Device CALs

С Device CAL за SQL Server 2016 крайното устройство получава права за достъп не само до SQL Server 2016, но и до по-стари версии на SQL Server, например 2014 (понижаване). Обаче Device CAL за SQL Server 2016 не може да се използва за достъп до по-висока версия на SQL Server, като например 2019 (ъпгрейд). Ето защо, когато закупувате лицензи за устройства за SQL Server 2016, трябва да се уверите, че лицензът за сървър и лицензът за достъп са съвместими.

Защо има алтернативно лицензиране за SQL Server 2016 Standard издание с CAL?

За Standard-Изданията на SQL Server във версия 2016 Microsoft предлага лицензиране на базата на CAL за устройства (крайни точки) или потребители в допълнение към основното лицензиране. Този тип лицензиране за достъп до сървъра е предназначен предимно за малки и средни предприятия, чийто SQL Server често има по-ниска производителност, но е достатъчен за техните нужди. Закупуването на лицензи за клиентски достъп на няколко устройства обикновено е по-евтино от лицензирането на сървъра по ядра.

В допълнение към лиценза за сървър моделът за лицензиране на Microsoft предлага два вида CAL за достъп до SQL Server 2016:

 • SQL Server 2016 Device CAL: дава права за достъп до сървъра на специално крайно устройство (компютър, лаптоп, таблет, телефон)
 • SQL Server 2016 User CAL: това дава права за достъп до сървъра на специален потребител

Какво трябва да се знае при лицензиране с Device CAL за SQL Server 2016?

С Device CAL определено крайно устройство(Device) получава права за достъп до SQL Server 2016. След като регистрацията е завършена, тя вече не може да бъде променяна на по-късна дата. По принцип не е възможно да се промени типът на CAL - от Device към User CAL или обратно. Тези ограничения имат за цел да предотвратят злоупотребата с CAL, а тази система за лицензиране предлага и по-голяма сигурност, тъй като не позволява на неоторизирани потребители или потребители от трети страни да получат достъп до сървъра на компанията.

Какви са предимствата на Device CAL за SQL Server 2016?

Функционалността на лиценза за лиценз на устройство по принцип не се различава от лиценза за клиентски достъп, базиран на потребителя. Съответните предимства обаче могат да се видят във вида на типичните или най-честите достъпи до SQL Server: компаниите, в които се използва SQL Server, могат да се различават както по отношение на броя на включените работни станции, така и по обичайните работни процеси, в които се използва SQL Server: Особено в малките и средните предприятия служителите ползват един компютър за съответните проекти или го използват при работа на смени, докато потребителите в други работни среди редовно имат достъп до SQL сървъра чрез напълно различни крайни устройства.

Тъй като лицензът за устройство за SQL Server 2016 е обвързан с едно крайно устройство, поддържащо Windows, а не с конкретен потребител, за да получи достъп до SQL Server, той предлага различни възможности за използване: Ако лицензираното крайно устройство е например лаптоп или таблет, който се използва в движение, съответният му потребител може да получи достъп до SQL Server не само на работното място в компанията, но и самостоятелно на място - например на път или у домаOffice. Когато използвате Device CAL чрез компютър, достъпът до SQL Server естествено се осъществява само в местоположението на компанията.

Заключение

Следователно кой тип CAL за SQL Server 2016 позволява по-обширни възможности за внедряване се определя от общия сценарий на приложение в дадена компания. Знанието за това е важно, тъй като решението за съответния тип лицензиране на клиентски достъп за SQL Server 2016 трябва да бъде взето при покупката, тъй като системата за лицензиране на Microsoft не предвижда възможност за последваща промяна на Device CAL в User CAL или обратното и по този начин изключва това.

Трябва да се вземе предвид основното използване на лицензираните крайни устройства, както и броят на служителите: Ако един и същ компютър се използва последователно от различни служители за достъп до SQL Server, тогава лицензирането на Device CAL предлага повече предимства, независимо дали крайното устройство се използва вътрешно, външно или мобилно.

Купете Device CAL за Microsoft SQL Server 2016, започвайки от един лиценз, в онлайн магазина на Wiresoft

Device CALs за MS SQL Server 2016 се предлагат и в онлайн магазина на Wiresoft като лицензи за един потребител - обичайните правила за лицензиране на обеми не се прилагат за използван софтуер, без "използван" да означава недостатъци в използваемостта на Device CALs, тъй като софтуерът не може да се износва.

Какви са използваните лицензи за устройства за SQL Server 2016?

Лицензите за достъп до устройства за SQL Server 2016 от Wiresoft са лицензи за достъп до крайни устройства, тъй като те също са налични в обхвата на лицензионната програма на Microsoft; разликата между тях е, че някога са били част от лиценз за обем за крайни устройства за SQL Server 2016, който преди това е бил закупен от компания и отделните лицензи за достъп до устройства, които не са били необходими на тази компания, или пълният лиценз за обем са били препродадени на Wiresoft. В случая на Wiresoft лицензът за обем е бил разбит и преобразуван в индивидуални лицензи, маркирайки Device CALs като използван софтуер или Used Software. Както вече беше споменато, използваните CAL на устройства са напълно използваеми въпреки тази маркировка, тъй като няма износване на софтуера или друго ограничение на функционалността или полезния живот.

Каква сигурност предлагат на купувачите използваните лицензи за устройства за SQL Server 2016?

Закупуването на употребяван софтуер като Device CALs за SQL Server от Wiresoft не само предлага на клиентите достъпна алтернатива, но е също толкова сигурно! Така че получавате дори един лиценз за лиценз на устройство за Microsoft SQL Server 2016 не само на по-ниска цена от сравнявания "нов" софтуер, но имате и обичайната сигурност на купувача след завършения процес на плащане чрез незабавно изтегляне, както и незабавно активиране на лиценза с включения лицензен ключ за обем.

Откъде идват лицензите за лиценз за ползване на SQL Server 2016? Лицензите за достъп до устройства за SQL Server 2016, предлагани от Wiresoft, идват от лицензионни запаси на различни организации и компании. Следователно тук се прилага обичайната юрисдикция, която изрично разрешава търговията с употребяван софтуер, което е ясно потвърдено и от няколко съдебни решения.

За вас, като клиент на Wiresoft, закупуването на използвани Device CALs за SQL Server 2016, както и на всеки друг подобен лиценз за клиентски достъп, предлаган от нас, както и тяхното използване, означава правна сигурност, тъй като нито от наша страна, нито от ваша, не се нарушават никакви законови разпоредби. Благодарение на пълното доказване на всички купувачи от страна на Wiresoft, използваните CAL-и също са защитени от одит!

Предимства при закупуване на използвани лицензи за лиценз за ползване за SQL Server 2016

Така използваният софтуер от Wiresoft за Device CALs за SQL Server 2016 или други лицензи за достъп предлага на нашите клиенти наистина евтина алтернатива на офертите на много други доставчици, но преди всичко и без ограничение за точния брой на необходимите Device CALs, така че действителното използване на услугите на SQL Server може да бъде лицензирано точно - за разлика от негъвкавото разпределение на CALs - което намалява разходите за лицензиране на сървъра.

Онлайн магазинът на Wiresoft предлага в Употребяван софтуер лицензи за достъп не само Device CALs, но и User CALs за SQL Server 2016 - както и други версии на лицензи за достъп за MS SQL Server, включително съответните сървърни лицензи. По този начин се избягват разходите за придобиване на по-нов хардуер или евентуални проблеми със съвместимостта поради различни версии на софтуера.

В допълнение към лицензите за устройства и други CAL за SQL Server 2016 можете да намерите и лицензи за друг софтуер на Microsoft Server, включително съответните необходими CAL, в магазина за софтуер на Wiresoft - с всички предимства на Wiresoft за използван софтуер. Ако имате някакви въпроси относно лицензите за устройства за SQL Server 2016 или друг продукт на Microsoft, не се колебайте да се свържете с нас чрез чат, имейл или телефон.

Допълнителни връзки към "MICROSOFT SQL SERVER 2016 DEVICE CAL"
Отзиви на клиенти за "MICROSOFT SQL SERVER 2016 DEVICE CAL"
Напишете преглед
Отзивите ще бъдат активирани след проверка.

Полетата, отбелязани с *, са задължителни.

Запознах се с разпоредбите за защита на данните.

Категории