Chat with us, powered by LiveChat
telephone
Помощ при настройката
+49 69 173261340
 
Не бяха намерени резултати за филтрирането!
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 5 PACK DEVICE CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 5 PACK DEVICE CAL
5 лиценза за устройства за Microsoft Windows Server 2016 като използван софтуер За да могат потребителите да използват всички услуги на Microsoft Windows Server 2016, налични в изданията Standard и Datacenter, в допълнение към лиценза за...
148,90 Лв. *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 10 PACK DEVICE CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 10 PACK DEVICE CAL
10 лиценза за устройства за Microsoft Windows Server 2016 като използван софтуер За да могат потребителите да използват всички услуги на Microsoft Windows Server 2016, налични в изданията Standard и Datacenter, в допълнение към лиценза...
269,90 Лв. *
3 от 3

Microsoft CAL за Windows Server: Вашият ключ към ефективно използване на сървъра

Лицензите за клиентски достъп (CAL) на Microsoft за Windows Server са важен елемент за компаниите, които използват платформи Windows Server. Тази статия ще ви даде цялостно въведение в CAL, как те влияят на използването на сървъра и как можете да ги управлявате ефективно.

Какво представляват лицензите на Microsoft за Windows Server?

Microsoft CALs са лицензи, които позволяват на потребителите или устройствата да имат достъп до услугите и функциите на Windows Server. CAL се разделят на две основни категории:

Лицензиза потребители (User CALs ) Лицензите за потребители предоставят на определен потребител правото на достъп до услугите на Windows Server, независимо от използваното устройство. Това е идеално за потребители, които имат достъп до сървъра от различни устройства.

Device CALs (Лицензи за устройства ) Device CALs (Лицензи за устройства) предоставят на определено устройство правото на достъп до услугите на Windows Server, независимо от това кой потребител използва устройството. Това е полезно за споделени устройства в организации.

Значение на правилното управление на CAL

Правилното управление на CAL е от решаващо значение, за да се гарантира, че организацията ви отговаря на изискванията за съответствие и избягва ненужни разходи. Наличието на правилния брой CAL-и е важно, за да се гарантира, че всички потребители или устройства имат безпроблемен достъп до Windows Server.

Ролята на последната актуализация на Google Help Desk

Последната актуализация на Google Help Desk предоставя функции, които помагат на организациите да управляват ефективно своите Microsoft CALs за Windows Server. С тази актуализация можете да:

  1. Автоматизирате проследяването на лицензи: Инструментът ви позволява автоматично да проследявате използването на CAL и датите на изтичане, за да сте сигурни, че винаги имате достатъчно лицензи.

  2. Известия и предупреждения: Получавайте известия за наближаващи дати на изтичане на CAL и действайте навреме, за да избегнете недостатъчно лицензиране.

  3. Опростяване на разпределянето на лицензи: Лесно разпределяйте CAL на потребители или устройства и следете лицензите си.

Заключение

Лицензите CAL на Microsoft за Windows Server са съществена част от използването на сървъри в компаниите. С правилното управление и поддръжка от инструменти като най-новата актуализация на Google Help Desk Update можете да гарантирате, че лицензирането на сървъра ви върви гладко и разходите ви остават под контрол. Изберете правилните CALs за вашите нужди и ги проследявайте ефективно, за да осигурите безпроблемното функциониране на вашия Windows Server.

Категории