Chat with us, powered by LiveChat
telephone
Помощ при настройката
+49 69 173261340
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 R2 STANDARD
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

С всяка покупка от Wiresoft вие подкрепяте Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 R2 STANDARD

Готов за незабавна експедиция, срок на доставка 24 часа

 • SW10104
 • P73-00354
 • Постоянно валиден
 • Всички езици
 • EU
P Получавате Бонус точки
ИЗТЕГЛЯНЕ НА СОФТУЕР + ЛИЦЕНЗ
103,90 Лв. * 114,90 Лв. * (9,57% запазено)

с ДДС.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

С всяка покупка от Wiresoft вие подкрепяте Kinderschutzbund.


Вие сте бизнес клиент
или имате правни въпроси?

Аз съм тук за вас.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

ПОДРОБНОСТИ  
Core 16 Core 
Устройства 1x
Виртуални машини 2x
Среден Изтегляне
Време за изпълнение Неограничен
Езици Всички езици
Обхват на доставката Изтегляне + лиценз


Windows Server 2008 е непосредственият наследник на версията от 2003 г. . "Longhorn", както неофициално се нарича системният софтуер, съдържа не само многобройни подобрения в сравнение с по-стария си предшественик, но и нови функции, които отговарят на актуалните изисквания на , включително по отношение на виртуализацията. Server Microsoft Business

За допълнителни въпроси относно продукта, моля, свържете се с нашата служба за обслужване на клиенти.

Информация за продукта "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 R2 STANDARD"

Microsoft Windows Server 2008 R2

Windows Server 2008 е непосредственият наследник на версията на сървъра на Microsoft от 2003 г. "Longhorn", както е неофициалното име на системния софтуер, съдържа не само многобройни подобрения в сравнение с по-стария си предшественик, но и нови функции, които отговарят на съвременните бизнес изисквания, включително виртуализация.

Windows Server 2008 осигурява надеждна основа за създаване на фирмена мрежа, която предлага сигурни интерфейси към централния сървър и, разбира се, интегрира много крайни устройства. Графичният потребителски интерфейс прави Windows Server лесен за използване дори от начинаещи. Освен това операционната система (ОС) може да се управлява и чрез мишка и клавиатура, което прави излишно познаването на сложни команди.

В допълнение към Windows Portable Devices, Point of Service for .NET и RemoteApp най-важните функции включват Hyper-V, която позволява виртуализация на цели сървърни системи. PowerShell, който се основава на .NET Framework, вече е включен по подразбиране в Server 2008, а клъстерирането при отказ е подобрено. Включена е и IIS 7.0 - новата версия на Internet Information Services, включваща поддръжка на PHP, SSL и HTML.

Така Windows Server 2008 представлява ефективна сървърна операционна система, чиито различни издания отговарят на индивидуалните изисквания на по-големи, но и на по-малки компании. Софтуерът предлага на администраторите и ИТ експертите всички предпоставки за оптимизиране на гъвкавостта и надеждността на собствената сървърна инфраструктура на компанията, като същевременно осигурява стабилна платформа за приложения или уеб, на базата на която разработчиците могат да предоставят разнообразни приложения и услуги.

Microsoft Windows Server 2008 се предлага в изданията Standard, Enterprise, както и Datacenter във всеки случай като 32-битова и 64-битова архитектура, от които изданието Standard се предлага в Wiresoft на изгодна цена. Това издание е специално разработено за използване от малки и средни компании, без да се жертват основни функции.

Важни функции и оптимизации на Microsoft Windows Server 2008 Standard

С функциите, налични в Windows Server 2008 Standard, компаниите от различни размери разполагат с всички важни и ефективни инструменти за изграждане и поддържане на надеждна сървърна операционна система в областта на администрирането, защитата и преноса на данни. В допълнение към интеграцията на Windows Vista, мощните инструменти за виртуализация увеличават ефективността на работата в екип и предлагат по-добър контрол на фирмените и домашните мрежи.

По-висока сигурност с Windows Server Standard 2008

ЗатоваWindows Server 2008 Standard съдържа и много нови функции за сигурност, които подобряват защитата на сървъра и управляваните данни. Например интегрираната защитна стена в новия модул "Инструменти за управление на отдалечени сървъри" има редица преработени политики и настройки.

Други инструменти за сигурност включват контролер на домейни само за четене, който е особено полезен в потенциално несигурни места, и интегрираната защита на достъпа до мрежата (NAP). Функцията за управление NAP представлява нещо като карантинна система за несигурни клиенти. Тя се основава на NPS (Network Policy Server), който налага определени изисквания на всеки клиент, който иска да получи достъп до сървъра Windows, чието изпълнение е предпоставка за разрешаване на този клиент да влезе в мрежата на компанията. За тази цел стратегиите за изолиране на DC позволяват отделно създаване и администриране на логически мрежи в рамките на физическите мрежи, така че да се разрешава достъп само на регистрирани клиенти.

Наличен е инструментът BitLocker за криптиране на данни със Server 2008. BitLocker е в съответствие с разпоредбите на Sarbanes-Oxley и Закона за преносимост и отчетност на здравното осигуряване (HIPAA) за сигурност на корпоративните данни. BitLocker криптира цялата система. Компонентите, които се стартират преди ядрото, са защитени чрез проверка на целостта (Kernel Integrity Check).

В обобщение, всички тези функции в Windows Server 2008 Standard осигуряват работата на една надеждна и същевременно сигурна сървърна операционна система.

Други характеристики, които си струва да се споменат, включват:

Hyper-V за виртуализация на сървърни системи

Hyper-V за Windows Server 2008 вече позволява на организациите да виртуализират, без да разчитат на програми от трети страни. Инструментът, който се състои от хипервайзор, позволява създаването на множество виртуални сървъри на един физически сървър. Това позволява на сървъра да поеме няколко роли, които могат да се управляват отделно една от друга. Управлението на Hyper-V се осъществява чрез конзолата за управление на Microsoft (MMC). При работа с клъстер Hyper-V може да се използва и за миграция в реално време, при която виртуалните машини могат да се преместват по време на работа.

Тази технология за виртуализация работи на компютри с процесори, съвместими както с x64, така и с x86; тя също така поддържа транслиране на мрежови адреси (NAT) и защита на мрежовия достъп (NAP). По този начин Hyper-V помага и за пестенето на типични бизнес ресурси, като например оперативни разходи и консумация на енергия, които са значително намалени.

Windows PowerShell

Windows Server 2008 е първата операционна система на Microsoft, която включва шел за команден ред (интерпретатор на команден ред) Windows PowerShell. PowerShell се базира на рамката .NET, версия 2.0; тя позволява на потребителя да изпълнява интерактивно команди от командния ред, сравними например с Windows Script Host, cmd.exe или Unix. За по-сложни шел скриптове тук е достъпен и езикът за скриптове PowerShell.

Active Directory в Windows Server 2008

Active Directory, услугата за директории на Microsoft Windows Server за управление на ресурси и потребители, е разделена на пет роли от версия Windows Server 2008:

 • Active Directory Domain Services (AD DS) като централен компонент за управление на домейни и ресурси
 • Active Directory Lightweight Directory Services (ADLDS) за свързване на услуги, които изискват информация, съвместима с Lightweight Directory Access Protocol (LDAP)
 • Active Directory Federation Services (ADFS) за уеб базирано удостоверяване на потребители извън инфраструктурата на AD-DS
 • Active Directory Rights Management Services (ADRMS) за защита на ресурсите от неоторизирани потребители
 • Active Directory Certificate Services (ADCS) за осигуряване на инфраструктурата на публичния ключ

Предишните типове DCO в Active Directory бяха допълнени от контролера на домейна само за четене (RODC). RODC е само за четене и има ограничена функционалност, поради което не се управляват пароли, така че може да се използва като контролер на домейна, особено в незащитени зони.

Клъстеризация при отказ

В изданието Enterprise Edition Windows Server 2008 включва клъстериране при отказ на възлите на клъстера на операционната система. Клъстерът за преминаване към отказ поддържа таблица на дяловете GUID (GPT) с максимум 128 дяла, както и динамично добавяне на ресурси, което допълнително подобрява високата наличност на сървъра.

Терминални услуги в Windows Server 2008

Няколко функции са добавени и към терминалните услуги в Windows Server 2008. Те включват поддръжка на няколко монитора, както и разделителна способност до 1920 × 1200 пиксела, предоставяне на програми по време на терминална сесия чрез RemoteApp, Windows Portable Devices и Microsoft Point of Service за .NET. Терминалните услуги също така позволяват едновременното използване на локални и отдалечени приложения на един компютър.

Интуитивен потребителски интерфейс

Windows Server 2008 Standard убеждава със своя интуитивно използваем работен плот и възможността за избор между няколко режима: С помощта на мениджъра на сървъра имате постоянен преглед на текущото състояние на системата и можете да управлявате централните функции чрез него. Интегрираният интерфейс WMI също така предоставя хост функции за скриптове за управление, а с гореспоменатия PowerShell можете да използвате съществуващи скриптове във формат bat или vbs, докато конзолата за управление на Microsoft (MMC) предоставя различни програми за управление чрез приставки.

Освен това е възможно да се инсталира Windows Server 2008 като т.нар. основна версия; в този случай графичният потребителски интерфейс е пропуснат и тогава той съдържа само най-необходимите функции. Основната версия не само консумира по-малко ресурси, но и предлага по-малка повърхност за атаки поради по-малкия брой инсталирани компоненти, включително ролите на сървъра.

Системни изисквания за Windows Server 2008 Standard

Поради по-големия брой функции в сравнение с предишната версия, при използване на Windows Server 2008 се прилагат следните по-високи системни изисквания:

 • Процесор: поне 1 GHz (процесор x86) или 1,4 GHz (процесор x64) - препоръчително: 2 GHz или повече
 • Памет: минимум 512 MB RAM - препоръчително 2 GB RAM или повече
 • Памет 32-битови системи: максимум 4 GB
 • Памет 64-битови системи: максимум 32 GB
 • Твърд диск: поне 10 GB свободно пространство; 40 GB препоръчително за пълна инсталация; 10 GB препоръчително за инсталация на сървърно ядро
 • Задвижване: DVD-ROM
 • Разделителна способност: Super VGA 800 × 600 или по-висока разделителна способност

Модел на лицензиране за Windows Server 2008

Лицензирането на Windows Server 2008 се основава на броя на процесорите, съдържащи се във физическия сървър, на който се използва операционната система, включително виртуалните. Всеки лиценз за сървър позволява работата на Windows Server Software 2008 Standard на един физически и един виртуален сървър.

Лицензът за сървър включва и администраторски права за администриране и предоставяне на функциите.

Следователно, за да имате достъп до Windows Server Standard като потребител, са необходими допълнителни лицензи за клиентски достъп (CAL). Отделни правила се прилагат и за достъп чрез Windows Server 2008 External Connector. Цялата допълнителна информация за CAL за Windows Server 2008 можете да намерите на съответната страница на продукта на Wiresoft.

Лиценз за Microsoft Server 2008 Standard на специална цена чрез Wiresoft

Wiresoft предлага оригинални сървърни лицензи за Microsoft Server 2008 Edition Standard на особено ниска крайна цена. По този начин можете да се възползвате от предимствата на закупуването на лицензи от Wiresoft не само за тези, но и за всички други софтуерни лицензи: Всички софтуерни продукти на Microsoft, предлагани от нас, са единични лицензи, закупени от европейски компании.

При покупката вие като клиент сте в абсолютна безопасност, тъй като според решение на Съда на Европейския съюз покупката и препродажбата на софтуерни продукти, които включват и сървърни лицензи и лицензи за клиентски достъп, са напълно законни.

Освен това всички тези лицензи могат да се използват на 100%, тъй като са били щателно тествани от нас за автентичност и използваемост.

Много от нашите клиенти могат да потвърдят предимствата на достъпното лицензионно предложение на Wiresoft, което се допълва от нашите експертни съвети за най-икономичното лицензиране на сървъри Windows в дадена компания. Ако имате някакви въпроси относно индивидуалното ви лицензиране с Microsoft Server 2008 Edition, моля, не се колебайте да се свържете с нас:

Допълнителни връзки към "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 R2 STANDARD"
Отзиви на клиенти за "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 R2 STANDARD"
Напишете преглед
Отзивите ще бъдат активирани след проверка.

Полетата, отбелязани с *, са задължителни.

Запознах се с разпоредбите за защита на данните.

Категории