Chat with us, powered by LiveChat
telephone
Помощ при настройката
+49 69 173261340
 
Не бяха намерени резултати за филтрирането!
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 STANDARD 16-CORE MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 STANDARD 16-CORE
Microsoft Windows Server 2019 Standard 16-Core Удобно лицензирайте своя Windows Server 2019 Standard Edition с 16-Core пакет от Wiresoft! Стандартното издание на Windows Server 2019 вече покрива типичните възможности за внедряване на...
635,90 Лв. *
2 от 2

Microsoft Windows Server: Операционната система за професионални мрежи

Въведение в Windows Server

Microsoft Windows Server е операционна система, специално разработена за използване в сървъри. Като надеждно и мащабируемо решение тя подпомага компании от всякакъв мащаб в управлението на техните мрежови среди, бази данни, приложения и много други. Windows Server формира платформата за многобройни критични бизнес приложения и предлага широка гама от услуги, които повишават производителността и сигурността в ИТ сектора.

Какво прави Windows Server специален?

Windows Server е известен със своята лекота на използване, сигурност и съвместимост с широк спектър от приложения. С интегрираните си функции за виртуализация, мощните си инструменти за управление и тясната си интеграция с облачната платформа на Microsoft Azure той е универсален гръбнак за много ИТ инфраструктури.

Основни функции на Windows Server

Активна директория

Една от основните функции на Windows Server е Active Directory (AD), която служи като централен инструмент за управление и удостоверяване на потребителите. Тя позволява на администраторите да управляват потребителски акаунти и групи и да налагат политики в мрежата.

Групови политики

Груповите политики в AD помагат за конфигуриране на настройките и разрешенията за потребителите и компютрите в мрежата, като позволяват фин контрол върху ИТ средата.

Услуги за обновяване на Windows Server (WSUS)

WSUS е важна функция за поддръжката на Windows Server. Тя позволява на администраторите да управляват актуализациите на продуктите на Microsoft и да ги разпространяват по сигурен начин до сървърите и работните станции в мрежата.

Управление на сигурността

Чрез централизираното управление на актуализациите с помощта на WSUS пропуските в сигурността могат да се отстранят бързо и да се гарантира целостта на сървърната среда.

Сигурност и надеждност

Функции за сигурност

Windows Server предлага всеобхватни функции за сигурност, като например усъвършенствано откриване на заплахи, сигурно управление на идентичността и защита на достъпа. Тези мерки предпазват от външни атаки и вътрешни пробиви в сигурността.

Windows Defender

Интегрираният антивирусен софтуер Windows Defender и усъвършенстваното откриване на заплахи помагат за защитата на сървъра от зловреден софтуер и други заплахи.

Бъдещето с Windows Server

Хибридни и облачни технологии

С нарастващото преминаване от локални инфраструктури към облак Windows Server предлага решения за хибридни среди, които свързват локални сървъри с облачни услуги, като например Azure.

Интеграция с Azure

Услугите на Azure разширяват функционалността на Windows Server, например чрез предоставяне на решения за архивиране или усъвършенствани аналитични услуги. Това дава възможност на компаниите да реагират гъвкаво и динамично на пазарните промени.

Windows Server остава опора в света на ИТ, като осигурява стабилност, сигурност и мащабируемост. Този текст предоставя лесен за разбиране поглед върху разнообразните функции на Windows Server и значението му за съвременните фирмени мрежи.

Категории