Chat with us, powered by LiveChat
telephone
Помощ при настройката
+49 69 173261340
 
Не бяха намерени резултати за филтрирането!
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 STANDARD MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 STANDARD
Microsoft Windows Server 2008 Windows Server 2008 е непосредственият наследник на версията на сървъра на Microsoft от 2003 г. "Longhorn", както е неофициалното име на системния софтуер, съдържа не само многобройни подобрения в сравнение...
103,90 Лв. *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 R2 STANDARD MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 R2 STANDARD
Microsoft Windows Server 2008 R2 Windows Server 2008 е непосредственият наследник на версията на сървъра на Microsoft от 2003 г. "Longhorn", както е неофициалното име на системния софтуер, съдържа не само многобройни подобрения в...
103,90 Лв. *

Microsoft Windows Server 2008: Ера на сървърните технологии

Въведение в Windows Server 2008

Windows Server 2008 бележи важен етап в развитието на продуктовата линия Windows Server на Microsoft. С пускането му на пазара се появиха многобройни подобрения и нови функции, които са от съществено значение за бизнеса и ИТ специалистите и продължават да оказват влияние върху сървърните технологии и днес.

Какво прави Windows Server 2008 специален?

Като наследник на Windows Server 2003, Windows Server 2008 надгражда съществуващите функции, като същевременно въвежда иновативни функции, като например подобрена сигурност, управление и възможности за виртуализация, които поставят основите на бъдещото развитие.

Основни характеристики на Windows Server 2008

Подобрения в сигурността и управлението

Windows Server 2008 въведе опциите за инсталиране на Read-Only Domain Controller (RODC) и Server Core, които предоставиха нови начини за защита и управление на сървърите.

Контролер на домейна само за четене (RODC)

RODC предлагаше сигурен начин за предоставяне на услуги на Active Directory за високорискови сайтове, като не позволяваше достъп за запис до Active Directory.

Напредък във виртуализацията

С Windows Server 2008 за първи път беше въведена технологията за виртуализация Hyper-V като неразделна част от операционната система.

Hyper-V

Hyper-V постави началото на нова ера във виртуализацията на Windows, като подобри ефективността на използване на ресурсите и същевременно увеличи изолацията на виртуалните машини.

Нови мрежови функции

Защитата на мрежовия достъп (NAP) и подобреният шлюз за терминални услуги са само част от мрежовите функции, които бяха подобрени с Windows Server 2008.

Защита на мрежовия достъп (NAP)

NAP беше нова функция за сигурност, която проверяваше здравословното състояние на мрежовите клиенти, преди да им бъде предоставен достъп до мрежови ресурси, осигурявайки допълнителна линия на защита срещу несигурни устройства.

Значението на Windows Server 2008 днес

Наследство и поддръжка

Windows Server 2008 официално е достигнал края на жизнения си цикъл, което означава, че Microsoft вече не предлага редовна поддръжка. За организациите е важно да мигрират към по-нови версии, за да сведат до минимум рисковете за сигурността.

Поддръжка и миграция

Организациите трябва да преминат към по-нови версии, за да продължат да получават актуализации за сигурност и техническа поддръжка, като същевременно се възползват от най-новите технологии.

Windows Server 2008 беше новаторски продукт, който проправи пътя за бъдещи иновации в сървърните технологии. Представеният тук текст за категорията предоставя изчерпателен преглед на системата, нейните ключови характеристики и значението ѝ днес.

Категории