Chat with us, powered by LiveChat
telephone
Помощ при настройката
+49 69 173261340
 
Не бяха намерени резултати за филтрирането!
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2008 USER CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2008 USER CAL
Купете Microsoft Remote Desktop Services RDS Cal Microsoft Windows Remote Desktop Services (RDS) са наследник на старите CAL на терминални сървъри. RDS е централизирана платформа за настолни компютри и приложения, която ви дава множество...
39,90 Лв. *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2008 DEVICE CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2008 DEVICE CAL
Купете Microsoft Remote Desktop Services RDS Cal Microsoft Windows Remote Desktop Services (RDS) са наследник на старите CAL на терминални сървъри. RDS е централизирана платформа за настолни компютри и приложения, която ви дава множество...
39,90 Лв. *
3 от 3

Всичко, което трябва да знаете за Remote Desktop Services CAL

Какво представлява лицензът за ползване на услуги за отдалечен работен плот?

Услугите за отдалечен работен плот Client Access License (CAL) са важен лицензионен компонент, който позволява на организациите да използват услуги за отдалечен работен плот от Microsoft. Тези CAL са от решаващо значение, за да се гарантира, че служителите ви могат да се свързват отдалечено и да имат достъп до сървърни приложения и настолни компютри.

Защо се нуждаете от CAL за услуги за отдалечен работен плот?

Ако използвате услуги за отдалечен работен плот във вашата организация, трябва да се уверите, че всички потребители, които имат достъп до тези услуги, разполагат с необходимите лицензи. CAL са необходими, за да се гарантира спазването на лицензионните условия на Microsoft. Без валидни CAL-и рискувате да имате правни последствия.

Разлики между User CAL и Device CAL

Съществуват два вида CAL за услуги за отдалечен работен плот: User CALs и Device CALs. User CALs са свързани с отделни потребители и им позволяват достъп до услугите за отдалечен работен плот от различни устройства. От друга страна, лицензите за устройства са свързани с конкретни устройства и позволяват на множество потребители да влизат в системата от това устройство.

Предимства на CAL за услуги за отдалечен работен плот

Използването на CAL за услуги за отдалечен работен плот предлага много предимства за вашата компания. Те включват

Мащабируемост

CAL са мащабируеми, така че можете да увеличавате броя на лицензите с разрастването на бизнеса си.

Сигурност

Лицензирането осигурява сигурна връзка и достъп до фирмените данни, тъй като само упълномощени потребители или устройства имат достъп до тях.

Ценова ефективност

Лицензите CAL са рентабилни, тъй като позволяват да лицензирате потребители или устройства поотделно, вместо да плащате за всички тях.

Заключение

Лицензите CAL за услуги за отдалечен работен плот са от съществено значение, ако използвате услуги за отдалечен работен плот във вашата организация. Те позволяват безпроблемно и лицензирано използване на тези услуги и осигуряват мащабируемост, сигурност и ефективност на разходите. Уверете се, че организацията ви е надлежно лицензирана, за да избегнете правни проблеми, като същевременно се възползвате от предимствата на тези услуги.

Категории