Chat with us, powered by LiveChat
telephone
Помощ при настройката
+49 69 173261340
 
MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 10 PACK USER CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

С всяка покупка от Wiresoft вие подкрепяте Kinderschutzbund.

MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 10 PACK USER CAL

Готов за незабавна експедиция, срок на доставка 24 часа

 • SW10405
 • 359-06557
 • Постоянно валиден
 • Всички езици
 • EU
P Получавате Бонус точки
ИЗТЕГЛЯНЕ НА СОФТУЕР + ЛИЦЕНЗ
1 945,90 Лв. * 2 160,90 Лв. * (9,95% запазено)

с ДДС.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

С всяка покупка от Wiresoft вие подкрепяте Kinderschutzbund.


Вие сте бизнес клиент
или имате правни въпроси?

Аз съм тук за вас.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

ПОДРОБНОСТИ  
Количество 10x User CAL
Система  SQL Server 
CAL User CAL
Обхват на доставката Идентификатор на лиценза + Код за идентификация
Време за изпълнение Неограничен
Езици Всички езици


За достъп до Microsoft SQL Server 2017 Standard изданието е необходим лиценз за клиентски достъп, например под формата на User CAL , в допълнение към лиценза за сървъра в случай на лицензиране на сървър/CAL: с този лиценз конкретен потребител получава личните си права за достъп до SQL Server. Това е така, защото при този вариант на лицензиране на сървъра SQL 2017 в лиценза на сървъра не са включени потребителски права, така че те трябва да бъдат закупени отделно под формата на User CAL лиценз за даден потребител. Следователно потребителят има право надостъп до SQL Server само чрез него, катоизборът на крайно устройство е свободен.

За допълнителни въпроси, свързани с продукта, моля, свържете се с нашата служба за обслужване на клиенти.

Информация за продукта "MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 10 PACK USER CAL"

10x User CAL за MS SQL Server 2017 - по-евтино от използвания софтуер

За достъп до Microsoft SQL Server 2017 Standard Edition е необходим лиценз за клиентски достъп, например под формата на User CAL, в допълнение към лиценза за сървър за лицензиране на Server/CAL: с него десет конкретни потребители получават лични права за достъп до SQL Server. Това е така, защото при този вариант на лицензиране на SQL 2017 Server в лиценза на сървъра не са включени потребителски права, така че те трябва да бъдат закупени отделно под формата на User CAL за даден потребител. Поради това потребителят има право на достъп до SQL Server само чрез него, а изборът на крайно устройство е свободен.

Потребителските лицензи за достъп до SQL Server 2017 се предлагат от Wiresoft като използван софтуер, което им дава ценово предимство пред новите продукти; предимството им е също, че се предлагат в магазина като единични лицензи. Тези лицензите за клиентски достъп на използвани потребители за SQL Server 2017 не се различават по функционалност от неизползваните лицензи, налични в официалната програма за лицензиране на обема на Microsoft.

Използване на функциите на MS SQL Server Standard 2017 с използван User CAL

В сравнение с предходната версия SQL Server 2017 Standard Edition съдържа не само някои оптимизации, но и много нови характеристики и функции, като по този начин предлага на по-малките или средните компании гъвкави възможности за използване на съответните данни, например за ERP и други системи за управление на стоки, и освен това цялостна защита срещу неоторизиран достъп - всичко това е достъпно за тях с използван User CAL.

Тази мощна версия на платформата за данни на Microsoft разполага с всички функции за бази данни, отчети и анализ, за да отговори на типичните изисквания на настоящите компании за мощна система за управление на релационни бази данни. С лиценза за клиентски достъп на потребителя за SQL Server 2017 вече е наличен Python в допълнение към разширените анализи в базата данни с R, включително интерактивни опции за визуализация. Много подобрения в производителността, включително в Master Data Services (MDS) и Reporting Services (SSRS), както и следните функции:

 • Допълнителни функции на двигателя за бази данни с подобрена производителност чрез CLR сглобки
 • Адаптивни обединения за адаптивна обработка на заявки
 • Подобрени услуги за анализ на SQL Server (SSAS) с нови опции за инсталиране на таблични модели
 • Получаване на данни за Power Query
 • Интеграционните услуги на SQL Server 2017 (SSIS) предлагат оптимизирано мащабиране, включително поддръжка на висока наличност, и опростено изпълнение на множество компютри
 • Използване на Linux
 • Използване на Java приложения с драйвера за свързване на бази данни Java
 • Услугите за машинно обучение на SQL Server заместват предишните услуги SQL Server R Services, като включват поддръжка на Python

Какви са използваните потребителски лицензи за SQL Server Standard Edition 2017?

Използваните потребителски лицензи за лиценз, както се предлагат от Wiresoft, нямат никакви разлики по отношение на функционалността в сравнение с лиценз, който все още не е използван, ако потребителите използват услугите на SQL Server 2017 Standard Edition. Въпреки това, с лицензирането на сървър/CAL, малките и средните компании могат да спестят пари при закупуване на използван софтуер:

Лицензиране на SQL Server 2017 Standard с лицензи за сървър и CAL

В лицензионните условия на Microsoft лицензирането на SQL Server 2017 с лиценз за сървър плюс потребителски CAL за стандартното издание се предлага като алтернативна опция: този модел на лицензиране се нарича Server/CAL лицензиране. За разлика от алтернативното лицензиране на базата на ядрото, то се състои от лиценз за SQL Server и допълнителни лицензи за клиентски достъп за съответните потребители (или отделни крайни устройства): Следователно всеки потребител, който иска да получи достъп до инстанцията на SQL Server, се нуждае от отделен лиценз за достъп (User CAL). В лиценза на сървъра вече са включени два CAL-а, но те са снабдени изключително с администраторски права и не са предназначени за обикновени потребители!

Само обикновеният User CAL дава право на потребителя да използва типичните инструменти и приложения на SQL Server от Standard Edition 2017. Този лиценз за клиентски достъп на потребителя не съдържа допълнителен софтуер, който трябва да бъде инсталиран, а само права за достъп в средата клиент/сървър за SQL Server 2017 Standard.

Трябва да се спазва съвместимостта на версиите на лицензите User CAL с лиценза на SQL Server

С User CAL за SQL Server 2017 крайното устройство получава не само правата за достъп до SQL Server 2017, но и правата за използване на по-старите версии на SQL Server, например 2016 (понижаване). И обратното - потребител с лиценз за потребителя за SQL Server 2017 няма достъп до по-висока версия на SQL Server, например 2019 (надстройка). Ето защо, когато закупувате потребителски лицензи за SQL Server, винаги трябва да обръщате внимание на съвместимостта на лиценза за достъп с конкретния лиценз на сървъра. Wiresoft предлага и използвани потребителски лицензи за предходните и последващите версии на SQL Server 2017 в софтуерния магазин!

Защо Microsoft предлага алтернативна опция за лицензиране с CAL за SQL Server 2017 Standard Edition?

За стандартното издание на SQL Server версия 2017 Microsoft предлага лицензиране на базата на CAL за потребители или крайни устройства като алтернатива на лицензиране на базата на ядро. Тази форма на лицензиране на достъпа до SQL Server отчита нуждите на МСП, чийто капацитет на сървъра често е по-малък, тъй като той често е оборудван само с едно ядро (или две), което обаче е достатъчно за техните нужди. Тогава лицензирането на сървър/CAL обикновено е по-евтино от лицензирането на сървър по ядра.

При този модел на лицензиране на Microsoft в допълнение към лиценза за SQL Server се предлагат два типа CAL за достъп до SQL Server 2017 Standard:

 • SQL Server 2017 User CAL: предоставя права за достъп до SQL Server на специален индивидуален потребител
 • SQL Server 2017 User CAL: предоставя права за достъп до SQL Server на специално крайно устройство с Windows (компютър, лаптоп, таблет, телефон)

Какво трябва да се има предвид при лицензирането на SQL Server 2017 Standard с потребителски лицензи за ползване?

Както вече споменахме, с User CAL даден служител получава лично правата за достъп до SQL Server 2017 и може свободно да избира на кое крайно устройство с Windows да го използва. След като този потребител е бил регистриран, правата му вече не могат да бъдат прехвърляни на друг потребител. Също така не е възможно да използвате User CAL като Device CAL, т.е. да промените типа. Тези ограничения при лицензирането на User CALs имат за цел да предотвратят неправилен достъп до SQL Server от неоторизирани или чужди потребители. Следователно лицензирането на Server/CAL осигурява и сигурност или защита на компаниите и техните данни.

Какви са предимствата на лиценза за потребителя за SQL Server 2017 Standard?

По принцип User CAL за SQL Server не се различава по своите права от лиценза за клиентски достъп, базиран на устройство. Специалните възможности или предимства на User CAL се отразяват главно на типа достъп до SQL Server, който е типичен или често срещан в дадена компания.

Въпреки че потребителският лиценз за SQL Server 2017 е обвързан изключително с конкретно лице, той му предлага свободен избор на крайно устройство за достъп до SQL Server, но само от един компютър или подобно устройство в даден момент.

В сравнение със свързания с крайно устройство лиценз за устройства, лицензът за потребители за SQL Server има различен обхват на използване: лицензираният потребител не е локално обвързан - при условие че използваното от него крайно устройство има достъп до интернет. Това означава, че потребителят може да има достъп до SQL Server последователно на работното си място в компанията и извън нея чрез лаптоп, таблет или смартфон - например на друго място, по време на пътуване или в домашния офис.

По този начин User CAL за SQL Server 2017 позволява на такива служители, които често са на различни места, да използват по-гъвкаво функциите на SQL Server и да използват наличните компютри във всеки случай, без да зависят от собственото си крайно устройство, тъй като с User CAL те винаги използват личния си акаунт за достъп.

Заключение

Затова кой тип лиценз за клиентски достъп за SQL Server 2017 Standard предлага повече предимства за потребителите се различава в отделните случаи в зависимост от съответната работна среда: броя на служителите във връзка с преобладаващия тип използване на крайните устройства с разрешение за достъп: щом повечето потребители използват различни компютри - и особено мобилни типове, като лаптопи или таблети - които се използват на различни места за достъп до SQL Server, User CAL предлагат по-голяма гъвкавост. Въпреки това, както е посочено по-горе, решението за вида на лицензиране на клиентския достъп трябва да се вземе преди покупката, тъй като User CAL за SQL Server 2017 не може да се променя впоследствие или да се заменя с Device CAL.

Купувайте гъвкаво използвани потребителски лицензи за Microsoft SQL Server 2017 в онлайн магазина на Wiresoft

Потребителските лицензи за SQL Server 2017 се предлагат в онлайн магазина на Wiresoft само от 1 единичен лиценз, тъй като обичайните правила за лицензиране на обеми не се прилагат за този използван софтуер - още едно предимство на използвания софтуер.

Какви са използваните лицензи на User CALs за SQL Server 2017?

Всички потребителски лицензи за достъп (User CALs) (както и Device CALs) за SQL Server 2017, предлагани от Wiresoft като употребявани лицензи, са обикновени лицензи за достъп, каквито се предлагат отскоро в лицензионната програма на Microsoft за използване на специфични за сървъра функции; единствената разлика в сравнение с тях е, че преди това те са били част от потребителски лиценз за SQL Server 2017, който първо е бил закупен от компания и след това всички ненужни индивидуални потребителски лицензи за достъп или дори целият лиценз за обем са били препродадени от тази компания на Wiresoft. Лицензът за обем беше разтворен и преобразуван в индивидуални лицензи, а получените индивидуални потребителски лицензи CAL бяха обозначени като използван софтуер. Както вече беше споменато по-горе, такъв употребяван потребителски CAL може да се използва по абсолютно същия начин като "нов", въпреки това обозначение, не само защото по принцип няма износване на софтуера, но преди всичко защото няма ограничение във функционалността или полезния живот.

Безопасни ли са използваните лицензи за потребители за SQL Server 2017?

Използваният софтуер, като User CALs за SQL Server, не само има ясно ценово предимство за клиентите на Wiresoft, но и предлага същата сигурност като нов лиценз за достъп - без скрити ограничения или неидентифицирани рискове! Използваните лицензи също са на ваше разположение веднага след приключване на процеса на плащане чрез незабавно изтегляне и незабавно активиране на лиценза с предоставения лицензен ключ за обем, така че те също предлагат обичайната сигурност на купувача.

Откъде идват използваните лицензи за потребители за SQL Server 2017?

Всички потребителски лицензи за клиентски достъп за SQL Server 2017 Standard Edition, предлагани в софтуерния магазин на Wiresoft, са от лицензионни запаси на фирми или организации. Следователно валидната юрисдикция се прилага и за тях: това изрично позволява търговията с Microsoft CAL като използван софтуер, което е потвърдено многократно и от различни съдебни решения.

Какво означава закупуването на употребявани потребителски лицензи за лицензиране за вас като клиент на Wiresoft?

Не само закупуването на използвани потребителски лицензи за SQL Server 2017 или други лицензи, предлагани от Wiresoft, но и тяхното действително използване осигурява правна сигурност, тъй като в процеса не се нарушават никакви законови разпоредби - нито от вас, нито от Wiresoft.

Всички предимства на закупуването на CAL за SQL Server 2017 като използван софтуер

Лицензите User CAL за SQL Server 2017 или други лицензи за достъп от Wiresoft като използван софтуер предлагат на клиентите алтернатива на офертите на повечето други доставчици на нови лицензи поради всички споменати причини - също и защото тук няма ограничения поради степенуването на лицензите User CAL. Следователно имате свободен избор при лицензирането на услугите на SQL Server и по този начин можете да покриете действителните изисквания за използване във вашата компания по индивидуален начин, което намалява разходите ви в момента на закупуване.

В онлайн магазина на Wiresoft ще намерите не само потребителски лицензи за достъп, но и лицензи за устройства за SQL Server 2017, както и лицензи за достъп за други версии на MS SQL Server, включително съответните сървърни лицензи. По този начин се избягват разходите за придобиване на нов хардуер, както и евентуални проблеми със съвместимостта поради нееднакви версии на софтуера.

Освен потребителски лицензи за SQL Server 2017 можете да намерите и сървърни лицензи и лицензи за клиентски достъп за друг сървърен софтуер на Microsoft в магазина за софтуер на Wiresoft - с всички предимства на използвания от Wiresoft софтуер. Ако имате някакви въпроси относно лицензирането с User CALs за SQL Server 2017 или друг продукт на Microsoft, не се колебайте да се възползвате от нашите компетентни съвети в чата или по имейл или телефон.

Допълнителни връзки към "MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 10 PACK USER CAL"
Отзиви на клиенти за "MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 10 PACK USER CAL"
Напишете преглед
Отзивите ще бъдат активирани след проверка.

Полетата, отбелязани с *, са задължителни.

Запознах се с разпоредбите за защита на данните.

Категории