Chat with us, powered by LiveChat
telephone
Помощ при настройката
+49 69 173261340
 
Trustmask
Не бяха намерени резултати за филтрирането!
MICROSOFT SQL SERVER 2017 STANDARD MICROSOFT SQL SERVER 2017 STANDARD
Microsoft SQL Server 2017 Standard Стандартното издание на SQL Server 2017 от Microsoft предоставя всички мощни функции за бази данни, отчети и анализ, които малките и средните компании очакват от една система за управление на релационни...
796,90 Лв. *
MICROSOFT SQL SERVER 2017 STANDARD 2-CORE MICROSOFT SQL SERVER 2017 STANDARD 2-CORE
Microsoft SQL Server 2017 Standard 2-Core С включените в него функции за бази данни, отчети и анализ SQL Server 2017 Standard edition предлага на малките и средните компании мощна версия на доказаната релационна платформа за данни на...
3 253,90 Лв. *
MICROSOFT SQL SERVER 2017 ENTERPRISE 2-CORE MICROSOFT SQL SERVER 2017 ENTERPRISE 2-CORE
Microsoft SQL Server 2017 Enterprise 2-Core SQL Server 2017 Enterprise Edition предоставя на по-големите организации мощна по-нова версия на доказаната релационна платформа за данни на Microsoft, която съчетава всички важни възможности...
13 153,90 Лв. *

Купете Microsoft SQL Server 2017 - още повече гъвкавост при управлението на бази данни

 SQL Server версия 2017 от Microsoft предлага на потребителите още по-голяма гъвкавост, когато става въпрос за управление и защита на данните. Множеството опции позволяват на компаниите да картографират индивидуално собствените си изисквания към базите данни. В сравнение с предишната версия стандартите за производителност и сигурност също са подобрени, а SQL Server 2017 предлага много нови функции, както и оптимизации на предишни функции. Той също така дава на потребителите много възможности за избор, например по отношение на езиците за разработка, изпълнението - локално или в облака, както и използването на различни операционни системи, сред които е и Linux.

В Wiresoft са налични изданията на SQL Server 2017 Standard - по избор налични като CAL или 2-ядрено лицензиране - и Enterprise 2-Core. Новият модел на Microsoft за лицензиране според ядрата отразява още по-точно различните изисквания на по-малките и по-големите компании. 

Най-важните нововъведения на SQL Server 2017 накратко

Със SQL Server 2017 компаниите получават мощна версия на доказаната платформа за данни на Microsoft, която осигурява всички важни функции за бази данни, отчети и анализи. Ето защо това издание на SQL Server е отлично пригодено да отговори на всички изисквания на една модерна, мощна система за управление на релационни бази данни (RDMS) - каквато е характерна за системите за управление на стоки, софтуера ERP (Enterprise Resource Planning) и CRM системите. Със SQL Server 2017 можете да се възползвате от прозрения чрез усъвършенствани анализи в базата данни с Python и R, както и от интерактивни визуализации. Освен това SQL Server 2017 предлага и много подобрения и нови функции, както и подобрения на производителността в Master Data Services (MDS) и Reporting Services (SSRS) за SQL Server 2017. Важните функции в детайли са: 1:

Нови функции на двигателя за бази данни

В SQL Server 2017 са добавени много нови функции на двигателя за бази данни, включително подобрена производителност. Те включват възможността за добавяне на CLR сглобки към позитивен списък. Адаптивната обработка на заявките включва три нови подобрения: Adaptive Joins, както и обратна връзка за разпределянето на паметта в пакетен режим и припокриване на изпълнението на функциите за стойност на таблицата с множество оператори, което освобождава ресурси на процесора. По подобен начин новите динамични списъци за управление и автоматичната оптимизация на базата данни подобряват производителността; последната дава представа за проблемите с производителността на заявките, предлага решения и автоматично отстранява установените проблеми.

SQL Server Analysis Services (SSAS)

Версията на SQL Server от 2017 г. включва и много важни нови функции в SQL Server Analysis Services. Те включват подобрения в табличните модели, като например табличен режим като опция за инсталиране по подразбиране. А функцията Get Data (Получаване на данни) въвежда нови източници на данни в Power Query, които поддържат съществуващите източници на данни в заявките M.

Интеграционни услуги на SQL Server 2017 (SSIS)

Функцията Scale Out в SSIS има нова, както и променена функционалност в SQL Server 2017, което улеснява стартирането на SSIS на няколко компютъра. Освен това главната функция Scale Out вече поддържа висока наличност, а обработката при отказ на дневниците за изпълнение на Scale Out работниците също е подобрена. Освен това каталогът SSIS вече има още едно глобално свойство за определяне на режима Standard при внедряване на пакети SSIS. SSIS също така поддържа SQL Server под Linux.

Използване на Linux със SQL Server 2017

В изданията Enterprise и Standard за SQL Server 2017 потребителите могат да използват и отворената операционна система Linux за достъп до SQL Server. Това вече не е проблем и за Java приложенията благодарение на драйвера за свързване на бази данни Java Database Connectivity. За Linux, както и за C++ приложенията, връзката със SQL Server 2017 обикновено се осъществява чрез интерфейса Open Database Connectivity.

SQL Server R Services вече се нарича SQL Server Machine Learning Services

Предишните SQL Server R Services са преименувани на SQL Server Machine Learning Services във версията SQL Server 2017. Причината за това е поддръжката на Python - в допълнение към предишния език за програмиране R. Услугите за машинно обучение могат да се използват в SQL Server 2017 за стартиране на скриптове на R или Python, а също така е възможно да се инсталира самостоятелният Microsoft Machine Learning Server за разгръщане на модели на R и Python, които не изискват SQL Server. Също така разработчиците на SQL Server вече имат достъп до ML и AI библиотеките за Python, които са им на разположение в средата с отворен код.

Издания на SQL Server 2017 в Wiresoft

В Wiresoft ще намерите изданията на SQL Server 2017 Enterprise и Standard, като последното се предлага и с CAL като алтернатива на основното лицензиране. Докато изданието Standard е правилният избор за основни функции за администриране и бизнес анализи (BI), както и за натоварвания, които изискват минимални ИТ ресурси, изданието Enterprise е особено подходящо за по-големи компании, тъй като предлага още по-всеобхватна, а също и критична производителност, каквато е необходима за взискателни изисквания към базите данни и BI. SQL Server 2017 Enterprise осигурява най-високото ниво на обслужване и производителност, необходими за по-големи и големи работни натоварвания.

Разлики между изданията SQL Server 2017 Standard и Enterprise

Основната разлика между изданията Standard и Enterprise на SQL Server 2017 е, както беше споменато, производителността. Следователно SQL Server 2017 Standard е достатъчен основно за малки и средни предприятия, докато Enterprise-изданието е подходящо и за средни предприятия, но е предназначено основно да покрие нуждите на възможно най-големите предприятия. В зависимост от изданието на сървъра има различни ограничения за мащабиране: Докато при Enterprise-изданието е наличен максималният изчислителен капацитет, използван от една инстанция, при Standard-изданието той е ограничен до по-малко от 4 сокета или 24 ядра или, в зависимост от приложението, е наличен само ограничен брой GB.

Освен това изданието Enterprise на SQL Server 2017 има допълнителни функции, които не са включени в SQL Server 2017 Standard: Например SQL Server Enterprise не само позволява неограничена виртуализация, като същевременно предлага бонус за Software Assurance, но има и усъвършенствана висока наличност с Always On групи за наличност, failover на множество бази данни и четивни вторични реплики. Освен това изданието предлага Transparent Data Encryption (прозрачно криптиране на данни), както и отчитане на съвместимостта чрез SQL Server Audit и Advanced Data Integration (разширена интеграция на данни) с размито групиране и търсене, както и мобилно отчитане и възможности за KPI.

По-обширните функции за бизнес разузнаване в SQL Enterprise 2017 предлагат на компаниите подобрения на многомерните модели, табличния модел и извличането на данни, както и режим за съхранение DirectQuery и достъп до сървъра за отчети Power BI. По-всеобхватната интеграция на функциите за машинно обучение в сравнение с изданието Standard предлага пълен паралелизъм в анализите на R и Python и възможност за изпълнението им на графични процесори, налични и за Hadoop/Spark и Linux.

Лицензионни модели за Microsoft SQL Server 2017 в Wiresoft

Със SQL Server 2016 Microsoft въведе промяна в т.нар. лицензионна метрика, т.е. метода за изчисляване на необходимостта от лицензи. Докато преди това беше без значение колко ядра съдържа един процесор, сега броят на ядрата е решаващ за точното определяне на необходимостта от лицензи. Лицензирането на ядрата взема предвид постоянно нарастващия брой ядра на процесор, който съответно може да се справя с все по-големи работни натоварвания.

Поради това Microsoft предлага възможност за ядрено лицензиране и за версията SQL Server 2017. В зависимост от изданието - дали SQL Server 2017 Standard или Enterprise - имате различни възможности за придобиване на подходящи сървърни лицензи:

При изданието SQL Server 2017 Standard можете да избирате между лицензиране на сървър/CAL (сървърни лицензи плюс лицензи за достъп) и според ядрата - за това не са необходими допълнителни лицензи за достъп.

В изданието SQL Server 2017 Enterprise лицензирането на сървър/CAL по принцип вече не е налично. То се лицензира изключително според броя на ядрата.

Лицензиране на SQL Server 2017 Standard по сървър/CAL

Моделът на лицензиране по Server/CAL се основава на следните условия:

Необходим е лиценз за сървър Standard за всеки сървър, на който ще се изпълнява инстанция на SQL Server. Освен това се изисква отделен лиценз за достъп (CAL) - като CAL за потребител или устройство - за всеки потребител или устройство, което има достъп до лицензирания SQL Server за тази или по-скоро инсталирана версия на сървъра. Това означава, че с CAL за SQL Server 2019 можете да имате достъп и до SQL Server 2017.

Кое лицензиране на Standard изданието на SQL Server 2017 - на ядра или на сървър плюс CALS - е по-благоприятно, зависи от типичната употреба в дадена компания. Следователно в някои случаи лицензирането по сървър/КАЛ е по-благоприятно от лицензирането по ядра. Например машина с до 2 процесора с по 8 ядра може да бъде лицензирана по-евтино с версията SQL Standard server/CAL.

Лицензиране на SQL Server 2017 Standard или Enterprise по ядра

За лицензирането на SQL Server според процесорните ядра Microsoft определя определени дефиниции за метода на отчитане. Така един лиценз за ядро се отнася за две ядра - за разлика от миналото, когато за всеки процесор се начисляваше един лиценз.

По този начин общото изискване за лиценз произтича от съответния брой ядра на процесор. По подразбиране се изискват най-малко осем лиценза за сървър, при което се лицензират осем ядра на процесор. Така всяко физическо ядро на сървъра изисква собствен лиценз за ядро. Microsoft е определила следните правила:

За всеки процесор са необходими 8 лиценза за ядра - минималният брой, посочен от Microsoft. Следователно машини с по-малко ядра не могат да бъдат лицензирани на по-ниска цена.

За всеки сървър се изискват най-малко 16 лиценза за ядра.

Лицензите за ядра, необходими за всеки сървър, се предлагат само в пакети от 2.

За лицензиране на базата на ядрата не се изискват допълнителни лицензи CAL.

Лицензиране на Microsoft SQL Server 2017 на ниска цена в Wiresoft

Без значение дали искате да покриете нуждите си от лицензиране за Microsoft SQL Server 2017 с Standard- или Enterprise-издание, в Wiresoft получавате лицензи за Server/CAL, както и за 2 ядра изключително като оригинални лицензионни права. Лицензите за SQL Server 2017 са особено изгодни в Wiresoft, защото предлагаме ценово предимство чрез неизползвани софтуерни лицензи от европейски компании - и то абсолютно законно.

Защото според решението на Съда на Европейския съюз от 2012 г. насам софтуерът може да се препродава без никакви проблеми. Всички лицензи, предлагани от Wiresoft, са предварително проверени за абсолютна оригиналност и използваемост. Това се потвърждава от много наши ентусиазирани клиенти. Моля, свържете се с нас, ако имате някакви въпроси относно лицензирането на Microsoft SQL Server 2017.